The Dark Knight: Overhyped film

The Dark Knight

31/07-08Overhyped film
Synes at filmen er god, men den hype der ligger gaderne øde, er efter min mening lige i overkanten. Filmen behandler overordnet emnet, om balancegangen mellem det gode og det onde, og hvor svært det er at skelne. Synes andre film behandler dette emne bedre fx ringenes herre triologien. Hvis man i øvrigt sammenligner med de yndlingsfilm man har, kan jeg for mit vedkommende konstatere, at fx 'into the wild' har en helt anden form for originalitet og følelsesmæssig intensitet end man ser i the dark knight. Har derfor svært ved at forstå, at the dark knight, skulle ligge nr.1 på imdb, men det kan jo nå at ændre sig.

05/08-08Overhyped film
SPOILERS,

Enig, det er ikke den bedste film nogensinde. Det var min ledsagerske & jeg helt enige om. Efter min opfattelse er det heller ikke Nolans bedste, da Prestige jo er meget skørere og mere freaked-out. Men det er også svært at være superoriginal, når Batmankonceptet jo et eller andet sted skal overholdes. Stadig er det megaflot ramt af Nolan at udvikle eller skabe en person, der ender med ikke at kunne efterleve sine egne regler og som derefter straffer sig selv for det ved at påtage sig skylden for noget han ikke har gjort. Et almentmenneskeligt træk pakket flot ind i en dobbeltfiktiv Batworld.

05/08-08Overhyped film
You said it, Sandman:)

05/08-08Overhyped film
Det her er netop en af de bedste film der nogensinde er lavet. Netop fordi den behandler nogle stærke emner, som ingan andre film har gjort - ikke så godt og spændende ihvertfald. Nolans mest roste, og succesfulde, det kan ingen se bort fra, men det er jo svært at vælge en Nolan favorit-film. Manden har kun lavet eminente film.

06/08-08sandmand
Fantastisk som du kan ramme nå nåleøjet helt præcist. Det er voldsomt inspirerende.

Jeg tænkte nok også, at du ville finde The Prestige bedre - særligt ud fra dit gennemarbejdet skrivearbejde omkring den - noget som jeg har lært meget af.

Jeg har egentlig et spørgsmål til dig, sandmand, og det går på, om du nogensinde har studeret noget omkring film?

Du virker som et meget, meget kulturelt elskende menneske, nemlig. :)

06/08-08sandmand
Tak for de rosende ord. Det luner.
Næ, jeg har aldrig studeret film. Kun lidt engelsk, og nu er det juraen der er min levevej.
Hvad med dig selv, hvad læser du?

06/08-08sandmand
Så det er simpelthen gennem en sidepassion, at du har fået samlet din viden og interesse?

Jeg selv, drømmer om først og fremmest, at uddanne mig som journalist, for måske derefter, at læse noget kulturelt. Lad det være musik og film.

Den helt store drøm - som måske kan være noget snæversynet - er at blive filmanmelder, og kunne leve af det. Plus, at rapporter fra festivaler, koncerter og så videre. Altså, leve i kulturens hjerte.

Lige nu skal jeg på andetår på HHX, som jeg fik anbefalet - da de beskæftiger sig med mange ting, der er oppe i tiden. Desværre er der knap så mange kulturelle ting, som der kunne være at finde på STX (det almene gymnasium), men det bliver så kompenseret ved siden af som min hobby. :)

06/08-08Klausen
Ja, en neben-hobby sammen med musik og fodbold og rejser og rødvin og ...

Tak for omtalen af min Prestigeanmeldelse. Den er, som du antyder, meget gennemarbejdet.

Du har en fabelagtig formuleringsevne og et fedt flair for at analysere film. Jeg vil også fremhæve den passus som Rasmus fremhævede:

"Ud af mørket kommer en oplevelse, som umenneskeligt indfriede alle skyskraberforventningerne. Den mørke vogters helliggjorte korstog gennem Gothams mørke gader, er simpelthen så stor en mesterlighed, at den både efterlader et vingesus af eufori og længsel efter, at se den igen og igen, samtidig med et ekko af rumsterende og forundrende tanker om, at man lige har været vidne til et stykke filmhistorie"

Du tør bruge dine følelser fuldt og skrive om dem - jeg ved godt det lyder lidt patetisk med jeg er sikker på at du med tiden vil kunne give ligeså meget til filmene, som filmene vil give dig tilbage, hvis du fortsætter i det samme spor. Et godt råd med på vejen fra en gammel tudse som mig: Lad ikke ordene tage magten fra dig. Det er så nemt at blive begejstret for sine egne formuleringer, for du mestrer sproget. Hold fast i at du skal forstå filmen helt ned til mindste deltajle før du kan anmelde den. Og kritisér den så gerne.

Og ja, det virker som om du har en journalist i maven. Good day and good luck!

06/08-08sandman
Jamen tusind tak da, både for rådene og rosen. Dem vil jeg da tage med mig ud i fremtiden. :)

14/08-08Overhyped film
Enig!!!

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.