The Dark Knight: Nye skurke!

The Dark Knight

01/08-08Nye skurke!
Interessante rygter svirrer for tiden! Johnny Depp er blevet udpeget til at spille The Riddler i den næste Batman-film. Og Phillip Seymour Hoffman er blevet det næste valg til The Penguin. Endnu engang ser man det fænomen, som Nolan startede med Batman Begins; at der vælges mange topskuespillere til at medvirke i superheltefilm. Jeg vil da heller ikke have noget imod i at se de to spille sammen. Men mon ikke det når at ændre sig endnu, der går nok små tre år inden vi ser den næste Batman-film. Men man kan vel håbe!

01/08-08Nye skurke!
Topskuespillere i superheltefilm var et nyt fænomen i Batman Begins? Please...

Gene Hackman og Terence Stamp i Superman II. Richard Pryor og Robert Vaughn i III.

Jack Nicholson i Batman the Movie, Michelle Pfeiffer og Danny DeVito i Batman Returns, Jim Carrey og Tommy Lee Jones i Batman Forever samt Arnold og Uma "The Bride" Thurman i (adr...) Batman & Robin.

Eric Bana, Jennifer Connelly, Sam Elliott og Nick Nolte i Ang Lee's Hulk (2003).

Tobey Maguire og Willem DaFoe i Spider-Man, samt Alred Molina i nr. 2.

Alle før Batman Begins.

01/08-08Nye skurke!
Og George Clooney, samt Val Kilmer har begge spillet batman før Christian Bale (som jo først blev allemands-kendt efter "Batman Begins")...

That being said, vil jeg ikke kaste mig ud i nogle spekulationer om den næste batman - hvis der overhovedet kommer en næste, og om den isåfald bliver instrueret af Nolan. Dog vil en rolle som The Riddler være skræddersyet til en mand som Depp:)

01/08-08Nye skurke!
I en eventuelt kommende tredje Batman film med Bale ville jeg foretrække at "skurkene" var Catwoman og Hugo Strange.

Nolans Batman-film er psykologiske dramaer med modne konflikter mellem komplekse og sammesatte individer, ikke store kulørte sammenstød mellem utroværdige to-dimensionelle figurer, der fyrer småpinlige one-liners af, sådan som Schumachers arbejde desværre endte med at blive...

02/08-08Nye skurke!
"Psykologiske dramaer" er måske at smøre lige lovlig tykt på, hvis du spørger mig, men Nolan's karakterer er langt mere vidtfavnende og dybe en Schumacher's.

02/08-08Nye skurke! til Claudius
Det er stadig ikke lige så tungt bærende af store skuespillere som i Batman Begins. Gene Hackman var for det første ikke nær så stor dengang som han er i dag, og det er kun pga. Supermans fremtidige betydning, at du skriver som du gør. Vi snakker stadig kun om en lille håndfuld skuespillere - 3, maks 4. Det nærmer sig stadig ikke i nærheden af skuespillerensemblet i Batman Begins og The Dark Knight. Christian Bale, Michael Caine, Liam Neeson, Heath Ledger, Cillian Murphy, Katie Holmes, Maggie Gyllehaal, Gary Oldman, Morgan Freeman, Aaron Eckhart Tom Wilkinson, Rutger Hauer og Eric Roberts (i en vis forstand!). Dine eksempler bliver da ikke båret af så populære og kendte (samt talentfulde) skuespillere, og det gør de færreste film. Så skal man da lede blandt ensemblefilm, som Magnolia eller Short Cuts.

02/08-08Nye skurke! til Claudius
For min skyld må de gerne droppe Catwoman og Pingvinen, som Nolan-brødre også har afvist i et interview. Især Catwoman, hun passer slet ikke ind i Nolans fabelagtige univers.

Depp som The Riddler er et godt valg.

Mht topskuespillere i superhelte film, så synes jeg også, at det i særdeleshed lykkedes med Batman Begins og TDK. Men topskuespillere alene er ikke nok, de skal også fungere optimalt. Og det gør de her. Nolan har også den evne, at få det bedste frem i folk.

Jaykido:

Tror du glemte Aaron Eckhart :-)

02/08-08Nye skurke! til Claudius
I betragtning af at Gene Hackman fik en oscar for French Connection fra 1971 forekommer det mig vanskeligt at påstå, at han ikke var et topnavn, da Donner lavede sin Superman-film.

