Kandidaten: Godt forsøg, men ...

Kandidaten

17/09-08Godt forsøg, men ...
Thriller om en ung forsvarsadvokat, der efter en vild nat i byen vågner på et hotelværelse, hvor der ligger en død kvinde på badeværelsesgulvet. Snart bliver hovedpersonen afpresset af nogle, der har en video af mordet, og han får mistanke om, at begivenhederne har forbindelse til hans fars død et år tidligere.

Jeg er normalt ikke den store fan af Nikolaj Lie Kaas, men her gør han det glimrende i hovedrollen som den manisk-desperate advokat, der kommer længere og længere ud i sin jagt på sandheden. "Kandidaten" har også en virkelig god liste af biroller - bl.a. Tuva Novotny, Ulf Pilgaard, Laura Christensen og Jesper Langberg. Det er i det hele taget en solid produktion, hvor også Manuel Alberto Claros koldt blåtonede billeder af velvalgte københavnske locations imponerer - ligesom Kasper Barfoeds instruktion holder tempoet fornuftigt oppe det meste af tiden.

"Kandidaten" er egentlig et ganske fint dansk forsøg på at lave en thriller i klassisk Hollywood-stil, hvor en mands liv bryder sammen, fordi nogle trækker i onde tråde. Desværre begår manuskriptforfatter Stefan Jaworski bare en fejl, som faktisk også er typisk for Hollywood-film af samme type: Nemlig at køre mystikken for langt ud. Historien twister og twister og twister sig ud i det utroværdige, så jeg i stedet for at briste af spænding var rimeligt ligeglad, da trådene skulle samles mod slutningen. Plus at Jaworski i øvrigt lader to større twists afhænge af samme trick, og så er der jo ikke meget overraskelse anden gang.

"Kandidaten" ender altså som et godt forsøg, der bare ikke holder hele vejen.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.