Flammen og Citronen: Flot, Men Bestemt Ikke Fejlfri

Flammen og Citronen

31/03-08Flot, Men Bestemt Ikke Fejlfri
Et par mindre SPOILERS

Flammen og Citronen er den dyreste, dansksprogede filmsatsning til dato om to af de mest markante skikkelser indenfor den danske modstandsbevægelse under 2. Verdenskrig. Til at styre løjerne har vi Ole Christian Madsen der tidligere har stået bag film som Nordkraft, Prag og En kærlighedshistorie.

Flammen (Lindhardt) og Citronen (Mikkelsen) arbejder for modstandsbevægelsen Holger Danske ledet af politiagenten Winther (Mygind). Deres job er at likvidere danske nazister og stikkere, og som tiden går har specielt Flammen fået opbygget sig et ry hos den forhadte Gestapo chef Hoffmann, men da kærlighed bliver blandet ind i spillet bliver det pludselig svært for de to kollegaer at skelne mellem venner og fjender, for hvem kan man egentlig stole på i en krig?

Med 46 mio. mellem hænderne har Ole Christian Madsen kreeret hvad der burde være en nyklassiker inden for dansk film. Det er det til en vis grad også, men midt i de mange flotte billeder og stort tilrettelagte actionmomenter glemmer filmen sin egentlige historie, i hvert fald til at starte med. I starten er filmen meget uengagerende og har ikke rigtigt andet at stable på benene end at vise hvor koldblodige Flammen (og Citronen) var.

Det bliver dog bedre da vi møder den mystiske femme fatale Ketty (okay spillet af Stine Stengade) og hun indleder en romantisk affære med Flammen og tvivlen om hvad der er rigtigt og forkert indtræffer.
I tredje og sidste akt ryger det historiske en smule af fløjten til fordel for et actionorgie, der sparker røv til samtlige actionfilm vi har set herhjemme. Dette synes jeg dog var et klogt valg for når man har set filmen igennem forventer man sig også et brag af en filmisk finale (jeg gjorde i hvert fald).

I de to hovedroller spiller Thure Lindhardt og Mads Mikkelsen fremragende. Værre står det dog til med Peter Mygind og Stine Stengade, der begge mangler saft og kraft i udfoldelsen af deres roller, uden dog at ødelægge filmen.

Disse elementer kombineret tilsammen gør Flammen og Citronen til en god og underholdende film så længe den står på, men det er bare ikke godt nok for en film af en sådan kaliber.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.