The Mist: Tågesnak

The Mist

03/05-08Tågesnak
Frank Darabont og Stephen King har tidligere arbejdet sammen om to virkelig gode film, "The Shawshank Redemption" og "The Green Mile". "The Mist" er så den tredje King-Darabont-film - baseret på Kings mini-roman fra 1980, som Darabont længe har ønsket at filmatisere.

"The Mist" er horror i klassisk King-stil. Vi er ude på landet i Maine, hvor en tyk tåge en dag ruller ind over en lille by. Nogle af egnens beboere er på indkøb i det lokale supermarked, og da det går op for dem, at der lurer store farer i tågen, barrikaderer de sig i butikken.

Selv om der både er splatterscener og cthulhuide monstre i filmen, er det ikke i den direkte horror, at historiens spændingspunkt ligger. Det er i stedet inde i butikken, hvor filmens virkelige drama udspiller sig blandt de indespærrede. Efterhånden som panikken breder sig, opstår der nemlig mistro og galskab indenfor, hvor både fornuft og religion har fanatiske forkæmpere.

Balancen mellem de fysiske farer og inde skænderier er dog ikke helt så godt ramt, som den kunne være. Darabont holder efter min smag filmen i lidt for lavt tempo, og derfor går der tomgang i den undervejs. Skænderierne mellem de indespærrede kommer også flere gange til at virke for teatralske, når de forskellige holdninger skal skæres ud i pap. Men til gengæld har Darabont dygtigt skrevet Kings oprindelige slutsekvens om, så den i højere grad støtter historiens grundlæggende tema, om at menneskene er deres egne værste fjender. Det løfter virkelig filmen mod slutningen.

De relativt afdæmpede computereffekter er godt lavet, og på skuespillersiden er "The Mist" besat med masser af solide kræfter. Det største navn er Marcia Gay Harden, der spiller historiens fundamentalistiske bibelsvinger. Derudover er der glimrende spil fra bl.a. Thomas Jane, Toby Jones og Laurie Holden.

"The Mist" er lige lidt for sløv og konstrueret for min smag og når derfor aldrig helt op at ringe. Men det er trods alt stadig en ganske solid gang gys. De to spillefilm, som der tidligere har stået både King og Darabont på, var bare langt bedre.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.