Blood Diamond: Afrika i Hollywoods blik.

Blood Diamond

13/08-07Afrika i Hollywoods blik.
Temaet er bistret, kynisk og til tider regulært klamt. Der er intet sjovt ved afrikanske borgerkrige, og taget det i betragtning er Blood Diamond desværre alt for fokuseret på sit underholdningspotentiale. Det starter hårdt og råt, men drejer mod et poleret actiondrama, der er alt for fokuseret på sine afgrænsede actionsekvenser. Flot koordineret, men ikke autentisk. Masser af stemningsfulde umotiverede totalbilleder. I sidste ende sidder man med den bitre følelse at det blot er Afrika set gennem øjnene på uvedkommende Hollywood-producenter. Sammenlignet virker The Constant Gardner langt mere professionel i miljøskildringen.

Blood Diamond prøver sporadisk at være særlig bister, men tør alligevel ikke rigtigt. Når det bliver for mørkt og ækelt, så vender kameraet blikket den anden vej. Grusomheder klippes så det kun blottes et flygtigt sekund, måske af hensyn til det brede publikum der helst ikke skal frastødes. Modigheden mangler ligesom.

Leonardo er en god bærende figur, men noget er gået helt galt i hans personskildring. Hvordan det går til at en egocentreret og kynisk lykkejæger pludselige bliver en empatisk, selvofrende helt og menneskeelsker er fuldstændig passeret i farten. Det sker bare, men det burde ikke bare ske.

MINOR SPOILER: Og så har jeg virkelig et problem med glacerede amerikanske film der slutter med en sal af mennesker der rejser sig for at hylde en sørgmodig person med klapsalver. Det bliver sgu' for tykt.

13/08-07millennium
Di Caprio blev Oscar nomineret, for denne præstation. Jeg mener jo personligt han er langt dybere og langt bedre i The Departed, men hvad mener du om det.

Enig omkring slutningen, det er efterhånden mere reglen end undtagelsen at glacerede amrikanske film, kammer helt over til sidst.

13/08-07millennium
Jeg mener Leonardo er virkelig dygtig - især når han er under Scorceses vinger. Han gjorde det også strålende i Gangs of New York.

Og han gør det egentlig rigtig godt i Blood Diamond. Eneste problem er at han er påhæftet et manuskript der ikke rigtig formår at beskrive hans sjælevandring. Hvorfor ændrer han sig? Manden har jo set og oplevet alt, så hvorfor skulle denne Salomon-sag pludselig give ham et nyt perspektiv på livet.

13/08-07millennium
Jeg synes, han er bedre i "Blood Diamond" end i "The Departed". Jeg er helt enig i, at hans karakter i "Blood Diamond" ikke hænger helt sammen - eller måske nærmere er forfærdelig klichéfyldt. Men trods det formår DiCaprio at gøre sin lejesoldat fascinerende og charmerende, så man holder med ham, selv om han er et dumt svin. Og det synes jeg viser, hvor dygtigt han spiller.

13/08-07millennium
Jeg mener bare at hver gang en engelsk sproget skuespiller taler med en anden accent alá The last King of Scotland og i Blood Diamond så er man straks fremme med roserne. Jeg synes især Di Caprios samtaler med psykologen i The Departed er suveræne.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.