The Departed: Martin Scorsese for helvede..! :S

The Departed

17/12-07Martin Scorsese for helvede..! :S
Forestil jer:
Mig og min kammerat sidder i en sofa og satter ´The Departed dvd'en på. Lige købt, nu skal den ses.

Jack Nichelson skuffer aldrig, den psykotiske irer går absolut amok med alt der ondt. Han spiller humoristisk (gee, she fell funny) og fedt.

Matt Damon og Leo gør det udemærket. Ikke prangende men så absolut stadig en præstation der er nævneværdig i denne anmeldelse.

Alle de fede ting sker, de er undercover, manus er perfekt, der er action og det kommer bare på klods hold og lige efter hinanden, tilskueren sidder klinet i ren orgastisk spasme.

Lige pludselig, i slutningen hiver en eller anden idiot en pistol og skyder hovedpersonen......! Og den anden hovedperson skyder ham...! den tredje tager hævn og den fjerde vinder til sidst.

Den er så fed at selvom dette katastrofale udfald i slutningen burde hive den over middel... Men, dette fjerner total enhver form for realisme og action/mening med det hele.. Har manus forfatteren skulle skide...! har han ikke kunne skrive det geniale manus færdigt uden at syntes det var noget bræk...

Ej 3 stjerner fordi Scorsese fucker det hele op, hjem i tænkeboks... og med skammehat på.. han skal tage sig sammen...

17/12-07Martin Scorsese for helvede..! :S
Kunne ikke være mere uenig.
De sidste 15 min. er nogle af de meste intense, og mest spændende der er set på film længe.
Som publikum bliver man overrasket gang, på gang. Historien er så dejlig "ikke kliché" fyldt, som man overhovedet kunne ønske sig.

Desuden syntes jeg ikke man skal klandre Scorsese for, at ødelægge historien, da det ikke er ham der har skrevet den.
Tværtimod, sammenlignet med originalen, så mener jeg Scorsese har lavet en langt bedre film. Specielt slutningen i "Departed" er langt bedre skruet sammen end i "Infernal Affairs".

18/12-07Martin Scorsese for helvede..! :S
Anonym
Kunne ikke være mere enig.
I mine øjne er det en utrolig afstumpet og useriøs slutning - ligesom samtlige dødsfald igennem det meste af filmen. Det hele er sort og absurd, uden at det passer ind i filmens, ellers relativt helstøbte og joviale tema.

20/12-07Martin Scorsese for helvede..! :S
Overraskelse i sig selv er ikke nok, det skal osse fungere. Jeg personligt selv syntes det var en af de fedeste film jeg havde set, og blev helt plaf da alle centrale personer bliver nakket inden for 15min.

Så er enig med Christian89 og Jarl Sidelmann.

20/12-07Martin Scorsese for helvede..! :S
Faktisk generede det mig personligt overhoved ikke, at personerne i filmen gik til brat og kvikt - tværtimod synes jeg faktisk det gavnede filmens stil og kant og dens skildring af et kynisk miljø, at den, modsat mange andre film, ikke roder unødvendigt meget rundt i de talrige dødsfald og i stedet smider dem lige i synet på os uden mellemliggende fingre.

Dertil synes jeg filmens sidste aktion, begået af Mark Wahlbergs karakter, sætter trumf på filmens kerne og dens "gade"-mentalitet. Særligt fordi denne benhårde og følelseskolde sidekarakter pludselig bliver gjort til en af fortællingens mest afgørende skikkelser. Fremragende tænkt og udført.

25/12-07Martin Scorsese for helvede..! :S
Anonym
Jeg ville aldrig tolke noget socialrealistisk udfra "The Departed", da den i mine øjne ikke er andet end en underholdningsfilm er høj kvalitet. Gør man det, bliver filmen fyldt med absurde sub-plots, mangel på resonans og ikke meget bedre end jeg ser den iforvejen:)

25/12-07Martin Scorsese for helvede..! :S
Du har helt ret der, Rasmus.

