Flammen og Citronen: Fædrelandet!

Flammen og Citronen

30/03-08Fædrelandet!
Den måske mest ventede danske film i 2008 er så tæt på det fantastiske og så alligevel ikke.

De mange penge som DR´s "dramakonge" Ole Christian Madsen har haft til rådighed til Flammen & Citronen, viser sig tydeligt i de mange flotte scener undervejs. Det skal dog lige nævnes, at statisterne virker noget kunstige under den store oprørs scene, men pyt. Til gengæld er der større problemer mht. selve historien............

Man kan drage en del paralleller i filmens opbygning og stemning, med hans fremragende tv serie, "Edderkoppen".
Men her afslører Flammen & Citronen også sine klare svagheder.
Fordi hvor "Edderkoppen" havde tiden til at fordybe sig i historierne og karaktererne, er der her for mange emner der tages fat om, og det ender desværre med en del løse ender og halve løsninger.
Og hvor er det dog ærgeligt når nu potentialet er så stort.

Især de to historier omkring hovedpersonernes kærlighedsliv, virker ærligt talt lidt påtaget og ligegyldige. "Citronens" hjemme drama, med en utro kone og en datter han ser for lidt, bliver der strøget så let hen over, at man sidder tilbage som et stort?, og man føler den del er rent fyld.

Det samme kan ikke helt siges om "Flammens" kærlighedsdrama. Her er det Stine Stengade som igen er et problem for mig. Kunne de ikke bare ha castet Connie Nielsen eller Sidse Babett Knudsen til rollen.
Hun er efter min smag ikke en specilt god skuespiller, og rollen som Ketty er ingen undtagelse.

Det ændrer ikke ved at Thure Lindhart og Mads Mikkelsen gør det fremragende og selve modstandshistorien, trækker den noget op i niveau.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.