Pans Labyrint: Årets Bedste/Værste 2007

Pans Labyrint

15/12-07Årets Bedste/Værste 2007
Så er jeg klar med min liste over årets (ved godt året ikke er forbi. Så må jeg jo opdatere:-) film på godt og ondt. Som altid med sådanne lister, så skal de tages med lidt forbehold, da det man mener skal med en dag, måske ville ryge ud til fordel for ”den” der ikke kom med, den næste dag. Jeg har valgt at jeg vil have 10 film med på hver liste. For at begrænse det lidt, har jeg kun taget film med, som ifølge IMDb er produceret i år 2006/07. Ellers ville det være mig umuligt at sætte dette i system, da jeg har set MANGE igen i år!!! Det har selvsagt den svaghed at en film der først er kommet ud herhjemme i år, såsom ”Harsh Times”, ikke ville kunne komme med, selv om den fortjente det (det gør den IKKE!). Det har også den svaghed, at film jeg ikke har fået taget mig sammen til at se tids nok, det være en film som ”I Heart Huckabees”, ikke bliver nævnt (den ville ellers ryge ind som en sikker film blandt de værste!!!). Jeg har bestræbt mig på, at den samme titel ikke går igen for mange gange, for at få så mange film med trods alt. Enkelte nævnes dog under flere at listerne (flere kunne uden problemer have gjort det!).BEDSTE 2007:
Det siger sig selv hvad listen her går ud på (at mange så vil være dybt uenige er jo kun herligt:o).

01. El Laberinto Del Fauno (******)
En film der giver mig lyst til at ringe til min gamle mor så hurtigt som muligt og fortælle hende, at jeg elsker hende, det må være årets film, ha ha ha ha:o) Mere siger jeg ikke om det, for det er meget personligt. Men om filmen må jeg sige. Så rørende, så smuk og så fortællende. Så bliver det ikke bedre! Dette er FILMEN jeg ville ønske jeg havde lavet selv, skulle jeg lave en såkaldt ”personlig” film (selv om jeg nu også ville opfatte en film som ”Star Wars” for personlig, havde jeg selv lavet den tak. Jeg elsker jo den slags!) Guillermo del Toro er en gudbenådet instruktør med store nosser (Åh nej, ikke nosserne igen tak!. Og jo Emil (jo det er ham), jeg havde altså bare fået noget i øjet (dem begge!) da de valgte at tænde lyset i biografen:o)

02. 300 (******)
Filmen der mindede mig om, hvorfor jeg som barn begyndte at elske film og hvorfor jeg i det hele taget gik i biografen! Hvem har brug for små, skæve og personlige film (sagt med et smil), når man kan få et sådant kick ud af en som den her. Den er fucking fantastisk. Sådan!

03. Die Hard 4.0 (*****-)
Action-Gud Willis/McClane er tilbage med et brag, og selv om slagene falder blødere end tidligere og man sikkert har oplevet bedre (det skider jeg et stykke), så leverer han stadig varen, så jeg var på vej ind i biografen igen da den sluttede. Scenen med lastbilen fik mig til at bryde ud i højlydt grin af glæde midt i en fyldt biografsal:o)

04. The Bourne Ultimatum (*****-)
Hey I am a action kinda guy. I can’t help it (og jeg ønsker det heller ikke). Bourne kommer endda med hjerne og så er filmen fabelagtigt godt lavet!

05. Children Of Men (*****-)
Flot og spændende sci-fic med mening. Jeg var solgt fra først til sidst.

06. The Fountain (*****-)
En af de mest smukke og gribende kærlighedshistorier jeg mindes at have set, hverken mere eller mindre og det er også temmelig meget!

07. Little Children (*****-)
Hele to film med “børn” i titlen på listen over årets film....Indholdsmæssigt er de nu meget forskellige, men fantastiske på hver sin måde. Det her er et spændende blik på ”forstadsidyllen”, hvor umodne voksne mennesker der opfører sig som små børn, stadig ikke har fattet at de ikke kommer til at leve drømmen ud og burde stille sig tilfredse, eller burde de? Jeg var fanget i samtlige minutter!