Selve 'The Departeds' slutning, den sidste aktion med Wahlberg, giver filmen sit æs, hvor imod Infernal Affairs noget mere firkantet, om end ikke mere poetiske og smukkere slutning syntes svagere end Scorseses.

Men jeg synes til gengæld at Infernal Affairs holder langt mere end 'The Departed', i hvert fald til min smag. Den er mere visuelt præget, som kinesierne forstår sig på, samt også mere fængende end 'The Departeds' unikke form. Men begge film er bestemt fremragende værker.

25/12-09Martin Scorsese for helvede..! :S
Vær så venlig at advare folk mod spoilers fremover Christian89.

25/12-09Martin Scorsese for helvede..! :S
The Departed var for mig langt langt bedre end Infernal Affairs, som jeg synes mange overvurderer og vægter højere end Departed udelukkende fordi det er originalen og ikke stammer fra USA. Havde filmene udkommet nøjagtigt på samme tid, og vi så skulle dømme dem, vandt Departed klart.

Anonym:

Departed er fantastisk og intelligent underholdning, ja. Men den rummer altså også en vis dybde, og vandt ikke alle de oscars og anerkendelse for ingenting.

26/12-09Martin Scorsese for helvede..! :S
Og hvad bygger du det på, Gud? ;)

26/12-09Martin Scorsese for helvede..! :S
Jeg må give Gott ret i, at 'The Departed' var mere vellykket end originalen, hvor sjældent det end måtte være. En både bedre miljøbeskrivelse og temabærbar film. Og inden for action- og krimigenren var niveauet også mere 'bold'.

26/12-09Martin Scorsese for helvede..! :S
Godt sagt og enig!

21/02-10..
Nu er jeg så af den holdning, at originalen er langt bedre.
Der er intet nyt i Scorsese's værk, andet end en forhastet og ret så irriterende afslutning. Der er overhovedet ikke samme tyngde, karakterudvikling eller for den sags skyld visuelle finesser, som i Wai-keung Lau og Alan Mak's mesterlige trilogi. Men oscars, det vandt han... De er jo så glade for sig selv, de amerikanere.

21/02-10Martin Scorsese for helvede..! :S
Jeg har det præcis sådan med originalen.

Er der nationer der ikke er glade for gode og stolte traditioner? Selvfølgelig er amerikanerne det, hvorfor skulle de ikke være? Oscars er deres, de har filmene, budgetterne, skuespillerne og meget meget andet indenfor film. Departed vandt fortjent synes jeg, og den eneste grund til visse afviser den i forhold til originalen er (typisk med samme argumenter, såsom svag afslutning), at originalen ikke er amerikansk. Det er i sig selv popmoderne at være imod amerikansk.

21/02-10Martin Scorsese for helvede..! :S
Folk afviser Scorsese's fordi den er ringere en originalen. Det skyldes blandt andet slutningen, som jo er gansket afstumpet og letkøbt, set i forhold til 'Mou Gaan Dou', hvor alt går op i en højere enhed. Det er bestemt ikke moderne er være imod USA; måske politisk set, men ikke kulturelt, hvilket Oscar-uddelingen om noget er beviset på, når den bryster sig som værende 'filmverdenens største pris' og rangere således i den kollektive bevidsthed. Det skyldes nok, ganske rigtigt, at amerikanerne har budgetterne.... alt andet vil jeg lade stå åbent. For nu bare at tage de tre hovedroller, kan hverken Leo, Damon eller Nicholson hamle op med den asiatiske trio.

21/02-10Martin Scorsese for helvede..! :S
Folk afviser ikke Scorsese's (generelt set) - jeg skrev og refererede til visse folk, f.eks dig :-) The Departed er jo en ret anerkendt film, og fortjent.

Slutningen er afstumpet, ja - men bestemt ikke letkøbt. Den afspejler sådan set hele kernen i historie om dobbeltspil, bedrag, råddenskab og korruption, som vi ellers bliver fodret med hele filmen igennem - vi ved ikke, hvem der er hvem længere, til sidst - det hele er en ond cirkel. Rotten i det sidste billede er ret symbolsk. For mig gav det mening.

