Rygtet Siger...: Hvad var det nu rygtet sagde?

Rygtet Siger...

26/08-07Hvad var det nu rygtet sagde?
Den uortodokse "fortættelse" af Mike Nicholls' "The Graduate", ”Rumor Has It”, er vel egentligt som skabt til en små-kold og bundsøvnig søndag morgen, hvor de letbenede ”feel-good”-film helst vil luftes. Som film er den afgjort præget af tomme kærlighedskalorier og en åbenlys mainstreamhandling, men som ren og skær underholdning fungerer filmen såmænd fint. Man græder aldrig og griner sjældent, men man skal være regulær ignorant for ikke i ny og næ at frembringe et lille, uvilkårligt glædessmil.

Specielt på grund af ”Friends”-stjernen Jennifer Aniston, der i sin rolle som Sarah giver den hele den sukkersøde charme-arm som forvirret og blødsøden kvinde med hang til ubevidste katastrofeoplevelser og uopsøgte livsknuder. Hun har knapt nok indgået en forlovelse med hendes udkårne samlever, advokaten Jeff (Mark Ruffalo), før hun fejlagtigt opsøger sin potentielle far (en knastør Kevin Costner). Han viser sig steril og kan af den grund umuligt have fratrådt sin faderværdighed for Sarah, hvem han dog ved lejligheden bogstaveligt talt hurtigt tager til sig. I stedet for at trøste hende over hendes talrige livsproblematikker, skaber han nemlig, specielt i kraft af sin fundamentale stangliderlighed, hende et nyt ved bevidst at forføre hende og derefter i beruset tilstand at gå i seng med hende. Da intimiteterne står kraftigst på opstår der dog mere end bare berettiget mistanke hos Sarahs forlovede ønskekæreste.

Og sådan lyder handlingsformlen over den vanlige, totalt harmløse kærlighedskomedie, som lynproduceres på et knapt så kvalitetsbevidst mainstreamsamlebånd. For trods det noget udsædvanlige udgangspunkt i "The Graduate", har ”Rumor Has It” sandsynligvis indfundet sig med at skabes i en overbefolket - som regel iøjnefaldende kvalitetsløs - kærlighedskategori, hvori letbenede ”feel-good”-film i en kort overgang har glade og økonomisk uovertrufne ønskedage, hvorefter de skrottes til fordel for nye eksemplarer og glemmes i al evighed. Det virker mildt sagt som en noget forudsigelig og triviel plads at indtage som film, men det er nu engang vilkårene, når man vil underholde med så lidt filmisk substans som ”Rumor Has It” gør. Ikke at det er en ringe film, men det er uomtvisteligt set før og vil helt sikkert ses igen.

”Rumor Has It” er således en sød, hjertefuld, men ekstremt klichéfuld kærlighedskomedie tilsat en substans, der ikke besidder meget andet end tomme kalorier og falske følelsesfortolkninger. Den glæder godt nok, mens den står på, men efter filmens bundforudsigelige skabelonslutning, indtager den hurtigt sin udsete periferiplads i baghovedets ”glemselscenter”. I særdeleshed i kraft af to fine centralskuespillere i form af søde Jennifer Aniston og velspillende Mark Ruffalo, burde filmen - over sin 1½ times spilletid - dog indeholde tilstrækkeligt med dejligt pinlige underholdningssekvenser til at tilfredsstille den tolerante tilskuer.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.