Ghost Dog - den sidste samurai: - Filmkunst? -

Ghost Dog - den sidste samurai
Film Ghost Dog - den sidste samurai
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
- Filmkunst? -Emil Schultz
TidsrøverAnonym

05/01-05- Filmkunst? -
Det kan godt være, at det er store ord at bruge, men "Ghost Dog" er mesterlig på så mange planer, at den fremstår som ren nydelse . Nogle finder måske historien langtrukken og intetsigende, men for den opmærksomme og tålmodige filmelsker, er der masser af genialiteter i denne unikke film.

Samtidig er enkeltheden så vital for filmens udfald. Den tager fokus væk fra den meningsløse vold, der præger en del samurai-film. Forrest Whitaker ses her i sin vel nok mest stilfærdige rolle nogensinde, men ikke desto mindre er rollen skræddersyet til ham. Fremragende præstation.

Om dette er filmisk kunst, kan absolut diskuteres. Fortællingen indvier os i alt sin enkelthed i, hvad en samurai står for, og i moderne rammer berører den de oprindelige æresbegreber. Dette gøres enkelt men smukt. Ingen medfølelse, ingen foragt, Jarmuschs historie på mange måder en ganske almindelig samurai-fortælling. Men ikke siden Kurosawas "De Syv Samuraier" har fortællingen været fortalt så godt.

Enestående.

27/02-05En Ghostdogger!!
Anonym
Denne film er nok den ringeste jeg nogensinde har set og mellem venner er vi begyndt at bruge termet en ghostdogger....om en film der ikke var særlig god.

20/03-06En Ghostdogger!! Nej vel???
Jeg må indrømme, at jeg godt kan lide den langsomme stil. Der er massere af humor i denne film, som da foreksempel gangsteren sidder og brøler som en elg, se det er da sort - og sjovt.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.