Shoot 'Em Up: Guns don't kill people ... but they sure help!

Shoot 'Em Up

20/03-08Guns don't kill people ... but they sure help!
Titlen siger jo selvfølgelig det hele. Clive Owen er super-actionhelten Mr. Smith, der beslutter sig for at gribe ind, da han ser en håndfuld mænd jage en højgravid kvinde - og ender med at bruge det meste af filmen på at spæne rundt med en nyfødt baby på armen, mens en masse mennesker forsøger at slå ham ihjel.

Det er et rigtig fjollet udgangspunkt, men forfatter-instruktør Michael Davis har absolut også kun ét mål med "Shoot 'Em Up": Nemlig at lave stilfuld tegneserie-action. Clive Owen kan lave den vildeste trickskydning, mens han hopper, glider, ruller, kører, tumler og svæver rundt. Og så skal I bare se, hvad han kan med gulerødder!

Og det er ret fedt. Hvis man er en glad action-fan, er der mange gyldne øjeblikke i "Shoot 'Em Up". Problemet er bare, at filmen i mine øjne bliver lige lidt for smart. Den anstrenger sig hele tiden for at lave noget smart og tjekket og helt vildt overraskende, og til sidst bliver det simpelt hen for meget. Derfor sad jeg tilbage med en fornemmelse af, at den allerfedeste scene faktisk var åbningsscenen - og så er der altså noget, der er knækket i en film.

Derudover viser det sig så også, at plottet er ret åndssvagt, efterhånden som det bliver afsløret, hvorfor så mange vil dræbe kvinden og hendes barn. Det er for komplekst og konspirationsteoretisk og bliver løst lidt for let i sidste ende. Men samtidig er det jo ikke lige det vigtigste i sådan en film.

Til gengæld er Clive Owen pænt sej som actionmaskine, og Monica Bellucci fungerer fint som den luder, han rekrutterer til at hjælpe sig. Men de bliver begge overgået af Paul Giamatti, der ved enhver given lejlighed stjæler scenen som den psykotiske leder af jagten på Owen og baby - herligt at se ham i den type rolle.

Jeg synes altså ikke, at "Shoot 'Em Up" holder hele vejen hjem - men samtidig er der ingen tvivl om, at der er ting i den her film, man vil more sig vældigt over, hvis man er til action i tegneseriestil.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.