Little Children: Bedste filmoplevelser 2007

Little Children

16/12-07Bedste filmoplevelser 2007
Så fik jeg også nosset mig sammen, og derfor følger her mit bud på årets ti bedste filmoplevelser med DK-premiere indenfor dette kalenderår. Det er altså vanen tro de ti bedste oplevelser, ikke nødvendigvis de ti bedste film, selvom de allerbedste film naturligvis alle er med. Det bør lige nævnes, at ”Pan's Labyrinth” og ”The Prestige” burde have været med på listen, men viger pladsen da de var med på min liste fra 2006 (de blev begge set i udlandet). Endnu et fremragende filmår er overstået, og jeg takker Scope-slænget for de mange gode indlæg og anmeldelser (glæder mig til at læse jeres lister). Glædelig jul og god fornøjelse.

#10 – 300

Visuelt er det uden tvivl årets film, men udover en fantastisk billedside så er den med på listen, fordi det er prima underholdning. Den vildeste tur i biffen siden King Kong a la Jackson.


#9 – Fast Food Nation

Stor positiv overraskelse. Der er meget mere i denne film end fastfood-kritik. Underholdende, morsom, tragisk og med mange små men gode roller – en original lille perle.


#8 – The Bourne Ultimatum

Spændingsfilmen fik en længe ventet opstrammer efter denne perfekte Bourne-finale, som ikke blot er seriens bedste, men også var anledningen til årets mest hæsblæsende bif-tur. Sådan!


#7 – Death Proof

Efter de særdeles ambitiøse Kill Bill-film var det en fornøjelse at finde ud af, at selv når han bare hygger sig, er Tarantino stadig den sejeste gut i Hollywood. ”Death Proof” er en super charmerende hyldest til en svunden filmtid, og så har den alt dét, en Tarantino-film skal have.


#6 – Superbad

Har vi ikke set nok teenagere på film i en ukuelig søgen efter alkohol og fisse? Åbenbart ikke for selvom det mere eller mindre er udgangspunktet for ”Superbad”, så er det ikke desto mindre en pissesjov film. Faktisk den sjoveste jeg har set i lang tid. En stor del af æren bør tilfalde de unge drenge i hovedrollerne, som i den grad formår at gøre karaktererne ægte og samtidig hysterisk morsomme. Årets bedste grin.


#5 – Sunshine

Den bedre halvdel af listen indledes med Danny Boyles dystofobiske rum-thriller. Det er ikke den genfødsel af genren, som de mest optimistiske havde håbet på men DAMN! What a rush! Billedsiden er også et stort plus – så man den ikke i biografen, så man den slet ikke.


#4 - Kunsten At Græde I Kor

Den bedste danske film jeg har set i lang tid og absolut en af årets helt store filmoplevelser. Fantastisk stykke drama og endnu bedre skuespil – endelig en dansk film der tør tage nogle chancer.


#3 – Children Of Men

Allerede i begyndelsen af dette filmår blev vi forkælet. Sjældent har jeg været så langt ude på kanten af biografsædet, som da jeg var vidne til denne helt igennem fremragende thriller, som udover at være djævelsk medrivende også er et fotografisk mesterstykke.


#2 – Zodiac

I ugevis plagede denne film mig – mit sind kunne simpelthen ikke slippe Finchers eminente og dybt fascinerende version af en særdeles skummel kriminalsag, der er lige så dragende som filmen selv. Adskillige gensyn venter forude.


#1 – Little Children

Årets bedste film hedder ”Little Children”, og har man ikke set den, har man en fantastisk filmoplevelse til gode. Et kryptisk, tragisk og sorthumoristisk drama der på uregerlig vis suger dig ind fra start til slut. En sand ener.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.