Ratatouille (org. version): When dreams come true

Ratatouille (org. version)

05/02-08When dreams come true
Ratatouille er en dejlig hjertevarm film om at tro på sig selv, om at kæmpe mod hårde odds og med et budskab om, at alle har en chance her i livet. Det er samtidigt en fejende flot opvisning i animationer af højeste kvalitet. Kort sagt en rigtig god film.

Mesterkok og skraldespandsdyr nr. 1 nemlig en rotte er to ting, som normalt ikke harmonerer så godt. Bare ikke i Pixars verden, hvor alt kan ske og alle har en chance... bare vennerne hjælper. Historien om Rotten Remy med den veludviklede næse med drømme om Paris' bedste køkkener er feel good hele vejen igennem, men aldrig på en kvalm eller overmoraliserende måde. Her distancerer den sig fx fra Cars. Samtidigt er den en fornøjelige og sjov historie med masser af skøre indfald og små gimmicks.

Filmens store force er dog den fremragende visuelle opfindsomhed og de utroligt flotte animationer, som både i stille og tempofyldte scener imponerer vildt. Farverne spiller fantastisk sammen og ikke et pixels er forkert. Samtidigt er især rotternes bevægelser flot lavet og alle "kamerabevægelserne" er dejligt flydende og levende. Jeg kan ærge mig lidt over, at jeg ikke fangende denne farvepalet i biografen, men blu ray udgivelsen tager sig også ualmindelig smuk ud. Et af de flotteste billeder jeg kan mindes.

Selvom pixar har overgået sig selv visuelt, er det alligevel de flotte animationer kombineret med den sympatiske historie og de søde og sjove figurer, der gør Ratatouille til en af de bedste animationsfilm overhovedet. Animationsfilmen er efter min mening ellers nærmest ved at kæle sig selv i mængden af halvdårlige produktioner, men Ratatouille hæver sig problemfrit over denne mængde og suser direkte ind i animationssuperligaen sammen med De Utrolige, Find Nemo og Shrek.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.