Burn After Reading: Make me laugh

Burn After Reading

02/10-08Make me laugh
Er jeg den eneste, der ser frem til at Coen-brødrene (forhåbentlig) atter giver anledning til store grin og retter op på svipseren "Ladykillers" (?) Sikke et cast - tror vi har noget rigtig godt i vente her.

02/10-08Make me laugh
Kort sagt, nej. :)

Den har hittet i USA i hvert fald.

02/10-08Make me laugh
Det lover godt, Emil. Den ser faktisk skæg ud, og har modtaget god kritik i USA.

02/10-08Make me laugh
Absolut ikke :-)

Jeg glæder mig som et barn til juleaften, alene traileren har en del gyldne øjeblikke

02/10-08Make me laugh
Ja! især der hvor ham den fede siger "You can be a spie to madam" Hahahaha! Hold kæft hvor jeg skrældgrinede!... Også Brad Pitt ser ud til at være i sit es ;)

02/10-08Make me laugh
Jep, glæder mig bestemt også til at se den. Alene Malkovich og hans ninja-agtige håndkantsslag (^^) får "Burn after Reading" til at ligne noget, der bare ikke må misses.

Til gengæld ser jeg langt mere mod film som "Tropic Thunder", "Eagle Eye", "Quantum of Solace" (hold da fast en effektfuld trailer!) og ikke mindst den formodentlig fantastiske "Gomorra".

02/10-08Make me laugh
Ja "Eagle Eye" ser gu andrealinpumpet ud! Men mest af alt glæder jeg mig sgu til "Pride & Glory" please en eller anden må da ha' set traileren! :(

02/10-08Make me laugh
Det må være Bond jeg ser mest frem til, her hvor vi er ved årets udgang. "The Day the Earth Stood Still" ser også fornuftig ud. Scotts Body Of Lies skal da også ses. Eagle Eye synes jeg ser lidt standards-agtig ud. Thrpic Thunder ser dermed vældig skæg ud.

02/10-08Make me laugh
Cool. Jeg har altid høje forventninger til grinene i en Coen-film, nu de trods alt står bag min favorit-komedie (ja, I ved nok hvilken).

Og ja, Tropic Thunder ser også pænt sjov ud, mens jeg ikke ser det store lys i Caruso. Men nu vi er ved snakken, så ser jeg personligt frem til Aronofskys The Wrestler, Snyders Watchmen, Lees Taking Woodstock, Camerons Avatar, Káris The Good Heart og naturligvis Finchers The Curious Case of Benjamin Button (hvad jeg vist ikke er den eneste der er ;-))

02/10-08Make me laugh
"Tropic Thunder" kan i roligt glæde jer til. Den er mildest talt hylende morsom, ikke mindst pga. Downey Jr.'s mindeværdige portræt af australsk oscarsluger i kontroversiel "beklædning" :)

02/10-08Make me laugh
Ja, okay. Hvis vi ser frem til næste år, så har jeg da en endnu længere liste :-)

Watchmen, The Avatar (Åh glæder mig til at se Cameron tilbage), Public Enemies (sikke et cast), Terminator 4. Ja, listen er længere. Året 09 ser lovende ud.

02/10-08Make me laugh
... For ikke at glemme "Synecdoche, New York". Philip Seymour Hoffman og Charlie Kaufman finder endelig sammen i denne film - og med de bjergtagende og mysteriøse billeder af en 1:1-rekonstrueret sceneopsætning af Broadway, der sandsynligvis vil stå i centrum for løjerne, ja så springer også denne i øjnene som et klokkeklart "must-see".

02/10-08Make me laugh
Jeg melder mig også på listen, over dem der står i kø til "Burn after Reading" - rollelisten forlanger det næsten:)

On a second note, ser sidste halvår af 2008 dog ud til at være spækket med filmguf. Viggo Mortensen lader til at tage et hattrick med "The Road", "Good" og, i mindre omfang, Ed Harris' "Appaloosa". Sam Mendes kommer med "Revolutionary Road", Gus van Sant med "Milk", Aranofsky med "The Wrestler" og Baz Luhrmann med "Australia" - for slet ikke at tale om "Doubt" (m. Meryl Streep og Phillip Seymour Hoffman)! Enhver der ikke har set traileren, har snydt sig selv for en god mængde sommerfugle i maven!

