Blade Runner: The Final Cut: "...Time to die..."

Blade Runner: The Final Cut

17/05-08"...Time to die..."

17/05-08"...Time to die..."
Nu har jeg kun set Final Cut udgaven, men du kunne evt. læse min anmeldelse, hvor jeg kommer med mine synspunkter på filmen. :)

Selv var det slutningen - Rutger Hauers mindeværdige dødscene - som for mit vedkommende gjorde, at den var utrolig, utrolig tæt på at få fuldt hus.

En film, man kan tænke over i dage vis, fordi den netop har så dyb filosofi, at det kan være svært at skelne tårene fra regnen...

17/05-08"...Time to die..."
Spoilers:

Jeg var også selv inde og opleve det formodentlig sidste snit af "Blade Runner" i går i Imperial. Jeg havde tidligere haft fornøjelsen af "Director's Cut"-udgaven, som jeg fandt fremragende, men med "The Final Cut", følte jeg virkelig, at jeg fik det optimale udbytte af filmen. Specielt bed jeg denne gang mærke i de eksplicitte antydninger angående det efterhånden uundgåelige spørgsmål om Deckards person: replikant eller ej? Her er drømmesekvensen essentiel. Deckards forestilling om enhjørningen i fuldt firspring er en implementeret drøm - eller minde? - hvilket tydeligt fremgår da Gaff placerer en af sine ferme kreationer i Deckards lejlighed - forestillende en enhjørning. Han ved altså, hvad Deckards drømme går ud på, og hovedpersonen må af den grund selv være en omvandrende robot med begrænset levetid. Således lyder i hvert fald min konklusion, hvilken sågar beskrives udførligt et sted længere nede i denne tråd.

Replikant eller ej er "Blade Runner" imidlertid en milepæl inden for science fiction-genren og en både smuk, mørk og melankolsk fremtidsvision serveret i nærmest ubegribeligt ekstravagante former. En film, der unægteligt tåler flere end et gennemsyn, og en film, jeg vil opfordre alle og enhver til at opleve i denne nye, opdaterede version.

17/05-08"...Time to die..."
Hvis blot man havde pengene til, at tage en tur i biografen... Alene Rutger's dødscene på et stort lærredet på indprinte sig på nethinden. :)

Jeg tror også mere og mere på, at Deckard er replikant, efter at have læst diverse forums, og set ekstra materialet på Blade Runner - The Final Cut.

At Deckard virkelig er replikant, gør kun filmens skrækscenarie endnu bedre og mere absurd og fortabt.

Den har også endelig fået fuldt hus i stjerne-regi, efter at haft et gensyn med dette mesterværk, som ikke blot er en milepæl i sci-fi genren, men en epokegørende milepæl i filmhistorien.

En, stor, stor film. :)

... jeg giver dig helt ret Rasmus. :)

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.