The Reaping: Hvor helvede er satan?

The Reaping
Film The Reaping
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Hvor helvede er satan?mr. slat
Sløv søvngængerCasparus
Rosemarys Baby på LSDmillennium

04/05-08Hvor helvede er satan?
Satan tager en afstikker fra helvede og manifesterer sig i en lille pige, og pludselig sker der mærkelig ting og sager. Konceptet er set før og filmet et utal af gange. Alligevel fungerer The Reaping uden at virke som et uoriginalt opkog af tidligere film med samme dagsorden. Filmen formår både at overraske og imponere visuelt uden, at den ligefrem påråber sig klassikerstatus på nogen som helst måde.

Stephen Hopkins formår at give filmen en menneskelig nerve ved helt åbenlyst at sætte fokus på vores hovedpersons - Hilary Swank i rollen som professor Katherine Winter - udvikling og mentale udfordringer frem for snævert at fortæller historien om det lille samfund, som udsættes for alverdens plager. Kathrine Winter har igennem sin sorgplagede fortid mistet alt tro på overjordiske og religiøse, og hun har gjort det til sin livsmission at bevise, at alt - især mirakler - har en naturvidenskabelig forklaring. Da den lille by Haven pludselig oplever biblens ti plager efter tur, sættes Kathrines nye tro på en alvorlig test.

Hilary Swank giver gennem fint skuespil filmen troværdighed trods det ikke lige frem socialrealistiske tema. Det er igennem hendes figur, at plagerne opleves, og det er hendes mentale rutcheture, som hæver filmen en smule over den gennemsnitlige horrorfilm. Kampen mellem naturvidenskaben og religionen er set mange gange før - og også langt bedre - men The Reaping gør et prisværdig og underholdende forsøg på at hælde lidt nyt vand på møllen.

Ud over den personlige forvandlingskamp rummer manuskriptet ikke mange finurligheder før end i filmens finale. Tempoet forceres ikke, hvilket gør, at man får alle figurer lidt mere ind under huden end det ofte opleves i horrorfilm. Samtidigt formår Hopkins at gøre Kathrines detektivarbejde og søgen efter satan selv mere og mere intensiv, som filmen skrider frem.

Filmens anden force er klart et flot kameraarbejde, som bringer masser af smukke billeder både af en flot natur og ikke mindst af de tekniske flot udførte bibelske plager. CGI muliggør fx en smuk blodrød flod og en teknisk imponerende sværm af græshopper. Og effekterne er veludførte og langt over, hvad man normalt ser i en film af denne kaliber.

The Reaping underholder fint både visuelt, skuespillermæssigt og med en spændende historie. Måske er min positive vurdering præget af meget lave forventninger for dybest set, er filmen langt fra et mesterværk. Men på horrorfronten er der langt mellem mesterværker ala Texas Chainsaw Massacre og mange meget ringe film spyttes ud, så det er rart med en film, som tager sit tema alvorligt og samtidigt giver rum for glimrende skuespil. Samtidigt holdes effekterne på et niveau, hvor de imponerer og effektivt indgår i handlingen, og ikke tager fuldstændig overhånd og smadrer filmens troværdighed til pinebrænde, som det før er set. Efter at have efterrationaliseret filmen et par dage må det blive til 3 store stjerner - i stedet for 4 små - til Hopkins og Swank for denne satans detektivhistorie.

04/05-08Hvor helvede er satan?
Din anmeldelse er i hvert fald bedre end filmen Slat, for den fandt jeg ualmindelig ringe. Men godt at se du holder fanen højt stadigvæk og smider om dig med gode anmeldelser, også til dårlige film;o)

Tåbelig overskrift i øvrigt, på den gode måde. I Like That!

04/05-08Hvor helvede er satan?
Takker for kommentaren Thomas. Var selv i tvivl om, at overskriften var for plat, men under tidspres blev det ikke til andet. Og ringe synes jeg på ingen måder filmen er, men som jeg også skriver, er min måske lidt for positive vurdering et resultat af meget lave forventninger. Og tak for rosen i øvrigt.

Og også godt at se, at du gamle filmchamp på det seneste også er kommet op i gear igen, hvad angår antallet af anmeldelser. Indholdet har jo aldrig fejlet det mindste ;-)

29/04-19Hvor helvede er satan?
Whatever happened to mr. slat?

29/04-19Hvor helvede er satan?
Ja, han har vist ikke været online i årevis?

15/05-19Hvor helvede er satan?
Online er jeg bestemt og nyder stadig godt af at læse andres - bla jeres - anmeldelser på siden :) Det er stadig et fedt forum at følge.
What happened?... Tjaaaa bla fik jeg børn og et arbejde, der krævede lidt mere, så tiden og overskuddet til at skrive blev mindre. Filmfanen holdes højt ift at se set en masse :) Var fx til snigpremiere på Wick 3 i går. Hold nu kæft en fest!

15/05-19Hvor helvede er satan?
Wow, back from the dead:-D Det var gode tider herinde "dengang", så dine input har været savnet, herfra mig af i hvert fald.

Men ja, har selv fået børn (to piger:) og huserer mere på en anden filmside og skriver ikke længere så omfattende "anmeldelser" som da jeg var på "toppen":-D Men godt at høre fra dig igen:-)

15/05-19Hvor helvede er slat'an?
Vidunderligt med livstegn fra Mr. Slat himself! Alene det at vide, at legenderne stadig kigger med herinde på scope, er en kæmpe motivationsfaktor (jeg vender snart tilbage efter lang tids tavshed)

23/05-19Hvor helvede er satan?
Hehe legenderne :)

Og godt at høre fra jer direkte. Gir mig jo helt lyst til at komme til tasterne igen. Nu må vi se. Elsker stadig at se film og elsker at skrive. 5 ekstra timer i døgnet ville være rart :)

Ser frem til anmeldelser fra jeres hånd

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.