Gaden uden nåde: Fødslen Af En Kunstner

Gaden uden nåde
Film Gaden uden nåde
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
min streetsdon
Fødslen Af En Kunstnerpinhead
Super ScorseseForceoffive

13/08-07Fødslen Af En Kunstner
Med den nedslagtede Boxcar Bertha debuterede Martin Scorsese som instruktør, men det var med Mean Streets at han grundlagde Scorsese-skabelonen, og sin auteur tilgang til filmmediet med alt hvad deraf følger

Filmen omhandler Charlie Cappa (Keitel) hvis onkel er en stor kanon i Little Italy, han er inkassator for sin onkel og prøver samtidig at holde styr på sin forstyrrede og psykotiske kammerat Johnny Boy (De Niro).

Mean Streets er en dateret film. Ingen tvivl om det, billedet er til tider ret uskarpt og der begås små klippesvinkeærinder, plus at dialogen meget tit trækker i langdrag (med undtagelse når De Niro skræpper løs som kun han kan).

Men på trods af alt dette er det her alle Scorseses varemærker blev til: Et godt og varieret soundtrack, kamerature rundt i rummene og ikke mindst en form for vold man ikke havde set før. ikke at Mean Streets er lige så voldelig i sine billeder som Scorseses senere film, men som sagt var det her det hele begyndte, og alle der har set Scorseses senere (gangster) værker vil uden tvivl finde det fascinerende hvor meget han har udviklet sig på blot 17 år da han lavede sit svendestykke GoodFellas.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.