Grunden til at Catwoman og Dr. Strange er gode skurke i en eventuel tredje Batman-film er til dels baseret på slutningen af TDK. Rachel Dawes er død - Bruces eneste håb om sand kærlighed i et normalt liv væk. Han er nu dømt til at være Batman, og hvem hvordan kan nogen dele det liv med ham? Catwoman synes i den sammenhæng at være åbenlys fristelse, som hun altid skal være.

Hugo Strange er oplagt, fordi Batman nu er jaget. At tage Strange med som psykologen, der psykoanalyserer Batman og dissekerer hans ego, virker også ret oplagt i politiets jagt på ham.

Spørgsmålet er om Robin kommer med endnu. General Batman mytologi har Robin fra Batmans tredje år, men om Nolan holder sig til det eller der er gået så lang tid er uvist.

Riddler er derimod et kedeligt valg som skurk. Han er ikke andet end en opblæst og selvudnævnt mastermind, der begår kriminalitet udelukkende for at berige sig selv, men samtidig har en mani til at efterlade spor for at udfordre nogen til at stoppe ham. Kedeligt. Joker og Two-Face er i det mindste sindssyge. Men der er selvfølgelig andre muligheder som Black Mask eller Ventriloquist. Killer Croc, Bane, Mr. Freeze eller Clayface er for mig lidt for meget i fare for at blive karrikerede skurke af special-effekt typen, mens Penguin ville blive for meget Bond-gadgets med hans tåbelige paraplyer. Scarecrow har dog stadig potentiale og spilles allerede af en fremragende skuespiller (Cillian Murphy).

02/08-08Nye skurke! til Claudius
Ja, det kan vel diskuteres hvor stor Gene Hackman var, Jamie Fox har også vundet en Oscar og jeg synes stadig Christian Bale er større. Men det er fuldstændig uden betydning for min pointe. Den synes jeg fremkommer klart i mit tidligere svar.

Men en Hugo Strange kunne helt sikkert være et oplagt valg, selvom han dog er en af de mindre kendte skurke i Batman. Jeg ved ikke om han er dynamisk nok, og det vil jeg give dig ret i, at Catwoman ville være ret interessant valg. Hende tror jeg bestemt vi kommer til at se, hvis ikke, så Poison Ivy. Bane kunne sikkert også være en mulighed, og han er også en af de fjender Batman frygter mest pga. hans fysiske styrke (han er den eneste som har brækket Batmans ryg!). Men vi ser nok ikke Bane og Poison Ivy sammen igen - hvilket jeg ikke har nogle problemer med.

Harley Quinn mangler substans uden Jokeren, og The Ventriloquist & Scarface er da for åndsvagt! Jeg er sådan set heller ikke så meget for Penguin, men tanken om Johnny Depp og Philip Seymour Hofmann (husker I ham fra M:I:3) som skurke tiltaler mig bare rigtig, rigtig meget. Depp kunne evt. spille Black Mask, hvis man ikke skulle vælge The Riddler, som jo er set en gang før. Han ville være endnu bedre en Hugo Strange, med sin psykologiske og geniale terror, som går Batman meget på :-)

04/08-08Nye skurke!
Er jeg den eneste der synes, at skurkeroller som Gækkeren, Pingvinen eller Catwoman ville te sig kejtet ud i en eventuel tredje ombæring af Nolans Batman-univers? Det lyder utrolig skingert i mine øre.

Hofman lyder nu umiddelbart som et godt valgt af skurk - jeg vil gå ud fra, at den mand kan gøre selv den tyndeste arketype til en mindeværdig badguy - men hvorfor ikke benytte et par af filmverdenens knap så overeksponerede talenter som f. eks Brady Corbet, Paul Dano eller måske lade den Heath Ledger-lignende Joseph Gordon-Levitt prøve Joker-rollen? Hvis jeg var Nolan havde jeg så afgjort indkaldt sidstnævnte til casting i dette øjeblik, og havde det fungeret optimalt var der vist ikke været nogen tvivl for mit vedkommende. I sidste ende er Jokeren i mine øjne for fantastisk (og ja, nærmest genfødt) en karakter til at lade gå inden den eventuelle afslutning.

Generelt er jeg dog modstander af en tredje Batman-film fra Nolan. "The Dark Knight" - og ikke mindst dens afrundende slutscene - må da få enhver yderligere fortsættelse til at ligne et anti-klimaks. Eller hvad?