08. Zodiac (*****-)
Manden bag den måske bedste thriller nogensinde, nemlig “Se7en” kan endnu og selv om det ikke fornyer genren, så er det så klassisk gennemført, at det kun er få der mestrer at gøre det så både vedkommende, spændende, fængende og indimellem endda så skræmmende og uhyggeligt, at jeg næsten kunne blive paranoid.

09. Death Proof (*****-)
Svedig, sexy B-film pastiche og hyldest og historien om manden der blev svag, da kvinden blev stærk. Tarantino kan endnu, ja sgu!

10. Eastern Promises (*****-)
Mortensen er så skarp i Cronenberg’s gennemførte gangsterfilm. Ingen kan som Cronenberg lægge flere lag i en film og gøre det så subtilt, at få fatter eller fanger det!

På pladserne 9 og 10 kunne Harry Potter og Spider-Man næsten lige så godt have stået, da de for mig er fuldt ud så gode som disse to. Men jeg følte at æren skulle tilfalde Cronenberg og Tarantino, da de andre alligevel er kommet med længere nede.


VÆRSTE 2007 :
Listen her er også til at forstå (selv om ikke alle måske vil fatte mine valg:o)

01. Seven Mummies (*-----)
Jeg har set dårlige amatørpornofilm der var bedre (eller det har jeg så ikke, men det lød godt da jeg skrev det og satte ligesom ”Seven Mummies” i perspektiv:O).

02. John Tucker Must Die (*-----)
Det burde producenten af dette makværk også, langsomt!

03. Alatriste (*-----)
Mortensen dog......Gaaaaaaaaaaaaaaaaaab!

04. Snakes On A Plane (*-----)
Ren spekulation på at hype en film som værende morsomt dårlig og tjene penge på skidtet. Det var den ikke, altså morsom, den var blot dårlig og uforskammet kommerciel.

05. Big Mamma’s House 2 (*-----)
Lawrence rammer igen bunden, hvem der så troede det var muligt at synke lavere.

06. Lake Placid 2 (*-----)
Tja...Do I need to say more?

07. Saw III (*-----)
Så bliver det ikke mere intetsigende slapt mine damer og herrer.

08. The Covenant (*-----)
Tænk at instruktøren her engang har lavet “Die Hard 2”, ”Cliffhanger” og ”The Long Kiss Goodnight”. I don’t believe it!

09. The Book Of Revelation (*-----)
Et rigtigt kedeligt forsøg på at skabe en artsy-fartsy film. Enkelte vil kunne lide den med garanti. Jeg kunne ikke (selv om scenen hvor manden bundet rides af en fræk….Øh, forget about it!).

10. The Reaping (*-----)
En af disse mange nye såkaldte gysere der vælter ned over os. Den her er vitterligt ringe. Tænk at en skuespiller som Swank ikke kan få bedre roller.


STØRSTE OVERRASKELSE 2007:
Listen her er film der har været bedre end jeg ville have troet. En film kan også være kommet ind, hvis jeg stort set intet har hørt om den og den så viste sig at være great. Jeg har bestræbt mig på at de står i en rækkefølge der afspejler min overraskelse, mere end hvor god filmen den er. Det vil sige at en 3-stjernet film kan stå før en 5 stjernet her.

01. The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (****--)
Jeg havde ærligt forberedt mig på en film jeg ville finde totalt elendig. Det fik jeg så ikke:-)

02. The Fountain (*****-)
Ja, ”The Fountain” måtte også stå her og måske endda på førstepladsen. Hvad skete der lige??? Jeg troede ærligt at den ville kede mig og at jeg måske ville finde den rædselsfuld. Jeg fik som sagt en af alle tiders bedste og smukke kærlighedsfilm. Den tog mig med storm, og det trods den er så stille som få.

03. Until Death (****--)
Hey det er med Van Damme, så er der noget at sige til jeg føler mig OVERRASKET!!! Forventer man en typisk Van Dumme film, så bliver man skuffet. Kan man til gengæld smide sine Van Dumme fordomme, så bliver man ikke skuffet! Det er intet mesterværk, men dårlig er den bestemt ikke.

04. Primeval (***---)
Ikke nogen stor film og heller ikke vildt god, men når nu jeg forventede det værste skidt, så var det faktisk slet ikke så værst endda. Det er en film om en menneskeædende krokodille, så klart jeg troede jeg ville få en trashfilm.

