Sicko: - Fakta over film -

Sicko

02/11-07- Fakta over film -
Så er Michael Moore tilbage med en ny film og mere kritik af sit hjemland – denne gang er det sundhedssektoren der står for skud. Ligesom hans sidste film ”Fahrenheit 9/11” er ”Sicko” endnu en dråbe i Moores bæger, der nu flyder over i alverdens biografer – en protestfilm med en krystalklar dagsorden.

Men hvor dagsordenen er mere klar end nogensinde før hos Moore, så står ”Sicko” også tilbage som den klart svageste i hans biograf-trilogi. Den har ganske enkelt ikke det bid som hans to forrige prisbelønnede værker havde, og det er brandærgerligt, da filmens tema på alle måder er relevant og en film værd.

Moores opskrift virker dog stadig, og de barske realiteter anrettes nok engang på underholdende vis. Den amerikanske regerings ubegrundede frygt for statsstyring på sundhedsområdet udstilles med en smittende humor, og selvom det havde klædt Moore ikke at skære tingene så meget ud i pap som han gør, bl.a. ved at få Frankrig og England til at fremstå som idealstater, så trættes man aldrig, i og med det på overbevisende facon slås fast hvor grotesk og omfattende et politisk problem, USA render rundt med – uforstyrret vel at mærke.

Selvom opsangens størrelse ikke matcher problemets, så må man tage hatten af for en mand, der forstår at vælge sine kritikpunkter med omhu og ihærdigt forsøger at hjælpe sine landsmænd på rette vej. Filmens mange statistikker og informationer optager dog plads på bekostning af de filmiske kvaliteter, så selvom ”Sicko” er en vigtig film, når den aldrig at blive en decideret åbenbaring.

02/11-07- Fakta over film -
Rigtig god anmeldelse Emil. Det er en fornøjelse at læse en der i den grad forstår at udtrykke sig så præcist, velformuleret, enkelt og alligevel nuanceret. Det er en langt større og sværere kunst end de fleste måske kan tro!!! Jeg er enig i det meste, dog til en stjerne mindre, da min kritik er lidt mere hård de steder du også er "efter" filmen. En film der burde være obligatorisk for alle de "mother......." der forsøger eller ønsker at ødelægge vores i forvejen vaklende sundhedssystem. På den anden side, ville de vel enten ikke fatte budskabet eller også ville de være ligeglade? Nå, dette skulle ikke være et politisk indlæg her i en valgtid. Blot en tilkendegivelse af et den slags anmeldelser som jeg mener må være noget nær optimale (jeg mener anmeldelser og ikke lange analyser. De kan jo også være super, men med et andet formål)!

02/11-07Thomas
Af hjertet tak. Jeg skal prøve at leve op til de flotte ord fremover. Det varmede.

Desværre tror jeg du har ret i, at "Sicko" ikke rykker noget som helst. Moore tager jo fat i de tunge ting, og med skoleunger der i stadig stigende grad pløkker hinanden, samt en krig hvis fiasko taler for sig selv, så er oddsene desværre igen imod Moore. Men han tager slagsmålene, og det har han min fulde respekt for.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.