The Big Lebowski: "Dont fuck with The Jesus"

The Big Lebowski

25/01-08"Dont fuck with The Jesus"
Simpelthen alletiders herlige og intelligente humor i filmen om taberen "the Dude" der forvikles i alverdens problemer fordi "nogen" har pisset på hans tæppe

Med sine taber venner vet-veteranen Walter Sobchak og "Shut the fuck up" Donny går alting næsten helt galt da både løsepenge skal leveres til kriminelle bagmænd og der også skal være tid til den lokale bowling turnering

"I´m the Dude, man"

25/01-08pippen
En taber med tabervenner. Tja, muligvis efter normens standarder, men for mig er The Dude er en helt.

Som Kasper så rigtigt skrev: "The Dude er et herligt befriende og elskeligt billede på antihelten i ethvert menneske. Han personificerer alt det almindelige, afslappede og uambitiøse, som findes i (næsten) alle mennesker."

Dejligt vi har endnu en fan i huset.

"It's good knowing he's out there, the Dude, taking it easy for all us sinners."

25/01-08pippen
Han er alligevel en "TABER", men i kærlig forstand, for selv om han, som du skriver, er en repræsentant for mange, så vil vi i sidste ende ikke være ham (kan vi blot stå ved ham, er det sikkert også godt nok:-)

At han så for dig er en helt, siger nok mere om dig der;o)

Dem skulle der være mere plads til i denne fordømte verden!

25/01-08Tjo...
...hader bare det ord, "taber". Det er så begrænsende.

En helt behøves ikke være en man gerne vil være. The Dude slår et slag for friheden, forskelligheden og retten til selvsamme. For som du selv er inde på, bliver der mindre og mindre plads til folk, der falder ud af mængden.

25/01-08pippen
jeg er helt enig og når jeg skriver taber er det set med "samfundsbrillerne"

jeg vil dog side om "the dude" at han mere er lad end en helt i mit univers

jeg så nu slet ikke filmen med tanke på helt eller ikke helt men mere som en super morsom og vellavet film, der er uden sidestykke

26/01-08pippen
Ikke en man gerne vil være nej, men medmindre der er frit slag i at definere dette og vi her vælger en antipartisk holdning mod begrebet "helt", så må der dog være visse rammer vi holder os indenfor og der er The Dude i et vist omfang en "taber" og en vi ikke ønsker at være dog (og her står helten altså så nu engang som repræsentant for det modsatte, hvormed dig argument ikke passer ind i konteksten), hvor meget vi end ønsker et samfund hvor der er plads til selvsamme (jeg gør da bestemt!!!). Man kan så begræde at der ikke er plads til sådane originaler i vores mere og mere egoistiske Fogh'eanske samfund.

Og taber er er grimt ord, enig. Jeg finder det dog ikke begrænsende i forhold til at definere The Dude i filmen, selv om jeg nok selv havde valgt at kalde ham en antihelt.

26/01-08Hmmm...
....tror vi taler lidt forbi hinanden. Jeg forholder mig nok mere til begrebet "helt" i overført betydning her, for jeg er med på, at han er en klassisk antihelt - rent konkret. Så meget vægt skal der heller ikke lægges på ordet. The Dude er bare et dejligt modspil til den verden han lever i. Ellers kan jeg kun henvise nok engang til Kaspers afsnit, som siger det, jeg prøvede at sige ;o)

26/01-08Mr. 4-Star Man
Nope, det gør vi ikke...Jeg fandt blot at du netop hang dig meget i nogle ord og glemte dine ellers normalt nuanceret briller:-) og ellers er det jo all in good fun, det er jo ikke en dyb seriøs debat og uenighed. Faktisk er det en enighed om en helt igennem fantastisk film. Kasper's indlæg er sikkerts rammende ja og jeg kan nok være enig, men Kasper og mit egen personlige holdning og udgangspunkt er dog grundlæggende så forskellig (mht film generelt), at "enigheden" ikke hviler på samme opfattelse (for det meste!) og baggrund for en bedømmelse. Det gav vist ikke mening for dig der?

27/01-08pippen
helt enig i din beskrivelse af ensretningen i samfundet og at det er minus- og plusvarianter der gør livet værd at leve (jeg bryder mig iøvrigt heller ikke om fogh)

jeg vil dog indføre at blot fordi man er modsætning til det etablerede gør ikke nødvendigvis een til en helt.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.