04/08-08Nye skurke!
Jeg tror personligt meget, at en tredje Batman film vil komme til at mange en form for substans, set ud fra de andre to film, hvor Bruce bliver til Batman. (etteren skaber han identiteten. I toeren skal han træde ind i den, og miste alt andet - tilsidesætte sine følelsesmæssige behov.)

Nolan har bragt Batman derhen hvor vi allerede kender ham nu. Han er nu trådt helt ind bag masken og fænomenet, og har 100 procent affundet sig med de konsekvenser der kræver, at bære masken.

For min skyld ville det ikke gøre noget hvis Nolan lod Batman sagaen ligge for nu, og dermed slutte med et uopnåeligt toppunkt på en fremragende Batman-vise.

04/08-08Nye skurke!
@ Rasmus

Jeg er enig i at Riddler (gækkeren) og Penguin (pingvinen) er upassende til Nolans Batman-univers, i hvert fald i deres klassiske form, men Catwoman er en anden sag. Nej, ikke den camp'ede Catwoman fra 60'er serien (brr...), men en anden, mere moden og farligere Catwoman. Figuren optrådte trods alt i både Miller's Batman: Year One og Loeb's Long Halloween, der begge før har været nævnt som væsentlige inspirationskilder til Nolans film (hvis der var nogen retfærdighed til, burde de reelt betale Miller royalties for begge film, så meget som de "låner" fra Year One...)

Jeg må dog sige, at hvis man synes Jokeren bliver genskabt/genfødt i The Dark Knight, så har man altså i nogen grad overset hans karakteristik i hans oprindelse, hvor skaberne Bob Kane og Bill Finger lavede figuren meget, som han optræder i filmen. Man har i så fald også tydeligvis overset Moore's Killing Joke.

04/08-08Claudius
Du har garanteret ret i, at jeg talte over mig med henblik på Jokerens 'genfødsel' i "The Dark Knight". Du ved jo tydeligvis mere om Batman-universet og hans ærkefjende end jeg selv gør, men baseret på mit forhenværende kendskab til Jokeren fra "Batman" (1989) og "The Animated Series" er det for mig personligt en UHYRE markant drejning karakteren får sig i "The Dark Knight".

Angående Catwoman skulle det vel nok være Nolan-brødrene muligt - men samtidig også være et umådelig risikabelt forsøg - at finde den rette balance mellem realisme og tegneseriepræg i et univers, så stærkt præget af maskulinitet. Hvis netop denne Catwoman bliver valgt, så krydser jeg, hvad jeg har.

04/08-08Claudius
Tja, måske har jeg afsløret mig, selv om jeg vil skynde mig at fremhæve, at det kun er når det er folk som Miller, Loeb eller Moore, der står bag, at jeg læser Batman tegneserier ;)

Mht til Animated Series, så synes jeg ikke Jokeren er så anderledes igen. Den er lavet med børn som i hvert fald en målgruppe, og det sætter selvfølgelig nogen begrænsninger (ingen "magic tricks" eller lignende...), men derfor er Jokeren godt nok stadig skingrende vanvittig i episoder som "Be A Clown" ("But you'll kill him!" - "That's why they call a finale!"), "The Laughing Fish", "Mad Love" eller Superman-episoderne "World's Finest". Jeg holder meget af Mark Hamill's (yes, Luke Skywalker er Jokeren) arbejde som stemmen for Jokeren. Men indrømmet, man kan ikke udforske hans kaos-vanvid så meget, som i en mere seriøs og moden film som TDK.

Hvad angår Catwoman, så afhænger det helt af, hvordan hun karakteriseres. Efter hans arbejde med Batman, Jokeren og Two-Face har jeg dog tillid til, at det kan gøres ordentigt i Nolans hænder. Jeg er så mere i tvivl om, hvorvidt vi på den store skærm får den udgave af hende at se, som Miller præsterende i Year One, hvor hun blev introduceret som luksusluder i Gothams slum og bliver inspireret af Batman til at blive klatretyv i stedet...

05/08-08Claudius
Jeg vil også lige pointerer, efter at have set den fremragende, Batman: Mast of the Phantasm, at Mark Hamill's stemme er formidabel.

Er helt vild med den. :)

08/08-08Nye skurke!
Synes også at skurke som Pingvinen og Catwoman ville være ret malplacerede i Nolans batman-univers. Desuden synes jeg at Jokeren også skal være skurken i en evt. 3'er, også sevlom det bliver med en ny skuespiller i rollen som jokeren.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.