I Am Legend: Blockbuster-Zombier

I Am Legend

08/01-08Blockbuster-Zombier
SPOILER

Det er ikke første gang at Richard Mathesons roman har været forsøgt filmatiseret, men den nyeste på stammen I Am Legend skulle som titlen antyder være den mest troværdige version af bogen.

Robert Neville (Will Smith) er den sidste mand tilbage på jorden efter en frygtelig virus har transformeret alle mennesker til mutanter, vi følger Neville i hans hverdag sammen med hunden Sam og hans daglige slid med at prøve at finde en kur.

I Am Legend er en gang publikumsvenlig underholdning, hvor man har satset på at få flest mulige i biograferne ved hjælp af lækkert production design, en dyr skuespiller og storslået musik.

Første halvdel af filmen fungerer faktisk meget godt. De imponerende billeder af New York som spøgelsesby fungerer rigtig godt, der hersker megen tvivl om hvad der lurer ude i mørket, og når natten falder på er man holdt hen i spænding. Her begår filmen så sin mest væsentlige brøler. De inficerede er skræmmende i mørket men når de endelig kommer frem i lyset er de så åbenlyst computeranimerede og alt andet end skræmmende at se på, og det er synd når der bliver lavet et så godt build-up.

Actiondelen er også utrolig ufyldestgørende, når man ikke rigtigt tror på monstrene er man sådan set ligeglad med om Nevile slipper væk, og så bliver det hele blot kedeligt at se på.

En anden ting der ikke går ind hos mig er det typiske hollywood-blockbuster element, hvor Neville efter at have mistet sin eneste følgesvend går totalt amok og er klar til at kaste sig selv i døden for kun at blive reddet af en kvinde og dreng, der selvfølgelig får ham til at genfinde troen på sig selv og menneskeheden og det hele munder ud i en rigtig candyfloss slutning, der ikke rigtig harmonerer med det dystre romanforlæg.

Will Smith er til gengæld ret god som den desperate videnskabsmand, det er en stor opgave at få publikum til at tro på at man faktisk er den sidste i verden og han klarer det absolut til UG. En af hans bedste nyere præstationer!

Men bottom line er at I Am Legend generelt skuffer som jule-blockbuster, jeg fik ihvertfald ikke det underholdningskick jeg havde forventet, men den kan til gengæld ses pga. Will Smiths præstation og de flotte billeder af det tomme Big Apple, men det er for lidt til en film af denne størrelse.

Se eller gense 28-filmene i stedet, det er en langt mere underholdende og dyster udgave af Mathesons forlæg!

Det kan ikke blive til mere end tre små stjerner desværre

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.