Jeg er dog ikke videre begejstret for de klip der er kommet til Scott's "Body of Lies" eller Stone's "W." - og fanger mig selv i at stille spørgsmålstegn ved, om de begge måske er faldet af på den. Siden "Gladiator", har Scott ikke leveret noger exceptionelt - med den middelmådige "Matchstick Men" som eneste svage lyspunkt; ihvertfald ikke set i kontekst til, hvad han formåede i sine unge dage. Værre ser det dog ud for Stone... Om man får kvalme af hans mættede patriotisme og republikanske tributter, eller sluger det råt, skal man utvivlsomt tilbage til "Nixon"-dagene, før man finder noget der bare kommer tæt på at være helstøbt. Dog skal "W." nok få pisket noget hype op omkring sig.

Én film har dog, above all, brændt sig fast på nethinden af mig, og jeg må tilstå, at det at vente på en præmiere, aldrig før har været så pinefuldt. Jeg snakker (som I nok har gættet) om "The Curious Case of Benjamin Button", for hvilket overflødighedshorn det dog tegner til at være. Alene de to trailere der er kommet på markedet, har givet hjertebanken og en klump i halsen. Hvis Fincher, manden bag "Seven", "Fight Club" og "Zodiac", har skabt sit magnum opus, kan det kun være epokegørende.

02/10-08Make me laugh
Jeg skriver mig også på listen til dem der glæder sig til denne (sikkert) meget sjove film.

Og ja, 'Benjamin Button'. Jeg må slå mig sammen med Jarl, her. Kan denne film virkelig fejle? Jeg er ikke i tvivl om at vi har at gøre med en film der ligger sig oppe af det perfekte.

02/10-08Make me laugh
Det må blive

Inglorious Bastards (Tarantino)
Redacted (De Palma)
Changeling (Eastwood)
Accidental Husband (m/Uma Thuman)
Limits of Control (Jarmusch)
Mother of Tears (Argento) - håbe håbe I know
Antochrist (Trier)
Coen-filmen

Big surpise sandmand, I know

03/10-08Velvet
Selvom der har været langt mellem snapsene hos Scotts arbejde, så synes jeg han fik vakt til af fordums styrke ved "American Gangster".

Eller, hvad siger du?

03/10-08Klausen :)
Må personligt melde pas. Jeg hørte ikke til dem der synes, at Scott forsonede sig med mediet m. "American Gangster", som jeg mest af alt synes var en middelmådig snack :)

03/10-08Klausen :)
Man burde altså ikke glemme Scotts mesterlige og roste Black Hawk Down.Jeg synes nu også, at både Matchstick Men og Kingdom Of Heaven var gode, så jeg er næppe enig med jer. Dog synes jeg, at American Gangster var skuffende, og her er jeg enig med Velvet. Middel god snack.

04/10-08Velvet :)
Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Scott ikke nåede sit tidligere talent, som han har præsteret med blandt andet Blade Runner, som jeg holder utroligt meget af.

Spørgsmålet er vel egentligt, om Scott nogensinde kommer op på det niveau igen? Min mediekundskabslærer, Jonas Varsted Kirkegaard (filmanmelder på avisen Information), har også fortalt mig, i et selvfølgelig postulat fra ham selv, at der er en tildens til, at filmskabere skyder det bedste af sted ved første værk.

Det ved jeg ikke, om i kan nikke genkende til? Der er jo talrige eksempler på dette, blandt andet end aktuel Mathieu Kassovitz, som nu bliver raget ned med hans nye film Babylon et-eller-andet. Mathieu Kassovitz debuterede jo med en, hvis du spørger mig, fransk ungdomsmilepæl med "Hadet", som uden sidestykke er et stilliseret socialrealistisk mesterværk. :)

04/10-08Velvet :)
Kassovtitz har dog også taget afstand fra "Babylon", fordi studiet blandede sig og producerede et helt andet værk, end det han oprindeligt havde udtænkt sig.

Men jo, Scott er ikke hvad han har været, og jeg er bange for at han ikke bliver det igen:) Men han er langt fra alene... tag bare, hvis jeg tør sige det, Scorsese.

05/10-08Velvet :)
Jeg er uden tvivl helt enig med dig. Synd at Kassovitz er endt i dilemmaet hvor kunstneriske ambitioner er ned prioritet, fremfor pengemaskine til et bredt og kedeligt publikum.

