Hard-Boiled: Skyd Hurtigt, Skyd Først...Dræb Alle

Hard-Boiled

11/11-07Skyd Hurtigt, Skyd Først...Dræb Alle
SPOILER!

At se John Woos elegante og fuldstændig vanvittige action tour-de-force er ligesom at se et computerspil. Kun få helte, mange skurke, men til gengæld er heltene uffateligt hårdføre! Aldrig har jeg set så mange pistoler blive affyret på så kort tid og aldrig har jeg været vidne til en så høj bodycount i en shoot 'em up film.

Det meget tynde plot hvorpå alle de imponerende actionscener slår sine folder er bygget op omkring Tequila (en rå og karismatisk Chow-Yun Fat) vil have hævn over gangsterne i HongKong og til det slår han sig sammen med en ung undercover-agent.

Der skal ikke herske nogen tvivl om at Hard Boiled skal ses for sine yderst kreative og velkoreograferede ildkampe og slagsmål. Og efter dette synes Face/Off ikke så kreativ i sine actionsekvenser mere, da det jo blot er genbrug af film som denne og The Killer, men dermed ikke sagt at Face/Off er en dårlig film :-)

Til trods for disse brutale nedslagtninger som actionscenerne er besidder Hard Boiled stadig en form for menneskelighed som ingen andre end Woo kan slippe fra, og specielt finalen er en meget intens affære hvor man væmmes når de civile bliver slagtet men derimod jubler når gangsterne bliver blæst gennem en rude, mur eller andet. Det bliver med andre ord klarlagt fra starten hvem der er de gode og hvem der er onde.

I hovedrollerne gør Chow Yun Fat og Tony Leung det overraskende indlevende, og når så fede actionscener blandes med troværdigt skuespil kan det ikke gå galt og dette er bestemt ingen undtagelse.

Når rulleteksterne kører over skærmen er man godt ør i hovedet og fuld af begejstring og ønsker sig blot mere. Hard Boiled er en enhver action fanatikers våde drøm, et must see!

Min første indskydelse var 6 stjerner, men det var mest på grund af min umådelige begejstring så her, to dage efter første gennemsyn er resultatet 5 store stjerner med fed pil op til Fat, Woo & Co.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.