Beowulf: Grimme monstre og grim animation

Beowulf

19/12-07Grimme monstre og grim animation
Robert Zemeckis har åbenbart fået en ny hobby: at lave sine film i computeranimation. Det gik godt nok i The Polar Express, men det mislykkes med Beowulf.

Krigeren Beowulf(Ray Winstone) rejser til Danmark, for at bekæmpe et frygtindgydende monster. Han møder dets mor(Angelina Jolie), en gudesmuk amazone, som han slår en handel af med. Hun skal lade som om, at Grendel(monstret) er død. Det siger lidt sig selv, at det er dømt til at gå galt, og selvfølgelig fatter kong Hrodgar(Anthony Hopkins) også uråd - hvilket får alvorlige konsekvenser.

Da filmen var slut, sad jeg og tænkte: ,,Hvorfor fanden lavede Zemeckis da ikke bare Beowulf som realfilm? Eller i det mindste da bare i almindelig animation, frem for den specielle motion capture metode, der er blevet brugt?" For det er en skam. Samtlige karakterer ligner dukker, og Grendel er så grimt et monster, at man lidt overvejer, om det er lavet for sjovt. Skuspillernes mimik er totalt forsvundet, og ved nogle kan man knapt nok ane, hvem det egentlig er.

Historien fejler som sådan intet, men det overskygges bare af den grimme animation, der får filmen til at fremstå som en mislykkelse. Ærgeligt, for der er faktisk grundlag for en spændende film.

19/12-07Grimme monstre og grim animation
Enig i det hele pånær at Polarekspressen var vellykket - den har nøjagtig de samme problemer som Beowulf med ikke at have nogen ansigtsmimik, personlighed og nærvær.

Beowulf kunne ha' været god som almindelig spillefilm og Polarekspressen skulle være lavet som "rigtig" animationsfilm.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.