05. Flyboys (****--)
En film der har en “tagline” der siger “Pearl Harbor” for rigtige mænd, den må stinke, eller? Jeg blev positivt overrasket, men man skal nu forvente ugebladsroman, så 4 stjerner er mange.

06. A Guide To Recognizing Your Saints (*****-)
Tak Don for din anbefaling…..Denne films tema ramte mig dybt.

07. Dead Man’s Shoes (*****-)
Jeg kendte den ikke og så ender den med at være en 5 stjernet oplevelse. Tak til Don IGEN (!), som kort anbefalede den over en sms, uden at sige ret meget mere.

08. Vacancy (****--)
Jeg havde vitterligt ikke troet at jeg skulle føle mig så skræmmende godt underholdt.

09. Night At The Museum (****--)
Jeg er på besøg hos mine forældre (de bor langt væk!). Min far og jeg smutter en tur i biografen, men hvorfor vi egentlig ville se denne her husker jeg ikke. Tror faktisk det lidt skyldes at Emil (jep det er ham kendissen her fra siden:o) havde omtalt den positivt til mig, efter at han havde set den i London. Ha ha ha, sikken en tur, vi grinede og vi grinede og vi følte os SÅ underholdt. Hey, burde vi have gjort det? Nå, fuck det, vi havde en god tid med denne film.

10. Turistas (****--)
Hmm, tja, øh…..Fandt den bare spændende og jeg havde ikke hørt om den og da det var instruktøren bag ”Into The Blue” (som da ikke var ringe, men bestemt intet særligt), så endte den altså her!


STØRSTE SKUFFELSE 2007:
Det er ikke nødvendigvis de dårligste film der står her. Blot dem der burde have været bedre.

01. Lady In The Water (*-----)
M. Night Shyamalan’s godnathistorie må være lavet på sovepiller mens han var barn. Hvor er den dog pinligt ringe, som var manden totalt talentløs. Jeg forventede ikke engang det store, slet ikke efter ”The Village”. Det fik jeg så sandelig heller ikke, tværtimod da! Ja, jeg fandt den faktisk SÅ dårlig Don, beklager (jeg ved du elsker manden!).

02. Inland Empire (**----)
Jeg havde ikke kæmpe forventninger, men dog glædet mig lidt. Jeg har dog kunne lide de fleste af Lynch’s film, trods alt. Men det har fandt jeg for slapt, for langt og for gabende kedeligt, trods enkelte gode takter hist og her.

03. Hitman (**----)
Jeg havde gode fornemmelser med ”Hitman”, ved ikke hvorfor. Det blev dog også ved fornemmelsen.

04. Hvordan Vi Slipper Af Med De Andre (**----)
Filmen der kunne have været en dyb sarkastisk politisk komedie, er endt som en film der giver en lyst til at spørge, ”Hvordan slipper vi af med instruktøren og manuskriptforfatteren af denne film”…….Naturligvis sagt med et sarkastisk SMIL!

05. A Good Year (**----)
Scott, hvad skete der lige der. Sikken en gang forudsigeligt ugebladsklistret feel-good. Det er ikke godt nok for en (tidligere?) mester som dig.

06. Shrek The Third (***---)
Jeg var vel advaret, så måske den slet ikke skulle stå her. Men kunne de ikke bare have ladet etteren stå som et stort komisk animationsmesterværk.

07. The Host (***---)
Jeg burde elske denne film, så hvorfor gjorde jeg det så ikke? Faktisk kedede jeg mig en smule, uden at jeg fandt den dårlig. Og jeg der havde glædet mig som et barn og blev helt vild da jeg opdagede jeg kunne se den i Grand til Nat Film Festival.

08. Pirates Of The Caribbean: At World's End (***---)
For lang, for rodet og for meget spild af godt talent. Endnu engang lykkes det Pirates at komme på listen over de største skuffelser. Jeg må sgu da snart lære det (giv mig Flynn tilbage!)

09. Cars (***---)
Kan det skyldes at jeg synes at biler er noget man kører i?

10. All the King's Men (**----)
Så mange fantastiske navne på plakaten og så får vi ikke engang en solid god film. Jeg var nu lidt forberedt, så derfor kun en 10. plads.


