The Bourne Ultimatum: - Always go out with a bang -

The Bourne Ultimatum

22/08-07- Always go out with a bang -
Den tredje og sandsynligvis sidste installation i Bourne-serien har alt det, man turde håbe på – og lidt til.

Greengrass er nok engang ved roret, og igen må man beundre hans evne til at omsætte manuskriptet til fremragende underholdning uden at gøre brug af så meget som ét billigt træk. Ingen babes, intet effektjageri, ingen oneliners – bare god gammeldags underholdning.

Denne gang er oplevelsen dog en tand bedre, da der er lagt flere kræfter i plotudviklingen, hvorfor filmen også er den bedste af de tre. Filmenes niche med at løfte sløret langsomt men fokuseret fungerer stadig glimrende. Ikke alene har man knyttet fine bånd til 2’eren, som den elegant supplerer, man har også afsluttet historien og mysteriet på begavet vis, og som udgang på en serie er ”The Bourne Ultimatum” derfor noget nær perfekt.

Derudover er actionsekvenserne, som ventet, i top, og det er lækkert at konstatere, at folkene bag i den grad har anstrengt sig for at slutte af med manér. Den store biljagt er mindst lige så hæsblæsende denne gang, og så efterfølges den oven i købet af en nævekamp, der må tage prisen som værende seriens bedste. Hold fast der var smæk på!

Damon ses nok engang veloplagt som den hårdt pressede Jason Bourne, og denne gang er der lidt mere kød på birollerne, hvilket er en sand fornøjelse, når de udfyldes af så dygtige navne som David Strathairn og Albert Finney.

Tredje omgang med Bourne er ikke alene medrivende som ind i helvede såvel som en flot finale, den er også med til at cementere seriens status som den mest pålidelige leverandør af seriøs underholdning i nyere tid. Godt gået.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.