Det femte element: Fantastisk

Det femte element

22/08-08Fantastisk
Dette er et science fiction eventyr uden lige. Ikke af den sædvanlige skuffe, hvor de onde aliens vil overtage jorden (selvom det faktisk er en del af plottet) og hvor det hele ender som en dommedagsfilm hvor alle skyder på hinanden.

Nej den er så genialt lavet og man kunne da næsten heller ikke forvente sig andet af en topinstruktør som Luc Besson. Filmen er så fuld af fantasi og Bruce Willis er rigtig god i hovedrollen, som "taxi chaufføren" der er på røven og bliver rodet ud i det vildeste eventyr.

På den dekorative side er der bl.a. hentet inspirationer fra den franske tegneserie Linda og Valentin og det er så medrivende lavet. Derover har filmen en fantastisk opbygning. Det hører til noget af bedste jeg har set - elsker simpelthen den film. Den er fyldt med så mange uforglemmelige scener - bare tage den scene med hende alien-divaen, der synger for vildt smukt, da de er havnet på ferie stedet hvor trådene skal reddes ud.

Jeg vil ikke begynde at beskrive filmens handling her, men kan roligt sige at denne film er enestående og oveni at det er et spændende action eventyr med en god historie, så besidder den på samme tid en fed humor, ja den er faktisk også sjov på den fede måde. Og så har vi jo også lige Gary Oldman som den fæleste skurk.

Filmen har jo også en morale og selvom nogen kunne synes at det måske er lidt 'skåret ud i pap', så generer det overhovedet ikke mig, for det er så dejligt enkelt, at det ikke kan være anderledes.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.