Det Gyldne Kompas: Hvad skete der???

Det Gyldne Kompas

17/01-08Hvad skete der???
Har lige været inde og se filmen og bliver nødt til at komme af med mine frustrationer...
Jeg ved godt mine meninger er lidt farvet da jeg har læst bogen, men det er netop et áf mine helt store problemer. Filmen ligger så langt fra bogen som den overhoved kan, næsten da! Har læst og set både Harry Potter og Ringenes Herre og begge formår at følge bøgerne rigtig godt. Der er selvfølgelig ting der bliver nødt til at blive udeladt. Men i det gyldne kompas mangler nogle af nøgletingen altså. Forholdet mellem Menneske og Daemon er slet ikke beskrevet godt nok, hvornår skal man kunne se hvor ondt det egentlig gør på dem at komme væk fra ens daemon? Altså ikke bare savnet men fysisk? Og at man dør hvis daemonen dør? Billy dør ikke, og hvordan kan de være når han er væk fra sin dæmon, man mangler simpelthen at se Billys daemon i live, hvilket forklares i bogen da man ser alle daemonerne fra de børn der har fået frarøvet dem.
Lord Azriel virker i denne film som en rar mand, i bogen slår han flere Lyra, og dræber børn. Lyra er mester i at lyve, derfra hendes navn, dette ser vi intet til i filmen, andet end hos bjørnekongen. Men vi mangler også at få ad vide at man ikke kan snyde eller tage røven på bjørne med mindre de er menneskelige, som bjørnekongen er, det er den eneste grund til at Iorek kan vinde! Slutningen er der intet at sige til, den er absolut ikke som bogen men bliver dog nødt til at være som den er nu når vi er i Hollywood! Men der er så mange ting der slet ikke passer med bogen. Det er ikke Fra Pavel der prøver at dræbe Azriel, det er mesteren af Jordan College, vi får ad vide af Jypsieren at Lyras mor er Coultier og at faren er Azriel. Vi kommer til at se profetien. Vi får at se hvor vigtig det gyldne kompass i virkeligheden er. I bogen bruger hun det flere gange i hvert kapitel, her bruger hun det 3 gange! Og resten af tiden må vi jo gætte os til at hun har brugt det...

Er meget skuffet over denne film, og sikkert fordi jeg har læst bøgerne, men som min kæreste sagde, hun har ikke læst bøgerne kun set filmen, der er så mange ting man ikke får svar på og som er direkte selvmodsigende. Hvorfor ser vi ikke at Billy dør? Meningen er jo at man ikke kan leve uden sin daemon???? er helt lost, hvad tænkte de på?

26/02-08Hvad skete der???
Det er ikke rigtigt, når du skriver, at man ikke oplever Lyra lyve andet end hos Bjørnekongen ... hun lyver faktisk allerede i åbningsscenen. Naturligvis er det en del af en leg, men hun lyver alligevel kraftigt. Hun lyver også overfor Mrs. Coultier og på Bolvanger.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.