Terminator: It'll Never Be Back

Terminator
Film Terminator
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
God filmdeneneste220
It'll Never Be Backpinhead
Gudefilm!Søren Rosendal
MenneskejagtSletsletslet
God Historiechampion1
koldt blod vil flyde....fisken8888
udødelig klassiker...!Anonym
bæ filmmacrel
Indlæg Se alle indlæg (32) Se mere

28/05-08It'll Never Be Back
Den første Terminator opstod i en hed feberdrøm hos James Cameron, og hvilken film han har fået omsat det til.

Mange vil uden tvivl sige at Terminator ikke har klaret tidens tand, men det er kun til dels rigtigt. Godt nok er de stop-motion effekter og animatronics ikke særligt imponerende i dag, men til gengæld besidder Terminator den alvorlige historie, som tit røg af helvede til i de fleste af 80'ernes actionfilm. For godt nok er Terminator først og fremmest en actionfilm men også en tragisk kærlighedshistorie mellem vores sårbare helt og heltinde, der mindst er ligeså intressant som de vel tilrettelagte actionsekvenser.

En anden ting der stadig gør at Terminator stadig har lige så høj underholdningsværdi som den formentlig havde tilbage i 1984 er grænsen mellem hårdtpumpet action og menneskeligt drama, Cameron fletter elegant de to ting sammen ved at lade vores helt fortælle den lamslåede heltinde hvorfor en dræbermaskine er ude efter hende imens de brager igennem gyder og er forfulgt af den ihærdige Terminators maskingeværssalver, hvilket bevirker at vi som publikum både er underholdt mens plottet er i konstant fremdrift.

Terminator er altså ikke bare en selsættende og legendarisk film, men KULT! At den fungerer hamrende effektivt som et stykke exploitation actiondrøn overskygger tit den kendsgerning at der bag facaden ligger en overset love-story (hvilket nok var grunden til at ligeså mange kvinder som mænd har taget filmen til sig) og et hamrende tankevækkende sci-fi subplot.

Arnold Schwarzenegger spiller her den rolle der skulle gøre ham til et million-aktiv i Hollywood som den ustoppelige actionhelt. I Terminators skikkelse formår han at gøre rollen helt sin egen i form af mekanisk (og østriengelske) replikker og en fremragende kropsmimik.

Michael Biehn er derimod i den helt anden grøft som helten Reese. Han er hård udenpå, men dybt sårbar et følelsesmæssigt roderi indeni, dette vil jeg sige er måske hans bedste rolle. Ikke kun under Camerons instruktion men generelt, og til sidst Linda Hamilton der gennemgår en forvandling fra den søde girl next door til en selvstændig og handlekraftig kvinde.

The Terminator er en 80'er film i særklasse og fortjener utallige gensyn

28/05-08It'll Never Be Back
Flot anmeldelse Pinhead, selvom jeg ikke helt tillægger kærlighedshistorien samme værdi som dig. Det er helt klart den truende og onde stemning - selvfølgelig sammen med flere forrygende actionscener - der bærer filmen for mit vedkommende. Og så selvfølgelig Arnold i den mest kyniske udgave til dato ;-)

28/05-08It'll Never Be Back
Hehe :-) det tæller også en del hos mig, me kærlighedshistorien er bare det der sætter prikken over i'et og jeg tror til dels at Terminator viste at man godt kan forene to (på papiret) uforlignelige genrer

Ja Arnold er så kynisk i denne rolle. Bare hans udtale af sætningen fuck you asshole :-) Terminator var filmen der definerede Arnold for mit vedkommende

Ellers tak for ordene, Slat. It goes both ways of course. Din anmeldelse af Indiana Jones har gjort mig spændt som en fitsbue til fredag, hvor jeg selv skal opleve min barndoms største helt i aktion :-)

29/05-08It'll Never Be Back
Glæd dig til Indiana Jones. Filmen er ikke perfekt, men jeg synes, at den får en lige lovlig hård medfart af flere her på siden... men alle har jo ret til deres holdning og ved kun selv, hvorledes de oplevede filmen. Jeg var super godt underholdt.

Mht. Arnold var det også Terminator - sammen med Predator - som gjorde mig til 100 pct. Arnold fan in the good old days. Har slet ikke tal på, hvor mange gange jeg har set de to film ;-)

Fedt at du lige smider fede anmeldelser ind af de to Terminatorklassikere. Rart med lidt vise ord om et par ældre film.

29/05-08It'll Never Be Back
Predator er også klasse... Hans one-liners får mig til at brøle af grin hver gang... They don't make 'em like that anymore

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.