Med hensyn til Scorsese så mangler jeg stadig, at se mange af hans værker - måske hans største, 'Goodfellas'. Men udfra det jeg har set, blandt andet de to suveræne 'Taxi Driver og 'Raging Bull', så er gløden gået noget af den kære instruktør. Måske kommer den der innovative og rebelske lyst til, at fortælle noget specielt, kun en gang i livet. Måske kræver det, at være ung og idealistisk for, at lave så store værker som de to fornævnte er.

Jeg ved det ikke helt, men noget kunne tyde på det - det samme gælder i Scotts tilfælde. Man kan jo være fræk og drage paralleler til musikbranchen, hvor en udtørret tomat i form af "Metallica" også har mistet total glød over de senere år.

Terapien har med garanti taget noget af den aggressivitet og vrede da i sin tid lagde fundament for deres musik. Vi er vidst alle enige i, at deres første plader er deres bedste. Men sådan er det jo tit. :)

05/10-08Scorsese
Nu er Scorsese blandt mine yndlingsinstruktører så jeg føler mig forpligtet til at kaste mig lige hovedkulds ud i et forsvar :-) :

Ikke nogen tvivl om at Scorseses værker er dalet en smule i kvalitet siden den visuelle gangster tour de force der var Casino. Derefter fulgte den møjsommelige Kundun og den ikke helt mesterlige (men stadig kritisk underkendte Bringing Out The Dead). Gangs Of New York var en stor og fæl skuffelse for mit vedkommende, men han kom stærkt igen med Aviator, som måske ikke helt besad den samme vitalitet og kådhed som Raging Bull, men stadig et fremragende menneskeportræt fra en mere moden filmskaber, Scorsese bliver jo også ældre og måske mindre "daring" på sine ældre dage men det kan han også gøre med fred i sindet da han skrev filmhistorie i henholdsvis 70'erne, 80'erne og 90'erne.

The Departed betragter jeg som et stykke bestillingsarbejde, men stadig et forbandet godt et.

Og nå ja Klausen: Metallica mistet glød? Ja det så lidt sløjt ud sidst i halvfemserne, men synes bestemt de kom igen med det super-energiske St. Anger fra 2003, hvor jeg synes de genfandt deres rødder. Har ikke hørt Death Magnetic endnu, men det sker nok snart

05/10-08Scorsese
Intet godt vare evigt.

Så må man lave al det geniale og mageløse når man kan, på én gang, og så udgive filmene hvert 10. år. :)


Med mindre man hedder Kubrick.

05/10-08Scorsese
Kunne det tænkes at "pilli-villi" drengen kunne have blot en eneste mening han IKKE kunne være bekendt. En mening som faktisk gik på tværs af dem med de "rigtige" meninger, meningsdannerne. Blot en "kontroversiel" holdning til noget som helst. En mening man ikke HVER gang kunne forudsige nemmere end at klø sig i den røv han har så travlt med at slikke på alle dem med de rette meninger!!! Fuck hvor vi hygger os, men gaaaab hvor er det kedeligt.

05/10-08Scorsese og Scott
Hvis Scorsese og Scott nogensinde har været dømt ude for mit vedkommende (til det skulle de to henholdsvise flop, "Gangs of New York" og "Black Hawk Down", garanteret nok have haft en afgørende finger med i spillet), så har de så afgjort genvundet min respekt med "The Departed" og "American Gangster". Indrømmet, ingen af de to herre synes at have evner til at innovere filmmediet i det 21. århundrede, men med så meget kompenserende saft, kraft og energi som der vidnes om i de to sidstnævnte film, er det nemt at leve med - for mig, i hvert fald.

05/10-08Scorsese og Scott
Man må altså også nogle gange være logisk, venner. Når man som Scorsese, Scott, Spielberg og hvad de ellers hedder, har toppet så tidligt i karrieren, så kan man altså ikke forlange mesterværker hver eneste gang. Og så er det jo klart, at man skuffes så ofte, når man har urimelige forventninger. De tre herre jeg tilfældigvis nævner, laver altså gode film, også idag.

Mirza:

Ingen er perfekt, ikke altid. Selv Kubrick kan lave mindre gode film, det så man med hans sidste film.

05/10-08Gott
Sjovt du nævner det, da det faktisk er den eneste af hans film jeg ikke har set ;)

05/10-08Make me laugh
Kan nu ikke forstå den store skepsis for Body Of Lies, som jeg synes ser virkelig seværdig ud.

05/10-08Scorsese og Scott
Lige præcis Gott. Dog må jeg lige sige, at Nolan er en undtagelse. :D

Thomas@ hvis det er mig du hentyder til, så får du bank! ;)

Ej, du sej nok.