MEST UNDERVURDEREDE 2007:
Film som diverse folk har prøvet at få til at fremstå svagere end de er (ifølge mig naturligvis:o), eller bare ”glemt”.

01. Spider-Man 3 (*****-)
Langt bedre end det enkelte har prøvet at reducere den til. Basta!

02. Harry Potter And The Order Of The Phoenix (*****-)
Jeg følte mig vildt underholdt og selv om den har sine mangler, så mener jeg at det er en af de mange Potter-film, der bygger den bedste dramaturgiske kurve op. Jeg tror mere at folk har fået Potter-lede, end at filmens kvaliteter ikke er større end den vurderes til. Man kan så altid brokke sig over alt det der ikke er med fra bogen og det er meget denne gang. Det finder jeg også synd og skam og set ud fra det, så er filmen måske svagere end de andre film (hvad jeg også anerkender den er), men jeg følte mig stadig bare rigtigt godt underholdt!

03. The Good Shepherd (****--)
De Niro’s film har nogle folk kaldt kedelig. Det fandt jeg bestemt ikke den var. Der sker ikke meget, det er rigtigt og den klassiske stil kører stille og roligt derudaf i lang tid. At folk så ikke fanger den, eller den fanger dem, er deres ”problem”. Jeg var med hele vejen!

04. Shooter (****--)
Det her det er en klassisk gammeldags actionfilm og det er skønt. Der kommer for få af disse, solide film og kan man lide action, så kan den altså næppe skuffe eller kede en, som enkelte mener den gør.

05. Kærlighed På Film (****--)
I visse kredse regnes den vistnok for dårlig. Jeg forstår ikke hvorfor, men sikkert fordi jeg ikke tilhører disse:o) Jeg kunne godt lide Bornedal’s visuelt skæve ”love-story”.

06. The Groomsmen (****--)
Igen en film Don ”tvang” mig til at se og tak for det!

07. Breaking and Entering (****--)
Rygterne gik på denne ikke var ret vellykket. Alt er jo relativt, for jeg fandt den bestemt vellykket.

08. Beowulf (*****-)
Flere burde se, nyde og finde fornøjelse i Zemeckis’ eventyrlige film. Hvorfor har så få set den og hvorfor får den dog ikke bedre kritik.

09. Ghost Rider (***---)
Middelmådig javel, men ringe…No way! På den anden side, så skal den jo skældes grusomt ud for at skrive sig ind blandt de værker som nogle har kritiseret den for at ville ligne.

10. 300 (******)
Ja, jeg synes altså at den burde have fået endnu bedre kritik!!!!!…smiler:o)


MEST OVERVURDEREDE 2007:
Film som naturligvis ikke er bedre end det jeg mener de er, men hvor der findes mennesker der mener dem langt bedre end det:o)

01. Inland Empire (**----)
3 timer i Lynch’s afsporede hjerne, det er simpelthen bare for lang tid. Gad vide hvor meget den vinder på Lynch navnet i visse kredse?

02. A Scanner Darkly (***---)
Stil alene er ikke alt og den her finder jeg ærligt mere og mere tåbelig kedelig des mere jeg tænker over den.

03. Sicko (***---)
Noget på hjertet, javel og enig jeg er, så hvorfor står den her? Tja, Moore’s budskab er trængt ind efter mindre end en halv time og derefter går han som altid i ”selvfed mode”.

04. Talladega Nights: The Ballad Of Ricky Bobby (**----)
Jeg havde ikke forventet et stort værk, men dog ikke så FÅ gode grin.

05. Dreamgirls (***---)
Jungletrommerne og hypen kunne høres helt over fra den anden side af Atlanten (don’t they always) og så var det ikke andet.

06. Cars (***---)
Pixar skuffede mig for alvor, vistnok for første gang. Noget pudsigt er så, at filmen i starten blev kaldt netop skuffende, men som året gik, blev den rost mere og mere?

07. The Pursuit Of Happyness (***---)
Årets mest utroværdige “troværdige” sukkersøde “the american dream can come true” film. Smith kæmper for at få Oscaren og flere dømte den til at være en over middel film. Hmm?

