1408: Ondskabens discounthotel

1408
Film 1408
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
snoop dogg
SkuffendeCasper92
Knugende film med løse endercube1987
Ingen hjemmeCasparus
Kedelig gyserP-er
- A room with a view -Emil Schultz
Klippet af en blindhardcorefilmlo...
Ondskabens discounthotelCarcajou
Indlæg Se alle indlæg (17) Se mere

11/12-07Ondskabens discounthotel
*mindre spoilers*

En forfatter, der har specialiseret sig i at skrive om hjemsøgte steder, får et mystisk postkort, der udfordrer ham til at bo på værelse 1408 på et stort hotel i New York. Det viser sig, at 56 mennesker er døde på værelset, og da hovedpersonen først har lukket døren bag sig, må han sande, at hans manglende tro på spøgelser ikke kan hjælpe ham mod, hvad der findes derinde.

"1408" er baseret på en novelle af Stephen King, som han først udgav i 1999, men som ellers er klassisk King i stilen. Det onde hotelværelse bygger sig op fra snigende uhygge og mystiske hændelser til et frontalt angreb på hovedpersonen, der brutalt bliver konfronteret med nogle ubehagelige ting fra sin fortid.

Når man siger King og hotel i samme sætning, kommer man selvfølgelig til at tænke på "The Shining", men "1408" er ikke i nærheden af den fremragende Kubrick-film. Her ved instruktør Mikael Håfström tydeligvis godt, hvilke knapper der skal trykkes på, men han gør det netop kun efter formlen, så filmen overrasker aldrig for alvor.

Samtidig går den lidt for hurtigt fra spændingsopbygning til metafysisk mareridt, og på det tidspunkt taber den stilen. Det bliver så overnaturligt, at spændingen daler, simpelt hen fordi man hele tiden ved, at der sker ét eller andet mærkeligt lige om lidt. Og de overnaturlige effekter er altså lidt af en samling horror-klicheer her.

John Cusack gør det ellers fint i rollen som kynisk forfatter - han spiller reelt kun sammen med et hotelværelse i store dele af filmen, så han skal og kan fylde meget. Og rent teknisk er horror-scenerne fint lavet. Jeg syntes bare ikke, at "1408" var hverken spændende eller medrivende nok.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.