Halloween: "I Was Good To You, Mikey"

Halloween

14/06-08"I Was Good To You, Mikey"
Halloween anno 2007 har fået et velkomment remake af den slasherglade Rob Zombie og han tilfører på sin egen helt særegne stil på John Carpenters klassiske gyser.

I denne film er der sat meget fokus på den traumatiserede Michael Myers som barn og man forstår tidligt at der er noget fundementalt galt med den lille dreng, der iklæder sig sin KISS maske for at skjule "his ugliness".

Uhyggeniveauet er måske ikke så højt som på Carpenters klassiker , men istedet for at spille på den gamle films virkemidler som uden tvivl ville falde til jorden i dag vælger Rob Zombie at skrue helt op for det fysiske ubehag med brutale, blodige og spektakulære nedslagtninger, her skal specielt nævnes unge Michaels mord på sin familie som er en sand ubehagelighed og samtidig guf for gore-øjnene. Samtidig forsøger Zombie at give Myers figuren noget der ligner samvittighed når det kommer til søsteren hvilket også fungerer godt. Specielt når Zombie vælger at lade Myers få minutter senere brage igennem væggen for at slagte søsteren.

En ting som Rob Zombie meget klogt ikke har lavet om på er tema-musikken og det er en fornøjelse at høre det fortolket påny.

Skuespilspræstationerne er til gengæld en del bedre end man ser i denne slags film. Malcolm McDowell giver sin bedste præstation i lange tider som den fortvivlede psykolog Samuel Loomis og den brede Tyler Mane giver Michael Myers figuren den truende positur der er nødvendig, derudover har vi Brad Dourif, Danny Trejo og ennda Udo Kier i overraskende biroller.

Halloween remaket er alt hvad anmelderne elsker at hade, men som til gengæld er guf for gore-drenge i alle størrelser. Et af de bedste remakes i umindelige tider.

15/06-08"I Was Good To You, Mikey"
Fedt at se, at du også finder denne fede slasherfilm god. Enig i det meste du skriver, bla. at musikken er fed og at det er det bedste remake i lange tider.

Rob Zombie bliver bare bedre og bedre. Spændende at se, hvad han kommer med næste gang.

15/06-08"I Was Good To You, Mikey"
Ja Rob Zombie er sgu en fed instruktør, og hvor jeg dog elsker hans smag eller rettere sagt mangel på samme.

Iøvrigt super velskrevet indlæg til Pulp Fiction, den skal hermed findes frem og genses med det vuns

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.