Idiocracy: Satire af høj klasse

Idiocracy
Film Idiocracy
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Satire af høj klasseKasper

19/09-07Satire af høj klasse
Der ligger efter alt at dømme en seriøs samfundsbekymring til grund for denne film, som på science fiction-plan forsøger at drage konsekvensen for fremtiden af mediernes konstante leflen for den laveste fællesnævner.

Fremtiden er således befolket af "frivilligt retarderede", sprogligt underudviklede barnagtigt utålmodige underholdningsnarkomaner. De går i hip hop-tøj, vrænger ad alting og fylder sig med den mest usunde junkfood, man kan forestille sig.

Selv om 500 år er gået, siden vore to hovedpersoner lod sig nedkøle, kan de konstatere, at TV (eller rettere: FOX News) fortsat eksisterer. Efterspørgslen efter det argeste lort, underholdningsindustrien kan producere, er større end nogensinde som følge af århundreders selvoptagethed og ugidelighed.

Ser man bort fra, at selv magteliten i denne skrækvision er forfaldet til ubehjælpelige sinker, der ikke er i stand til at løse selv de mest basale samfundsudfordringer (såsom affaldshåndtering og dyrkning af afgrøder!), er "Idiocracy" en særdeles gennemført satire og opsang med direkte adresse til alle os hjemme foran "tosseren" - elegant pakket ind i form af en tilsyneladende lidt for absurd komedie.

Filmen er meget tilpas kun 82 minutter lang, men ikke desto mindre en meget kærkommen og original komedie, der ikke mister fokus undervejs.
- Og hvem tør rent faktisk afvise, at menneskeheden ikke ER ved at blive dummere...?!

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.