30 Days of Night: 30 dages blodrus

30 Days of Night

24/11-0730 dages blodrus
Cool vampyr-actionfilm baseret på en tegneserie med en virkelig god præmis: Barrow er den nordligst beliggende by i Alaska - faktisk så langt mod nord, at den i vinterhalvåret har 30 dage helt uden sol. Det giver spændende muligheder for en bande vampyrer på jagt efter mad.

"30 Days of Night" hopper stort set direkte ud i action og bliver til én lang overlevelseskamp for den stadigt mindre gruppe mennesker i Barrow. Filmen er især overbevisende lavet rent visuelt, holdt i dystre toner i den snedækkede by. Det giver blandt andet nogle fantastiske ture i helikopterperspektiv hen over byen, hvor man ser vampyrerne gå amok, så blodet sprøjter ud i sneen. Vampyrerne er nogle ubehageligt barske, dyriske monstre i den her version.

Men hvor "30 Days of Night" fungerer glimrende som actionfilm, er den til gengæld knap så overbevisende som spændingsfilm. Jeg synes ikke, der bliver bygget helt godt nok op til spændingen - der kunne instruktør David Slade med fordel have anvendt den mere langsomme stil, som han effektivt brugte i sin debutfilm, "Hard Candy". Og klippene fremad i den 30 dage lange handling er nogle gange så abrupte, at det bliver forvirrende.

Josh Hartnett og Melissa George gør det i øvrigt glimrende i de to hovedroller som byens separerede sheriff-ægtepar, og Danny Huston er ond og barsk som vampyrernes leder i bedste "Nosferatu"-stil. I det hele taget er "30 Days of Night" en underholdende, vellavet gang actionhorror, som desværre lige mangler det sidste touch, der kunne have hævet den op til det fremragende.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.