Zodiac: Tilbage i toppen

Zodiac

15/11-07Tilbage i toppen
Så er Fincher tilbage igen, og han har noget at rette op på efter sin sidste lidt rodede film "Panic Room".

Fincher har allerede bevist med film som (sagt mange gange før) "Fight Club" og "Se7en" at han hører til i toppen af verdens bedste inden for film. Denne gang prøver han kræfter med Zodiac et knap så relavant emne, men alligevel et hul i historien der aldrig helt blev fortalt. Det var med store forventninger, og alligevel rodede følelser jeg så filmen på DVD for første gang.

Genkendte straks Fincher stil hvad angår stemning og de diamentrale personligheder, der ligger op til en film i særklasse. Min bekymring var om han kunne holde stilen hele vejen. Spørgsmålet siver efter 5min hen i det ubevidste, da jeg sidder klistret til skærmen de næste 150 min varer.

En krimi i sær klasse, af en mester instruktør der ellers så ud til at have opbrugt sin kvote. At genskabe en seriemorder, vi ved aldrig bliver fanget, og så formåde at holde publikum (i hvertfald mig) klistret til skærmen i over to en halv time må siges at være en præstation på højde med hans forgængerer.

Jeg vil tage mig den frihed at kalde den pause fra han lavede "Panic Room" til "Zodiac" en kunstpause. Velfortjent når man nu har set resultatet. En af de bedste film jeg har set i år.

6-stjerner og en anbefaling til alle filmelskerer.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.