08. Nuovomondo (***---)
Har en pæn bedømmelse og rating, men jeg fandt den vekslede mellem gabende langtrukken ligegyldigheder og yderst seværdige passager. Den går ikke hos mig, så bliver det samlet gennemsnitligt.

09. Little Miss Sunshine (****--)
Jo den var da sød, sjov og lidt skæv, på den der poppet facon som “store” små film nu kan være det på. Men et mesterværk?!? NO WAY!

10. Ratatouille (****--)
Var den virkelig SÅ god?


ÅRETS MEST UNØDVENDIGE 2007:
Listen over film de IKKE havde behøvet at lave.

01. The Hitcher (*-----)
Se originalen!

02. Evan Almighty (*-----)
Gå en tur i kirke. Det er lige så kedeligt, men koster mindre.

03. Hostel: Part II (*-----)
Jeg fandt den ikke engang ulækker nok???

04. The Wicker Man (**----)
Ja, jeg gav den to stjerner, skyd mig! Endnu et ringe remake.

05. Hannibal Rising (**----)
Alt det du IKKE ville vide om seriemorderen Hannibal.

06. Saw III (*-----)
Gense etteren, hvis du kan slæbe dig igennem den.

07. The Grudge 2 (*-----)
Se under “Saw III”!

08. Mr. Bean's Holiday (*-----)
Var Bean ikke allerede umorsom for over 10 år siden? Og var han ikke mindre børnevenlig i de heldigvis kortere Tv-episoder?

09. Bandidas (*-----)
Jeg gider heller ikke se kvinde fodbold!

10. The Wild (**----)
Hvorfor skal vi have endnu en ”sjov” animationsfilm om dyr fra zoo, der ender i naturen?


FILM VÆRD AT HUSKE OG BEMÆRKE, MEN SOM GIK (LIDT) TABT I MÆNGDEN 2007:
Dette er en liste med film jeg finder fantastiske eller i hvert fald virkelig gode, men som ikke er kommet med andre steder og som jeg føler lige skal nævnes. Jeg har jo begrænset mig til 10, men kunne såmænd nok have skrevet over dobbelt så mange her.

01. Time (Shi Gan) (*****-)
Selv om jeg ikke fattede et meter af hvad de sagde og måtte kæmpe med de svenske (eller var det nu norske?) undertekster, så var Ki-duk Kim’s film om identiteter en stor oplevelse.

02. Grbavica (*****-)
En film om forsoning mellem to folkeslag efter en krig, set igennem et mor og datter forhold. Det var yderst bevægende. Lidt synd at så få har ”opdaget” filmen.

03. Le Scaphandre Et Le Papillon (*****-)
En film om at indimellem så er det bare for sent. Få nævner den, det er synd og skam. Den kan dog være lidt krævende, så den er ikke for alle!

04. Paprika (*****-)
En helt igennem lækker surrealistisk kulørt anime af de bedre og det siger ikke så lidt endda!

05. Apocalypto (*****-)
Gibson slipper det indre actiondyr løs i skovens dybe og stille ro, som var det en Tarzan-film. Lækkert lækkert….. og Amen (og ikke et ord om Jesus, passioner og indoktrinering)! Havde måske nok forventet den ville være underholdende, men ikke i den grad her.

06. Sunshine (*****-)
Ses den i biografen, så løfter de store og vildt flotte billeder det indimellem banale manuskript op på et højere plan.

07. Letters From Iwo Jima (*****-)
Eastwood er bedre på japansk end på amerikansk???

08. Planet Terror (*****-)
Blodbad og onde zombier i en fed B-film cocktail. Me Like!!!!

09. Stranger Than Fiction (*****-)
Fandt den faktisk rigtig god da jeg så den, men føler lidt at den har gemt sig i mængden og er blevet glemt. Så måske en stjerne for meget??? Jeg valgte at tage den med her af selv samme grund, så jeg mindes om den.

10. Stardust (*****-)
Morsom, sød, underholdende og ganske godt lavet og vandt mere og mere, efter jeg forlod biografen.

Det var det og ellers henviser jeg til min profil her på siden, hvor man også kan se årets film 2006 (og der kan Das Gott, min kære ven, se at The Prestige står:o)

15/12-07Årets Bedste/Værste 2007
Jeg ved godt det er dine meninger osv. men jeg må altså erklære mig dybt uenig hvis Inland Empire er noget så er det UNDERvurderet, og spider man er bestemt ikke værd overhovedet at se...men sådan er det jo...