At mange ser oscars siger vel intet om, hvor mange der kan lide deres film, og hvor kritisk man er. Showet er jo også kommercielt og kendt.

Jeg synes klart, at den amerikanske trio var langt bedre, mere nuanceret og sværere roller at spille. Især den Leo og Damon spiller.

21/02-10..
Det er jo netop det dén er. Så kan jeg heller ikke se, hvordan det er på mode at være anti-amerikansk, når deres remakes for meget større opmærksomhed og dermed også mere ros end originalen?

Scorsese gjorde kompromisløst rent bord i slutningen af 'The Departed', uden hensyntagen til at lave en film med dynamik eller formfuldhed. Originalen havde samme tema, men formåede at binde de løse ender - og så vandt Scorsese's oven i købet for 'bedste manuskript'. Hans overraskelsesmoment (slutningen, både hvor Leo og hvor Damon dræbes) tager ingen hensyn til filmens mytologi; det bliver en fabulation, hvor den ene omstændighed tager den anden ved hånden. Det er pinligt ringe fiktion, undskyld jeg siger det.

Jeg forstår ikke helt hvad du mener med Oscar-showet; jeg konkluderer bare, at deres fokus altid er på amerikanske film og amerikanske filmfolk. Ergo, er det heller ikke objektivt eller sagligt, på samme måde som Cannes-festivalen f.eks er.

21/02-10Martin Scorsese for helvede..! :S
Større opmærksomhed er jo ikke ligmed bedre. Men hvis Departed derimod har fået større ros og anerkendelse, ja så er det måske fordi remaket rent faktisk bare er en bedre film? ihvertfald bredt set, men derfor kan VISSE målgruppe jo godt være antiamerikanske alligevel? "Moden" bliver jo ikke mode bare lige sådan. Den starter jo altid med få mennesker.

For mig var det en meningsfuld og overraskende slutning - og næsten alene af den simple årsag, hvor hovedrollerne blot blev blæst væk. Vi er meget uenige her.

Jeg synes bare, at dem der holder af originalen (blandt dem jeg har snakket med skal det lige siges) siger nøjagtig de samme ting som du. Man skulle tro, at I har jeres helt specielle enhed :-) Det samme gælder lidt gyser-genren, hvor hvert amerikansk remake af en asiatisk gyserfilm får halsen brækket i pressen, og med en stigende tendens til at anvende nøjagtig samme kritik om amerikanerne osv. Nåh, det er også bare sådan jeg oplever det - du behøver skam ikke være enig eller følge mig, overhovedet :-)

21/02-10Martin Scorsese for helvede..! :S
... Og du tænker ikke, at majoriteterne rent faktisk har en forudindtaget idé om at originalen er ringere end den amerikanske, hvilket er grunden til at de ikke ser den? Er de så ikke pro-amerikanske? Den 'målgruppe' du nævner - som jeg åbenbart falder ind i - der har set begge film, kommer jo med den generelle konsensus at originalen er bedst. Men så er vi anti-amerikanske?:)

Der findes flere mennesker, der har set 'The Departed' uden at se originalen, end der findes folk som har set begge. Husk på det. Det samme gælder gyserne.

21/02-10Martin Scorsese for helvede..! :S
Nu vil jeg selvfølgelig ikke skære alle over en kam (måske for sent :-)) men når jeg hører argumentationen (som ofte er den samme), Departed vs originalen, så kunne den lugte lidt af......prut :-) Jeg synes også originalen var god.

Ja, originalen er selvfølgelig lidt mindre kendt. Men mere kendt betyder jo ikke bedre (gør det så for mig i Departeds tilfælde) men der er også mange omvendte eksempler.

22/02-10Martin Scorsese for helvede..! :S
Jeg har engang pisset i havet.

22/02-10Martin Scorsese for helvede..! :S
Den rigtige Das Gott har skiftet brugernavn til a@babo.

Så denne seneste kommentar er jo......ikke fra mig.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.