Edward Saksehånd: Why Does It Snow?

Edward Saksehånd

06/09-07Why Does It Snow?
I en lille amerikansk forstadsby
bor der en proffesor (Vincent Price) højt oppe i et overdådigt slot, med den flotteste have. Kort før proffesoren dør når han at give liv til sin sidste opfindelse, nemlig, Edward. Men Edward er ikke færdigbygget da proffesoren stiller træskoene, Edward har nemlig kun sakse som hænder. Kosmetik sælgeren Peg (Dianne Wiest) tager Edward til sig og sin famillie, Edward bliver hurtig berømt for hans havearbejde og naboerne er vilde med ham, indtil rygterne begynder at sprede sig i den lille forstads by.

(Spoilers)

Der er scener der bare varmer i hjertet, og så er der de tragiske øjeblikke af Edwards liv. Scenen hvor Edward for første gang får set andre mennesker end ham selv og den lille by han lever i uden fra slottets kolde ruder er for eksempel meget varmende og hysterisk morsomt. Og så har vi jo slutningen der vidner om at Edward stadig er til stede, og især i Peg og familliens hjerte, efter at han atter er blevet drevet op i slottet.

(Spoilers Slut)

Den hjerteskærende og fantasifulde film om Edward Saksehånd er nok Tim Burtons bedste værk til dato. Helt klart en film der er værd at huske. Og den vil altid have en plads i mit hjerte.
Særligt Johnny Depps fantastiske Præstation som Edward er pris værdigt og i alt fald mindeværdigt. Johnny Depp skruger atter op for den velkendte charme, og her som Edward Saksehånd.

Trods Hænder af stål har Edward et varmt hjerte...

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.