The Dark Knight: Superheftig opvisning

The Dark Knight

14/08-08Superheftig opvisning
Jeg har personligt ikke nogle yndlingshelte eller specielle favoritter i den retning og er som sådan først og fremmest fascineret af filmverdenen og specielt de film som virkelig har noget på hjertet.

Jeg så den forrige Batman film "Batman Begins" og synes at det var en rigtig god og stemningsfuld film med en spændende historie og havde derfor set frem til fortsættelsen af denne og jeg må tilstå at jeg blev slemt skuffet.

Jeg har til min store forbavselse noteret mig at alle anmeldere og langt de fleste brugere synes at dette her er fremragende og kan kun heraf drage, at man jo helt klart oplever den samme ting på vidt forskellige måder.

Jeg synes rent ud sagt, at denne film var tidsspilde - en stor og meget lang opvisning i en så primitiv ting som 'den ene mod den anden'. Mange har lagt vægt på det psykologiske spil mellem Batman og Jokeren, men jeg må indrømme at jeg har MEGET svært ved at finde det. Ligeledes bliver der lagt meget op til det moralske kompleks, men det har jeg ligeledes svært ved at forholde mig til i en SÅ 'fantastisk' og overgearet omgang, hvor langt de fleste fremstår med en rigtig dårlig moral.
Hold da op - super gode skuespillere - ingen tvivl om det, problemet er bare at filmen ikke har noget rigtigt at fortælle - ingen god historie eller vision.

F.eks. er der åbenbart ikke mange der stiller spørgsmål ved troværdigheden af denne film - tag nu Jokeren; man undrer sig virkelig over hvor han får alle de ressourcer fra - hvordan han overhovedet magter at få alle de rablende gale ting stablet på benene som han gør... ikke en ENESTE gang ser man baggrunden for tilblivelsen af hans utrolige psykopatiske og anarkistiske påfund. Man får også kun en meget lille bitte smule at vide om baggrunden for hans person og det virker ret overfladisk.

Filmen er jo stort set en lang opvisning i den 'onde mod den gode' uden nogen ordentlig fortælling, andet end en total psykotisk terrorist; Jokeren, som nyder at udfordre menneskers moral og sætte dem i de mest uhyrlige og udspekulerede pinlige situaitioner, der kun kan fremprovokere det værste i de fleste og en Batman, som faktisk nærmest bliver en lille smule til grin i denne film. Igen svært at forholde sig til i en film, hvor man praktisk talt overhovedet ikke kommer til at "kende" nogle af personerne.

Også på mange måder fremstår den med en temmelig klichéagtig tilgangsvinkel. Tag nu f.eks. scenen med de to både som kommer på hård moralsk prøve - igen udtænkt af Jokeren - hold da op hvor han kan - gab hvor er det amerikansk film når det er kedeligst... faktisk alle de scener som skulle forestille at være stemningsfulde og dybe, blev kedelige forudsigelige ja og nærmest opskriftagtige... Og så alle de gange han undslap politiet - gab - den scene på politistationen hvor han insisterede på 'the right to his one phone call' efterfulgt af en eksplosion - lige noget i den retning af hvad jeg havde forventet

Tjah filmen begyndte virkelig at kede mig halvvejs inde og en film keder mig når jeg kan forudse hvad der vil ske det meste af tiden. Hvis jeg ikke havde været i gode venners selskab, så havde jeg sgu skredet før den var nået til vejs ende.

At en så dygtig instruktør ikke kunne få andet ud af en så spændende, fantasifuld og udfordrende figur som Batman end nærmest en lang paradeopvisning i den ene katastrofe på den anden, er mig virkelig en gåde. Kom igen.

20/08-08Superheftig opvisning
Du er lidt hård, men jeg kan følge dig det meste af vejen.

21/08-08Superheftig opvisning
Tak - og yes du har ret, jeg er jo nok lidt for 'provokerende' - syntes bare at al den forherligelse skulle hives lidt i den modsatte retning :-)

06/10-08Superheftig opvisning
Du formår da at give begrebet "sortseer" en helt ny dimension...

Hvis du fremstiller TDK, som bare værende en primitiv omgang "den gode mod den onde", kan man jo fremlægge alle film sådan; så er Ringenes herre jo også bare "en ring der skal kastes ned i et bjerg", og Godfather er vel så bare "noget med en italiensk mafia familie", osv. osv.

Derudover synes jeg heller ikke at karakterene virker så overfladiske, som du gør dem til. I mit hoved får man rigeligt af præsentation i Begins, men jeg ved jo selvfølgelig ikke om du har set den. Nogen gange er det bare en god idé at se begge film, hvis de er en del af samme serie.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.