Wag the Dog - når halen logrer med hunden: Fremragende!

Wag the Dog - når halen logrer med hunden

23/10-07Fremragende!
*MULIG SPOILER I ANMELDELSEN*

Hoffman, De Niro, Heche... behøver man virkelig at sige mere...?

Jeg havde kæmpemæssige forventninger, da jeg fandt ud af at TV2 ville sende Wag the Dog. Én af de (desværre)mange fantastiske filmoplevelser, som jeg ikke havde oplevet før. Jeg havde hørt meget om den, og de som har set den, har da også alle anbefalet mig at se den. Så der var ikke rigtig andet at gøre, end at smide sig i sofaen, og nyde en film.

Filmen levede da også op til mine forventninger. Det er en nærmest manipulerende oplevelse, med formidabelt skuespil, et fantastisk manuskript, og flot instruktion! Historien er på samme tid svær at tro på, men også hamrende sandsynlig. Det skulle i hvert fald ikke undre mig, at den slags svindleri:

I filmen faker den amerikanske regering en krig, for at fjerne fokus fra en uheldig præsident, der er blevet beskyldt for at have været lige lidt for glad, for en en lige lidt for ung pige. Robert De Niro og Anne Heche spiller de to rådgivere, der hyrer en film-producent(Dustin Hoffman), til at fake en krig mod Albanien. Dette er kort sagt historien.

Det er en dybt rammende film, både absurd og realistisk; morsom og alvorlig. Den tager sit publikum alvorligt, og det er tydeligt at se, at alle medvirkende i filmen, lige fra instruktør til skuespillere, har behandlet manuskriptet med dybeste respekt, og virkelig har brændt for projektet. Manuskriptet er på sin helt egen måde, fuldstændig realistisk - man tror på alle dillemmaer der opstår undervejs, såsom at CIA opdager, at der måske ikke rigtig er noget om krigen. At Dustin Hoffman dør til sidst i filmen, er da også mere eller mindre en nødvendighed, men alligevel tænker man ikke, at filmen af den grund er forudsigelig.

Wag the Dog er en fremragende filmoplevelse, som alle burde unde sig! Det er et mesterværk, og den kan ses igen og igen, uden at blive mindre god!! (Okay, måske er seks stjerner overdrevet, men det får den altså...)

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.