Street Kings: Bedre bliver det ikke

Street Kings

02/05-08Bedre bliver det ikke
SPOILERS

Følg dine mest upopulære instinkter, overskrid dine egne grænser, ofr dig selv for en skør sag. Vær dig selv, selvom du ikke kan holde dig selv ud. Og det viser sig at være det rigtige du har gjort. Nu står solen op og nattens trolde er forsvundet.

En hårdkogt krimi med en dejlig rå poesi, båret af tab, smerte og kampen om overlevelse og kampen mod sig selv. Målet viste sig at hellige alle de ulovlige midler for Tom, han blev bare ikke klar over det før til allersidst. Han troede han trodsede alle, var på tværs, en skør idealist, for han kunne ikke andet, troede han var færdig, men han var på rette vej. Så elegant politisk ukorrekt som det kan være.

Dylans gamle strofe "The soldier who won the war after losing every battle" kommer i sandhed til sin ret igen.

En kliché, javel, men hvilken herlig én af slagsen.

02/05-08sandmand
Okay overraskende sandmand. :)

Er det en der går i hjertet på dit hærdede filmhjerte?

03/05-08sandmand
Ja, det gør den, mest på grund af Ellroys gode replikker, filmens realisme og de mange psykologiske konflikter (hustruens død mv., Toms skøre loyalitet overfor Washington, forholdet mellem Tom og hans chef). Det er måske nok et opkog af Ellroys samlede noir world, men et flot opkog. Til sammenligning med Be Cool som Cedric også medvirkede i, er denne version jo helt uden ironi og selvreference. Det er Ellroy når han er mest realistisk.

Klipning og format havde visse problemer fordi filmen både vil være visuelt imponerende og actionpræget. Meget ambitiøst! Det synes jeg ikke virkede sammen. Scorsese kan gøre det. Men det kræver et lidt bedre hold af klipper, fotograf og instruktør end denne film har.

11/05-08sandmand
Jeg har ikke set hele filmen, men hvis jeg dømmer ud fra hva' jeg har set... så syntes jeg at den minder ret så meget om "Dark Blue" Hvad syntes du?

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.