The Simpsons Movie (org. version): WO-HOOO

The Simpsons Movie (org. version)

05/08-07WO-HOOO
Efter en ustyrlig lang ventetid går Simpsons omsider til lærredet og det har klart været værd at vente på.

Homer får endnu engang kvajet sig, men denne gang i en sådan grad at han og familien må flygte fra Springfield, med Miljøstyrelsen´og dennes leder (en ustyrligt morsom Albert Brooks)

Man har vel sin skepsis når man træder iund for at se en spillefilmsudave af en kultegenefilm af Simpsons kaliber, men den skepsis er hurtigt glemt når filmen kommer igang.

Det der gør Simpsons filmen så velfungerende er at manuskriptforfatterne ikke forsøger at fornye sine figurer (som jeg frygtede), men lader dem være 100% som de er i serien med alt hvad der hører til, så filmen er mest for garvede fans af serien. Filmen starter meget fornuftigt med at vise os de ting vi kender så godt fra serien med en flok "hverdagssituationer" så man kan varme op til den egentlige historie.

Alle skuespillerne er i absolut topform: Dan Castallaneta gør et som altid fremragende job som Homer, Julie Kavner, Nancy Cartwright og Yeardley Smith er alle fremragende og elskelige som vi kender dem. Derudover er der et par overraskelser i de øvrige roller som jeg vil undlade at afsløre.

Flere af figuerne bliver selvsagt forsømt en smule pga. filmens korte, men fornuftige, spilletid. Men nu skal vi jo også huske at det er Simpson familien vi vil se, og specielt Homer og på det punkt skuffer filmen heller ikke: Vi bliver simpelthen bombarderet med Homers spydige indfald og elskelige falde på halen komik.

Den samfundsmæssige kritik hænger også over hele filmen, og trtor at man skal have et par gensyn med filmen før man opfatter dem alle, de kommer simpelthen som perler fra en snor!

Kort sagt er Simpsons filmen en af de sjoveste og hurtigste bio-oplevelser jeg har haft her i sommer. Tillykke til hele holdet for at have gjort det, så mange tvivlede på: At lave en rigtig god (ikke langtrukken) spillefilmsudgave af vores allelsammens yndlingsfamilie

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.