15/12-07Årets Bedste/Værste 2007
Jamen så er det jo rart der er plads til begge meninger:o)

15/12-07Wow!
Impornerende arbejde, Thomas. Vi er ikke HELT enige, men dyb respekt for alle de film du har set og vurderet. Der kan jeg ganske enkelt ikke være med.

Måske hvis man vendte dine lister på hovedet .... :-)

15/12-07Wow!
Takker Sandmand, godt at høre når det kommer fra dig af.

Men vende listerne på hovedet? Tænk jeg er overrasket over, at du mener at "The Hitcher" er årets mest nødvendige film;o)

Inland Empire blev jeg skuffet over (jeg ved jo du bider særligt mærke i den), den fik simpelthen aldrig tag i mig. Respekt for Lynch's forsøg på at lave kunst, for det er det trods alt. Den var bare ikke for mig.

16/12-07Wow!
hehe, nej ikke lige The Hitcher.

fair nok med IE, jeg er enig i at den mangler noget dramatik i det fortællemæssige, der har næppe været en staldfuld dramaturger på overarbejde dér. Tror også jeg skrev noget i den retning, at Mulholland var mere effekt-agtig. Tilgengæld er IE kræs for kendere fordi det nærmest er 3 timer nede i the black lodge. Endelig er skyld vs. lyst et godt klassisk tema. IE skal nok blive anerkendt på lang sigt fordi temaet rammer i solar plexus på de fleste, mænd som kvinder.

16/12-07Wow!
Ja, tror gerne den kan vinde lidt for kendere/fans af Lynch, som du også skriver. Som jeg også lidt ironisk skriver, så ville jeg gerne vide hvor meget den vinder i disse kredse alene af den grund:-) Jeg har set flere af Lynch's film igennem tiderne, men en fan og kender er jeg absolut ikke, selv om jeg nu har fundet dem gode.

Temaet har jeg nu intet imod, det er præsentationen der ganske enkelt keder mig. Længere er den såmænd ikke.

Men bortset fra lige den, som jeg næsten kunne regne ud vi kunne komme ind på, så er der jo en del andre film på mine lister også, som du vel også må bemærke lidt.

16/12-07Wow!
Lynch får meget foræret pga navnet! Enig.

Din nr 1 brød jeg mig ikke om da jeg så den, men der er sket så meget i mit liv siden. Vil ikke afvise at hendes uselviskhed er ligeså rørende som Derns død.

Sandheden er at jeg ikke har set halvdelen af de film du har.

Du er jo meget actionorienteret. Men jeg vil bestemt skele til din liste ang. tv og dvd. Så tak for det!

16/12-07Wow!
Fair nok og selv tak da:o) Og ja, jeg har jo altid hældt til det "fantastiske/overdrevne og eventyrlige", det ved du jo!

P.S. Hov jeg skal lige nævne, at jeg vil da ikke udelukke at havde jeg set IE på dvd, så havde den måske vundet lidt (næppe meget måske, men dog). 3 timer uden pause i cafe-biografen i Odense, det finder jeg altså er længe at sidde i en for lille rød stol uden meget benplads:-) Og når man så har Adis (aka Das Gott) ved sin side, hvis uro over at kede sig big time breder sig mere og mere, i en grad så han midt i filmen spørger om vi ikke skal smutte, hvad jeg nægtede, så er det ikke de bedste odds for Lynch i min verden. Gott har siden kaldt det den kedeligste film nogensinde...Griner....Nå, det var lige en lille historie bag om filmen.

16/12-07Wow!
hihi min ledsager havde varslet at han ville tage en 45 min kaffepause midt i filmen, jeg foreslog ham det lige før babse scenen, han var glad for at han blev.

16/12-07Wow!
Jamen Thomas. Dine filmlister som du lige har proppet ind på scope, er næsten ligeså lange som Inland Empire (griner!) Ej, spøg til side. Men fedt at du har brugt så laaang tid (griner igen) på det, og du har sgu mange film med af alle slags. Så mange kommer jeg dog ikk på, men jeg har da set en del.

