Irréversible: syg

Irréversible

21/09-07syg
hvorfor fortælle en historie der er komplet nedbrydende

hovedscenen der er en 11 minutters lang anal voldtægtscene siger alt om denne films brutalitet

hvad skal jeg med film der er fuldstændig nedbrydende og uden skyggen af håb. hvorfor ikke bare sige at livet er meningsløst eller tilbringe en måned i ausschwitz

af samme skuffe kan nævnes "et hul i mit hjerte" eller "21 grams" samt stort set alle von trier film

21/09-07syg
Måske du bare skulle have læst bag på coveret inden du så filmen?

Filmen er jo genial fortællermæssigt. Og at placere 21 grams, irriversible og Et hul i mit hjerte i en og samme skuffe fortæller jo blot om, hvor indskrænket din filmvurdering er. Måske er de alle triste film, som fortæller om livets hårde side, men derefter hører ligheden også op. Fortæller- og stilmæssigt kan de jo næsten ikke være mere forskellige. Og hvorfor er en film ringe bare fordi den ikke ejer skyggen af håb? Hvorfor er en film ringe fordi den har et "nedbrydende" budskab?

Dette er lidt et møgfald, men det er for at modsvare dit - efter min vurdering - malplacerede møgfald på en fremragende film.

Til alle andre:
Se Rasmus' fremragende anmeldelse nedenunder.

21/09-07syg?
Ja, det er vel egentlig en rimelig syg film, men er der så sandelig da også mange ting i den virkelige verden der er. Det er sygt, at mord åbenbart kan være den eneste måde at stille hævnlysten på. Det er sygt, hvor hurtigt livet åbenbart kan forsvinde som sand mellem fingrene. Det "Irreversible" gør så godt er ved at billedliggøre disse "syge" situationer gennem et uhyggelig stærkt filmsprog, samtidig med at udstille sit publikums hang til at glemme og fortrænge, og altid vende blikket mod en lysere side. Gad vide om ikke filmen havde fremstået som kun halvt så "syg" og rystende uden den sidste karuseltur gennem de epileptiske lys og uden nådesløst at fange sit publikum i tidens fælde? Det er jeg personlig fuldt ud overbevist om, hvilket blot er en indikation af hvor væsentlig en film Noés umiddelbare formeksperiment - for mig at se - ender med at blive.

Endnu bedre er dog hans debutfilm, "I Stand Alone". Ærligere, stærkere og stedvist ualmindeligt rørende. Men bestemt også en film, mange ville kategorisere som "syg" hvis de fik chancen for at opleve den. For mig at se er den dog et soleklart mesterværk, og en film der på visse måder har ændret mit syn at betragte dele af omverdenen på.

Mr. Slat: Tak for din indirekte ros som jeg er umådeligt glad for. Og jeg er ligeså glad, for at du, som jeg selv, fik mere ud af filmen end ren væmmelse (selvom det måske ikke engang ville være en negativ faktor ifølge dit hardcore splatter-hjerte :)).

23/09-07syg
Jeg har desværre ikke fået set Et Hul I Mit Hjerte endnu, men man kan ikke sammenligne Irreversible og 21 grams. Det er to totalt forskellige film! Jeg ved ikke om jeg skal grine eller græde over Irreversible, jeg ved blot at det er den mest ubehagelige oplevelse jeg nogensinde har haft. Men jeg ved ikke om den var god eller dårlig...

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.