American Beauty: skønhed

American Beauty

22/12-07skønhed
american beauty er efter min mening det bedste amerikanske middelklasse-drama nogensinde lavet

men filmen er så meget mere. den er mere smuk en sørgelig og dens intention er at give håb og vise at der er en mening bag alting der sker

fantastisk historie. symbolikken i replikkerne er en fryd, men man behøver ikke engang at kigge efter symbolsproget, og det er endnu en af filmens styrker. godt filmet og klippet og lydsporet fuldender helhedsintrykket af en film, hvor alt går op i en højere enhed.

der er så meget skønhed i livet!

"look closer"

22/01-08skønhed
Det der gør filmen god, er at den formår at bringe enormt mange personer og deres respektive skæbner i spil – og vel og mærke på en måde som gør hver og en vedkommende (om end nabodrengens overdreven sentimentale væsen er for meget). Stereotyperne er på sin vis skåret kraftig ud i pap, men dette bliver en force frem for en ulempe, fordi deres indbyrdes forhold rummer så mange vedkommende og almenmenneskelige konflikter. Men at det er en balancegang er nok meget godt symboliseret ved Annette Bening: Jeg er gang på gang er i tvivl om hun overspiller eller storspiller. Jeg ender på den sidste mulighed. Ligesom med filmen generelt. High five, America!

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.