Ellers skal det lige siges, at TN selv småsov lidt under Inland, hvor jeg måtte prikke lidt til ham :-). At han ikke gik med til at forlade bioen, var nok fordi han glædede sig til at se babse scenen, som du omtaler, sandmand :-) Men fuck hvor vi da kedede os, at det næsten blev komisk :-)

16/12-07Wow!
Ha ha, jeg sov nu ikke (min røv gjorde!), men det er da muligt du har troet det, da du selv sad og hang som havde du spist svampe. Men du troede jo også jeg ville give filmen 5-6 stjerner, fordi jeg fulgte så koncentreret med:o) Men jeg indrømmer at den var sej at kæmpe sig igennem med sovende lemmer, mangel på væske og en film der var en lang ørkenvandrig.

16/12-07Thomas
Må kendissen være med? ;-) Imponerende kræfter du har lagt i din liste, som jeg nød at læse på en kedelig og kold søndag. Det glæder mig, at jeg delte oplevelsen med dig, da du så din favorit for i år (beklager, så slet ikke du havde fået noget i øjnene, jeg kæmpede selv med noget allergi, der ødelagde mit udsyn).

Tak for god læsning.

16/12-07Emil
Du er da altid velkommen og takker:-)......og ja, det er pokkers så støvet der kan være i Imperial og når man nu engang lige den dag lider af støvallergi:o)

Jeg læste også din spændende liste over årets topfilm. Vi har faktisk var det hele 7 film vi begge har smidt på årets top 10. Det er da ganske godt gået.

Jeg må nu indrømme, jeg ville virkelig gerne også have hørt om årets værste film fra din side. Det ville jeg næsten finde lige så interessant og spændende, men jeg ved jo godt du desværre ikke gider bruge tid på dårlige oplevelser.

Zodiac mener jeg du gav 5 stjerner, right, men hvad med Little Children?

16/12-07Thomas
Hehe, præcis.

Næh, de værste film gider jeg ikke bruge mere tid på, end det jeg allerede har spildt på dem, så ked af at skuffe dig, men det kan vi jo altid tage over en øl eller elleve.

Zodiac fik 5 stjerner af undertegnede, mens Little Children snuppede alle 6.

16/12-07Emil
Øl........du siger bare til, jeg drikker gerne imens du fortæller....Jeg mener naturligvis jeg LYTTER gerne:-)

17/12-07"300" - en fersk smutter
Selv ser jeg frem til at se "Children of men". Langt hovedparten af de film, du nævner, har jeg ikke set.

Min hovedanke er rettet mod din vilde begejstring for "300", som i min optik var en dramaturgisk kæmpeskuffelse med et uhørt ferskt og forudsigeligt handlingsforløb (ligesom jeg aldrig har været den store fan af CGI-blod - det "drysser" og løber og sprøjter dermed ikke, som blod jo helst skal i en ordentlig voldsfilm.)

17/12-07"300" - en fersk smutter
Jeg kan jo ikke sige så meget til det Kasper, uden at jeg ikke er så overrasket over at en film som 300 ikke er dig. Ville have været OVERRASKET hvis den var!!!! Det er jo fair nok du har det således og jeg forstår skam din kritik. Jeg fandt den blot selv fremragende som visuelt lækker underholdning og for mig er film nu engang mange ting, men også "bare" det. Det er klart, at er man ikke vild med filmens "look", så er der nok ikke meget at komme efter. De andre film jeg har "listet" skal jeg ikke kunne sige hvad du vil synes om, men "Children Of Men" er en fantastisk film, så den skal du da glæde dig til. Om den så vil ramme dig, det kan jeg ærligt være mere usikker på.

Jeg har i øvrigt lige set The Squid And The Whale og havde den været fra 2006/07, så var den endt blandt årets bedste film. Den kan jeg skarpt anbefale dig, hvis du ikke har set den!

19/12-07Thomas
Anonym
Lækker og engageret liste.
Er 80 % enig. Flot stykke arbejde og god læsning! :)

19/12-07Jarl
Tak for det og lige måde....Har lige tjekket de film der har betydet noget for dig også og både de steder vi er enige og uenige (vi er faktisk enige mange steder) er det fin læsning, så tak for det.