06/10-08Scorsese og Scott
Pinhead - Det er ganske fint at du taler Scorsese's sag, and make no mistake; jeg langer ikke ud efter ham. En mand af hans agtelse kunne principielt producerer hvad som helst og stadig bibeholde sin kunstneriske integritet, taget i betragtning af hans tidlige værker, der om noget må siges at være mesterlig filmkunst. Men (og den måtte jo komme), det gør han så også i mine øjne...

Både "The Aviator" og "Gangs of New York", var da karikeret, middelmådige pengemaskiner, designet for at slikke røv på en instans, der havde skyldt ham en oscar-statuette i 25 år? Sidstnævnte holdte kun akurat hovedet ovenvande, takket være en hvis Mr. Daniel Day-Lewis... Jeg ved ikke om mit personlige "had" til Leonardo DiCaprio har blændet mig for det skuespiller-talent, som så mange hævder at han er indehaver af, men hans kollaboration med den gamle instruktør er noget jeg længe har forbandet. Eller, skulle jeg sige, stillet mig uforstående overfor. Når Scorsese igennem karrieren har haft bomstærke teamworks, med nogle af filmhistoriens med solide og suveræne skuespillere - herunder Lewis og De Niro, kan jeg kun rynke på næsten over hans lyst og ambition om at stable endnu et partnerskab på benene, med den unge DiCaprio. For, uden at gøre mig til ekspert, mener jeg ikke at den gyldenhårede dario-dreng er nogen virtous mester på skærmen - tværtimod, finder jeg ham patetisk, vedtagen og kedelig, selv under Scorsese's instruktion.

Anyway, det jeg ville frem til var egentlig "The Departed", en film jeg længe har haft et lunkent forhold til. Skal jeg være ærlig (også over for mig selv), skyldes det måske ikke så meget filmen - som i bund og grund var et udmærket stykke håndværk, men den fuldstændigt absurde anerkendelse Scorsese og filmen selv høstede. 2006's bedste film!? Må jeg være fri! I et år hvor (amerikanerne) producerede film som "Little Miss Sunshine" og ikke mindst "Babel", står det vel klart i sol og måne at filmen fungerede som en buffer, der kunne kompenserer for Scorsese's manglende pris - ikke fordi filmen var af et epokegørende eller tidsløst materiale. Den var undeholdende and that's about it. Socialrealistiske temaer og velkoreograferede vendepunkter gik tabt i en suppedas af klichéer, monotoni, udpenslet vold og et parodisk manuskript (guderne skal vide hvorfor William Monahan vandt en statuette for dét) - af den slags, man finder i et stykke ærkeamerikansk, mainstrem-remake lavet af Mr. Who-ever. Men, den underholdte kosteligt og Scorsese's ekspertise fik lov at komme til udtryk i en del brudstykker, herunder den visuelle side. Dog står den originalen klart underlegen, på mange punkter.

Klausen: Kan du så se at få set "Goodfellas"!:D Og det skal gå stærkt!

Thomas @ Hvem hentyder du til?

06/10-08Scorsese og Scott
"karikeret, middelmådige pengemaskiner, designet for at slikke røv på en instans, der havde skyldt ham en oscar-statuette i 25 år?"

Såfremt med Gangs Of New York giver jeg dig ret.

Men The Aviator synes jeg er fuldstændig misforstået. Det er efter min mening en storfilm med betagende billeder og et storspillende cast, en film som Scorsese sagtens kan være bekendt. Men jeg skal da ærligt indrømme at hvis man har et indebrændt had til DiCaprio som skuespiller er Aviator svær at elske, at man så finder ham som en kedelig skuespiller er en anden sag, der må smag og behag spille ind.

Synes nu at Aviator er en svært misforstået film, folk havde vel nærmest forventet en ny Raging Bull og det er den helt indrømmet ikke, men stadig en klassisk Hollywood storfilm og et kommercielt break som Scorsese måske havde behov for efter skuffelsen med Gangs Of New York?

I tre årtier har Scorsese stået som Hollywoods bad-boy hvis film aldrig havde den store succes på box-office fronten, og det gjorde ham jo til kultfigur for mange filmelskere, og så da The Aviator kom ud begyndte folk at råbe op om at han havde mistet sit greb fordi han nu laver en kassesucces. Det har jeg lidt svært ved at forstå.

