Zodiac: Benjamin Button manus

Zodiac

26/06-08Benjamin Button manus
År 2008 er en gylden alder for de interesserede, der ønsker et smugkig på alle kommende storfilm, som endnu blot er en prik på horisontlinjen for os mere ”dødelige” biografgængere. Internettet er blevet en sand myretue af lyssky personer der, under dække af finurlige nick-names, tilbyder udveksling af manuskripter for kommende film, til alle nysgerrige.

Bytte-bytte-købmand, og nu sidder en 18-årig, betydningsløs, ung mand fra Vejle, med manuskriptet til David Fincher's kommende ”The Curious Case of Benjamin Button” - sort på hvidt.
Imodsætning til hvad langt de fleste af jer måske tror, er det ikke engang særlig svært af få fingrene i. Selv officielle sider, såsom IMDB, vrimler med forum-posts, hvori internet-karakterer af enhver afstaming, kaster om sig med titler, der først når biograferne om flere måneder. Coen-brødrenes nye ”Burn af Reading” er din, hvis du til gengæld er villig til at dele ud af sin kopi, af Christopher Nolan's kommende ”The Dark Knight”. Og så videre, og så videre...

Det manuskript der ligger som en pdf-fil på mit skrivebord, kostede dog ikke undertegnede noget. En venlig (eller som nogen måske ville sige: umoralsk) sjæl, tilbød manuskriptet til alle der ønskede en bid af kagen. Jeg kunne ikke dy mig. Efter nu at have læst Eric Roth's roman, som man næsten fristes til at kalde det 206-sider(!) lange Benjamin Button-manuskript, sidder jeg tilbage – overrasket. Indrømmet, havde jeg havde min personlige tvivl og moralske skrupler ved hele affæren: ville jeg spolere dette års (måske) største filmoplevelse for mig selv, ved at kvæle overraskelsesmomentet? Svaret er nej. Tværtimod. Alle billeder i hovedet kan ikke ligge en dæmper for forventingens glæde: at se Roth's ord fortolket på skærmen af David Fincher's selvsikre hånd.

Tillad mig, at give Scope's brugere en lille appetizer, så I måske ved hvad jeg mener - med risiko for at blive sagsøgt:O! Her er et udkast af scene 13, 14 og 15.

*Note: V.O = Voiceover.
*Monsieur Gateau og ”Mr. Cake” er den samme person.


INT. THE TRAIN STATION (NEW ORLEANS) – DAY (1919)

DAISY (V.O)
Father said it was a day to remember... ”remember”... is a funny word. Either you remember or you don't.

And we see a large throng's gathered at the train station to watch the unveiling of the great clock.
Politicians and pickpockets and citizens alike...

DAISY (V.O)
Even President Wilson had come.

And we see the distinctive figure of President Woodrow Wilson in his overcoat and hat, the war heavy on his shoulders, come to pay tribute. The terminal quiets. We watch the tiny ”Mr. Cake”, with the aid of an assistant, climbing the scaffolding against one wall to his clock which is covered by a velvet drape... He stands for a moment... and then, with a simple tug, releases the purple swath... and people literally gasp at the magnificent clock... with its golden hands, its paintings of winged angels and cherubs – among puffy white clouds, and the people look at their pocket watches... and someone counts down aloud...

DAISY (V.O)
The counted off the seconds untill the clock would begin...

And as ”one” is shouted in unison...

DAISY (V.O)
... Monsieur Gateau started the great timepiece...!

”Mr. Cake” winds the CLOCK, which CHIMES a glorious chime... then pushed by an angel, the SECOND-HAND CLICKS, and begins its eternal journey... until we realize it is going completely the wrong way... counterclockwise...

MAN
(shouts) It is running backwards...!

And no one's sure what to make of this... until:

MONSIEUR GATEAU
It was made this way... by me, so that perhaps the boys who were lost in this war might stand and go home again...


EXT. A WORLD WAR I BATTLEFIELD – DAY (1918)

And we see just that; on a battlefield... Bullets leaving the men's wounds sailing back into the RIFLES from whence they came... limbs -- whole again... cannon's breech... the fallen coming to their feet, to live and breath again...

MONSIEUR GATEAU (V.O)
... Home to farm, to do business, to have children, to try to live long, happy lives...


INT. TRAIN STATION (NEW ORLEANS) – DAY (1919)

Woodrow Wilson, out of respect, removes his hat...

MONSIEUR GATEAU
Perhaps my own son might come home...

26/06-08Benjamin Button manus
Tak for det super indlæg. Fedt at se andre, lige så spændt, som mig.

Jeg har også selv manuskriptet på min pc, men turde ikke at læse det, da jeg vil heller overraskes i biografen. Men jeg fangede ikke helt, syntes du at manuskriptet var? Godt eller dårligt?

26/06-08Velvet
Det stykke af manuskriptet gjorde godt nok indtryk, og billederne farer rundt i hovedet på mig nu. Jeg vil dog ikke begynde at anskaffe manuskriptet, men tusind tak for en fantastisk appetitvækker, om end det blot var i ord - men mere skal der jo i virkeligheden ikke til, andet end ord.

Tak. Der kom en lille usynlig tåre fra øjet.

10/08-08Velvet
Jeg har i en årrække nu læst manuskripter på internettet - både film jeg har set og dem jeg ikke har set. Dog må jeg sige, at "Benjamin Button" til dato er det bedste jeg har læst! De scener jeg valgte er ikke spektakulærer i den forstand - jeg valgte ikke de bedste jeg kunne finde, for alle 206 sider er ligeså farverige og fantastiske som det lille brudstykke der blev opremset her.

Og ja, traileren taler for sig selv. Jeg har aldrig været mere spændt og tror selv at den bliver årets film...

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.