The Dark Knight: Det forstår jeg ikke.. (svar til JS)

The Dark Knight

29/08-08Det forstår jeg ikke.. (svar til JS)
(ups.. mit første indlæg.. er svar på JS' anmeldelse)

Først og fremmest vil jeg gerne påpege, at jeg kun synes, at det er godt at få taget nogle ting op til diskussion, og synes da helt sikkert at det er spændende med disse indslag, da det godt kan blive lidt kedeligt i længden at læse de samme rosende ord.

Men når det er sagt, vil jeg så også gerne tilføje, at jeg på ingen måde kan forstå din holdning eller Tournesols for den sags skyld.

Du skriver, at du godt kan lide film med noget på hjertet.. Efter min mening burde Dark Knight da derfor lige være en superheltefilm efter din smag. Jeg mener, at denne film adskiller sig meget for andre superheltefilm, da den nemlig har nogle budskaber og temaer, som er meget originale og fanger tilskueren. For Nolan brødrene vil alt andet også være utænkeligt, hvis du spørge mig. Jeg synes specielt det er interessant at se hvordan Nolan brødrenes interesse for de psykologiske aspekter, igen kommer til udtryk.

Troværdighed kan man selvfølgelig altid snakke om, når man diskuterer superheltefilm, men jeg synes faktisk, at Nolan har formået at skabe en superheltefilm, som virker forholdsvis meget realistisk. For eksempel synes jeg altid, at det har virket kunstigt, at hver gang der opstår en superhelt, opstår der superskurke på sammen tid, men det jo nemlig også et spændende emne som filmen tager op.

Med hensyn til Jokeren synes jeg, at starten af filmen viser meget godt, at han ikke er en forbryder, der har svært ved at skaffe sig ressourcer, og det kan da godt være, at det virker underligt for os, at han magter alle disse forbrydelser med vores travle hverdag... Men det ville virke mere underligt, hvis de havde lavet en scene, hvor Jokeren ligger i sin seng med en kop kaffe og replikken ”jeg magter ikke i dag drenge”. På sammen måde ville det også virke underligt, hvis man så tilblivelsen for alle hans skumle planer, da det er noget af det der gør jokeren til sådan en uhyggelig karakter. Man ved aldrig hvor man har ham, fordi hans planer er så psykopatiske og på sammen tid geniale. Man kan kun være sikker på, at han altid er på farten og derfor også skaber ufatteligt kaos. Man kan måske sige, at man ikke lærer så meget om Jokeren, fordi han ikke skal fremstår specielt menneskelig, men nærmere skal fremstår som en slags personificeret kaos/ondskab.

Som konklusion synes jeg, at det er et mesterværk, der slår alle andre superheltefilm med mange længder, og (som alle andre allerede har påpeget) har fantastiske skuespilpræstationer. En perfekt actionfilm hvis actionscener næsten var filmens svageste punkt.. synes for resten ikke at den var for lang, kunne sagtens have brugt 2 timer mere :)..

Se den igen!

30/08-08Det forstår jeg ikke.. (svar til JS)
Jeg ku' ikke have skrevet det ret meget bedre, johnjohn.

Det ville da virke hamrende latterligt hvis man så alle jokerens planlægnings aktioner? Han er jo en terrorist. Det ville dræbe hans mystiske, uhyggelige og uforudsigelige personlighed. Det er ikke meningen vi skal forstå jokeren. Vi ser jo heller ikke hvordan Bin Laden planlægger sine aktioner, vel :-) Og hvordan han får ressourcer. Mht. jokeren, så er han ret intelligent, og overtaler nemt en til at hoppe med på hans vogen. Hva ved jeg. Men tænk selv, det er derfor Nolan har gjort det på den måde.

Man så f.eks heller ikke hvordan John Doe myrdede alle personer i Seven. Som TDK er lidt inspireret af.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.