Star Wars: The Clone Wars (org. version): I had a bad feel...

Star Wars: The Clone Wars (org. version)

18/08-08I had a bad feeling about this...
Overraskende nok viste Clone Wars sig at være helt okay underholdning, selv om den yderst begrænsede censur gjorde mig noget bekymret for, at det her var en rendyrket børnefilm.

Bevares, der spilles så afgjort ikke op til noget uhyggeligt, som de mindste ikke kan være med til, men ellers fungerer løjerne nu meget godt, mens fokus ligger på masser af action og drabelige kampe mellem de involverede hære. Der er konstant action i filmen, og den slags løber altid risiko for at kamme over, men det fungerer nu meget godt alligevel.

Jeg var ellers skeptisk over historien om, at jedi ordenen skulle redde Jabba the Hutt's søn, og mødet med afkommet bærer da unægteligt også i høj grad præg af børnefilm. Men selv om Jabba Jr. og den indskudte padawan Ashoka meget klart er rettet mod de mindste, så mister plottet nu alligevel ikke forbindelse eller troværdigheden i forhold til de "rigtige" film og historier. Så alt i alt må det siges, at det er lykkes at finde den gyldne mellemvej, hvor de mindste kan være med, mens det voksne publikum ikke udvandrer i protest over en helt igennem utroværdig historie. Ikke at dette nye "indspark" i sagaen er helt uden problemer. Hvad er der f.eks. blevet af Jabba Jr. i de efterfølgende historier, og hvad er der blevet af Ashoka i de kronologisk senere Clone Wars og Revenge of the Sith?

Så kan man så mene om animationen, hvad man vil. Jeg holder faktisk meget af Tartakovsky's tegnefilm af samme navn, der faktisk er mere rå og modne end denne film, men fin underholdning er det nu alligevel. Generelt er jeg godt tilfreds med filmens udseende. Mest utroværdig i sin digitale udgave er Count Dooku, der i for høj grad ligner en legofigur, men ellers er figurgalleriet nu meget let genkendeligt. Især R2 og 3PO ligner sig selv. Der er dog ingen Star Wars film uden nævenyttige, irriterende figurer, og i denne er det den nye Ziro the Hutt, som skal være Jabbas onkel, men som enten er kvinde af "madam" typen eller en Hutt transvestit med en markant lys stemme eller noget tredje, som du næppe har lyst til at tænke over. Adr. Helt ærligt, Hutts var allerede afskyelige nok, så den fremtoning var noget unødvendig.

Men generelt var det fin underholdning i de halvanden time filmen varer, og hvilket omtrent også er, hvad den kan bære, idet persondramaet er nærmest fraværende i en animeret film som denne. Ikke at det ikke kan fungere i animerede film, men her gør man end ikke forsøget. Men filmen er ikke prætentiøs og kender sine begrænsninger, så man kommer i mål til sidst. Det er og bliver middel underholdning, men det kunne sagtens have været meget, meget værre.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.