Jeg vil dog tillade mig at undre mig over, hvordan man i din alder kan være SÅ kritisk og svær at begejstre, at der ikke er en 6 stjernet film oplevelse blandt de bedste film og at du endda har måtte været helt nede og hive en 4 stjernet op (hvad der faktisk slår mig mest), for at fylde listen ud (og du har jo ikke mange film på, så på den baggrund er det mig endnu mere uforståeligt). Ja, jeg finder det da næsten rystende (sagt i god tone!). Man skulle jo tro du har film-hader og ikke elsker….Nå, du har vel heller aldrig påstået du var film-elsker:o)

19/12-07Årets Bedste/Værste 2007
Hey Thomas

Jeg har helt glemt at skrive, hvor begejstret jeg blev, da jeg så, at du havde Texas chainsaw The Beginning på, som årets største positive overraskelse. Det er sgu en fed film!!

Jeg havde gerne selv taget den med, men jeg kan se, at jeg så den allerede i november sidste år, så jeg besluttede mig for at lade være.

Og alt i alt er jeg enig i langt det meste på dine lister... dog jo ikke Saw møgfaldet, men det ved du ;-)

19/12-07Årets Bedste/Værste 2007
Ja Texas blev jeg vitterligt positivt overrasket over. Den var jo virkelig gennemført og godt lavet (ikke kun teknisk), i forhold til hvad jeg ville have troet. Så jeps, en rigtig fed film!

Saw III---Tja, jeg direkte kedede mig, når jeg ikke bare fandt den tåbelig og husker næsten intet fra den mere. Ville da ønske jeg kunne påstå andet og jeg ved godt du er glad for den.

Jeg har så hørt gode rygter om del 4, så måske jeg alligevel skulle give den chancen på DVD:o)

19/12-07Årets Bedste/Værste 2007
Anonym
Jotak:)

Tja, jeg må jo tage på min kappe at jeg er kritisk, men er dog stadig en stornyder af film!
Er kommentaren under "Eastern Promises" henvendt til vores tidl. heftige debat om filmkunst?:D

19/12-07Årets Bedste/Værste 2007
Det kunne den være, men ærligt så er det noget jeg har tænkt om Cronenberg længe før det. Jeg har ofte mødt holdningen blandt folk (hvis de altså ikke fandt hans film for sære og ulækre) at var det bare det? Særligt i forbindelse med A History of Violence (en af hans mere publikumsvenlige film) slog det mig hvor mange der ikke, ifølge mig, fangede filmens dybere lag, fordi Cronenberg kan få det til at virke så normalt på overfladen som få.

19/12-07"300" - en fersk smutter
Tak for anbefalingerne, Thomas. Jeg morede mig til gengæld kosteligt over "Death Proof", der trods sin langtrukne facon var en opløftende bekræftelse på, at Quentin Tarantino stadig er originalt pervers, for "Kill Bill"-filmene var nemlig ikke min smag - ligesom i "300" må det være fraværet af en antihelt, der skræmmer mig(!)
"The Squid and the Whale" må jeg se frem til.

Den bedste film, jeg selv har set i år, er dog et par år gammel, nemlig BBCs Rwanda-drama "Shooting Dogs" fra 2005 med John Hurt i en af karrierens ypperste roller. Scope har trods mine opfordringer desværre ikke lagt den ind i databasen endnu.

19/12-07"300" - en fersk smutter
Jeg er både til Kill Bill og Death Proof, men jeg har heller ikke problemer med "helte" på FILM! Jeg synes dog der er en verden til forskel på de langt ude overdrevne Sparta-helte og heltinder i 300, som jeg finder morsomme af selvsamme grund og så The Bride's mere alvorlige karakter i Kill Bill's bloody feast. Men det er måske bare mig?

Shooting Dogs kender jeg pudsigt nok ikke meget til, uden at jeg var set titlen på IMDb. Den vil jeg da holde øje med.

13/01-08Gott/Thomas
Vil så lige nævne om Inland Empire, så den er lukket, at jeg tap-græd under lighter-scenen på Hollywood Boulevard som jeg ikke har gjort under nogen Lynch film ever. Det var så while you were sleeping :-)

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.