The Dark Knight: Etteren bedre end to'eren

The Dark Knight

16/08-08Etteren bedre end to'eren
Lidt overrasket over al den hype - en så fantastisk film er det da heller ikke. Enig: H. Ledger spiller fantastisk som jokeren. Synes dog bruce wayne-karakteren mangler. Der er ikke megen tid til reflektion over batman-wayne-komplekset i denne film. Batman fremstår mest af alt som en dræbermaskine, og man mangler helt klart den anden side af batman i form af Bruce Wayne. Bruce waynes forvandling til Batman var temaet for første film, som jeg fandt mere interessant. I denne var der tid til fordybelse. Filmen havde et roligt og maligt tempo, hvorimod det er mere lige på og hårdt i to'eren, hvilket jeg synes bliver lidt for meget. Vi befinder os i en konstant sindsstemning, hvilket bliver en anelse belastende efter en times tid - og giver et ret forudsigeligt handlingsforløb. Og at en film filosoferer (eller måske rettere lommefilosoferer) over, hvad der er moralsk korrekt og ikke er, og sætter filmen i et samfundsmæssigt relief, gør den ikke nødvendigvis til mesterværk. Efter min mening bliver der smurt lidt for tykt på mht. morale, rigtig og forkert osv., hvilket får handlingsforløbet til at virke en smule tungt i det.

Men alt i alt stadig en god underholdningsfilm med gode skuespillerpræstationer (kunne dog godt have undværet Maggie Gyllenhall). Skulle jeg se den igen, var det nu nok mest for Ledger/jokerens skyld.

20/08-08Etteren bedre end to'eren
Helt enig. Jeg synes også filmen er alt for hypet. Bevares, den er da underholdende, men den lider samtidig af et af triviallitteraturens største faldgrupper; at der sker for meget. Den ene spektakulære scene afløser den anden, så der aldrig er tid til at absorbere noget af det. For min skyld kunne den godt have været 3o minutter længere. Det havde måske gjort flere af filmens såkaldte rørende øjeblikke lidt mere rørende og givet mulighed for en lidt mere spændende fremstilling af Bruce Wayne.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.