Oldboy: Kan ikke følge motivet

Oldboy

06/04-08Kan ikke følge motivet
*SPOILER*

Jeg må indrømme at jeg blev virkelig skuffet efter jeg havde set filmen. Jeg elsker ide'en i at han skal finde ud af hvorfor han har været indespærret i 15 år. Men jeg blev virkelig skuffet da jeg fandt ud af hvad grundn var. Jeg kan heller ikke følge ham til sidst hvor han skærer sin egen tunge af.

09/04-08Kan ikke følge motivet
Spoilers:

Motivet var for mig at se også filmens achilleshæl - jeg havde forventet en langt ondere slutning, særligt efter at have hørt folk sammenligne dens 'plottwist' med genistregen fra "Se7en". Incest virker som en noget let løsning i "Oldboy".

12/05-11Kan ikke følge motivet
Spoilers:
Hej,
With all due respect, tror jeg faktisk at du har misforstået filmen plott.
For mig at se, ser det sådan her ud.
Hovedpersonen Oh Dah-su var indespærret i fængslet fordi, at han så Wo Jin dyrke sex med sin søster da de var teenager, og gik på skolen Oldboy - derfor spredte han rygtet om, at hun var blevet gravid, og derfor begik Wo Jin's søster selvmord. Wo Jin hævner sig så, ved at sætte Oh Dah-su i fængslet.

Det var ikke helt nok "hævn" for Wo Jin. Han får derfor også, Oh Dah-Su's datter til at forelske sig i sin far, ved hjælp af hypnotisering. Efterfølgende optager han, en episode hvor far og datter dyrker sex som yderligere hævn.

Overstående episode afslører Wo Jin for Oh Dah-Su til sidst i filmen, hvor Wo Jin viser ham familie fotos fra Dah-Su ungdom, hvor han fik datteren.
Disse billeder er også sendt til datteren. Wo Jin "truer" så også med, at vise disse billeder til datteren. Derfor skærer Oh Dah-su så hans egen tunge af, for at "beklage", at han afslørede hemmeligheden om, at Wo Jin's søster var gravid med brormand.

Jeg må indrømme, at denne film uden sammenligning er en af mine yndlings :)

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.