Håndlangerne: Hårde hunde på slap line

Håndlangerne
Film Håndlangerne
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Hårde hunde på slap lineRasmusFL
Mr. Reservoir DogSletsletslet
...KBK
Flad Historiechampion1
HhuhuhuJC10
NiceConsuming The ...
Fantastisk!!!And kenobi
Et Tarantino mesterværkInuAx
Indlæg Se alle indlæg (39) Se mere

23/09-07Hårde hunde på slap line
Quentin Tarantino fik op gennem 90'erne skabt sig et navn som en af filmverdenens mest eftertragtede og hyldede skikkelser. Hans umiskendelige dialoger, ørehængende musikbrug og flersidige fortællestruktur afstammer reelt alle fra debutbraget "Reservoir Dogs" - og det er her mere end tydeligt hvorfor Tarantino fra det ene øjeblik til det andet tilvandt sig et enestående initial i ordet "filmhistorie".

Fra første fløjt er "Reservoir Dogs" nemlig en ualmindelig cool, veldisponeret og visuelt fremragende forestilling, og blot sekunder inde i filmen er man indvillet i præmissen og med på Quentin Tarantinos frydefulder noder. Her krydsklipper et flydende kamera sig gennem et gangsterslæng iført sorte jakkesæt og kølige ansigtsfacader. Det atypiske er blot, at snakken går på Madonnas legendariske 80'er-hit "Like a Virgin" og en herre iblandt det maskulinitetsbefærdede selskab, spillet af Tarantino selv, giver udtryk for sin påstand om sangens metaforiske og ret så erotiske undertoner. Enhver der har set instruktørens senere mesterstykke, "Pulp Fiction", og husker de grinagtige gangster "small talks" om alt fra fodmassage til junk-food vil naturligvis sende en genkendende mine fra sig ved denne perfekte indledningsmanøvre og endnu engang viser Tarantino sin unikke tendens til at drage en af sine forunderlige konklusioner: Gangstere og tomsnak passer som fod i hose!

Tarantino er altså i sine fulde fem hvad både angår opfindsomme dialoger og bizar humor (særlig anvendt i den mesterlige torturscene) når han i "Reservoir Dogs" udbreder sin eminente evne til at omvende skabeloner og genreklichéer, men han viser ligeledes hvor elegant og stilfuldt en medrivende historie kan fortælles. Filmens billedside ebber af talent i så høj grad at man har svært ved at begribe det og i samspil med den, udarter historien sig i blodige, syrede, tagiske og morsomme retninger - og man er intet mindre end fantastisk godt underholdt i den udsøgte tid, Tarantino trækker os rundt i sin sindrige manége.

Det er svært at fremhæve det overhængende solstrejf, der får "Reservoir Dogs" til at skinne som et skarpt og uforfalsket mesterværk. Fundamentet kan nærmest kun karakteriseres som et sjældent underliggende stadie af perfektion og af at alt dermed falder i hak. En perfektion der med fuld fortjeneste har udråbt Tarantino til et rendyrket filmgeni, og hans bragende debut får det til at lyse i øjnene, krible i maven og rokke i fødderne af en begejstring, der ingen ende vil tage.

23/09-07Hårde hunde på slap line
Helt igennem fremragende anmeldelse Rasmus. Eminent som du leger med sproget samtidigt med, at analyserne sidder i skabet. Super!

24/09-07Hårde hunde på slap line
Tusind tak. Jeg gjorde virkelig alt hvad jeg kunne for at sætte ord på den enestående filmoplevelse Tarantino endnu engang gav mig, og at det er lykkes, som din ros indikerer, er jeg endnuengang utrolig glad for.

Og hvad med dig selv, Slat, en blodhund som dig har da vel set "Reservoir Dogs"? Eller hvad? :)

24/09-07Hårde hunde på slap line
Jep, jeg har set Håndlangerne op til flere gange. Det er en super fed film, og et snarligt gensyn står for tur efter din appetitvækkende anmeldelse.

24/09-07Hårde hunde på slap line
Fremragende anmeldelse Rasmus, du skriver virkeligt fængende, det er rigtigt fedt at læse :-)

Har længe gået og tænkt på at skrive en anmeldelse, for på trods af at jeg har set den så utroligt mange gange er det en meget svær film at skrive en anmeldelse af, men må sige at du har gjort det over al forventning

25/09-07Hårde hunde på slap line
Hårde hunde, javel, men det er Harvey Keitels hjerte og medlidenhed der ender med at koste dem livet.

26/09-07Hårde hunde på slap line
Sandmand, det har du da fuldkommen ret i :)

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.