Som jeg også sagde betragtede jeg også The Departed som et stykke bestillingsarbejde, men for pokker et underholdende, godt et med alle de Scorsese lækkerier man måtte ønske sig, pakket ind i en ret uoriginal historie. Hvorvidt den står mål med originalen ved jeg desværre ikke. Men på et punkt kan jeg da følge dig: Oscar-regnen skulle være kommet 25 år forinden.

06/10-08Pinhead :)
Det lyder som om vi i bund og grund er enige! Måske skulle jeg give "The Aviator" (og Leo) endnu en chance... har netop købt den på DVD.

06/10-08Pinhead :)
Ja, det synes jeg at du skulle gøre. Jeg brød mig heller ikke synderligt meget om den første gang, men den er er vokset for hvert gensyn :-)

Nu glæder jeg mig også til Scorseses næste projekt "Shutter Island" som man skal vente et helt år på

06/10-08Velvet :)
Klausen, det der Metallica eksempel er da pisse dårligt. Deres nyeste "Death magnetic" mangler da ikke glød på nogen måde. Og hvis det skulle gøre, er det da klart, eftersom de har snart har spillet i 30 år.....

Så kan man jo sige at ALT mister glød. En liter mælk mister vel også sin glød efter en uge, fordi at den er for gammel så

06/10-08"Den Adskilte" - insufficient?
Hørt Pinhead! 'Shutter Island' ser forrygende ud. Fremragende cast, spændende plot og så foregår den sgu også i Boston.

Jeg er vidst ikke helt med på beatet angående 'The Departed'? Bestillingsarbejde? Filmen er da skarp som bare pokker. Scorsese har lavet mange lorte-film, mener jeg (Især GONY) og Leo er sgu heller ikke noget at råbe hurra for, men jeg kan ikke rigtig se kritikken i 'The Departed'? Jeg er absolut af den mening at Oscar statuetten gik retfærdigt til denne. Den bære sgu en gangster-stil med meget fornem - og ikke mindst realistisk - stil. Ikke mindst dens hårdkogte samfundskritik af disse miljøer hvor der ikke er plads til at identificere sig eller at stole på nogen. Det er et system hvor alle ender som tabere, på nær - den der skyder sidst (ler bedst).

06/10-08Velvet :)
Hvis du kigger ud over "Death Magnetic" og hvad de tidligere har lavet, så har da gennem årene været utroligt langt mellem snapsene. Indrømmet, så har "Death Magnetic" enkelte øjeblikket, men ellers synes jeg det virker som et tamt rutinejob. De kunne selvfølgelig lade vær med, at lave noget. De har vel nok kapital til, at leve for resten af deres liv. Men, deres musikform er været drastisk dalende. Det viser historien og deres succes.

Jeg bebrejder ikke Metallica, men bruger dem som et eksempel på hvad der kunne syntes, som en ganske særlig naturlig ting.

You know, good things never last.

Du kan ikke benægte, at Metallica er gået fra, at være et band til et brand. Se bare på den sørgelige hype der er omkring albummet og det forrige St. Anger, som jeg også synes var for sløj i forhold til Kill Em All og min favorit The Black Album.

06/10-08"Den Adskilte" - insufficient?
... og dog ham der skyder sidst, og har tabet af en ven. Så vinder er han aldrig rigtig. :)

06/10-08"Den Adskilte" - insufficient?
Tja, både og. Selvfølgelig led Wahlberg et tab og endte med at blive én af de 'adskilte', men i et miljø hvor den stærkeste overlever (i bogstaveligste forstand) ender han med at stå som 'overleveren'. Det hele er rent objektivt. Det er det filmen også prøver at fokusere på.

06/10-08"Den Adskilte" - insufficient?
Selvfølgelig er han en bogstavlig vinder, da han ikke ender som skakmat. Helt afgjort når man tænker på alternativet. ;)

Nu satte jeg det hele bare i et større relief. :)

06/10-08"Den Adskilte" - insufficient?
The Departed bagvedliggende kritik synes jeg bare stadig ikke var Oscar-materiale når man kigger samlet på hans værker, det var jo en "tak fordi du har ventet så mange år på din Oscar"-oscar fra akademiet :-) og der er nu også lavet bedre film om undercover jobbet. Tag bare den ligeledes undervurderede Donnie Brasco, som jeg synes forklarer hele undercover-krisen meget bedre.

Men når det er sagt synes jeg (som du også kan læse af min anmeldelse) at The Departed er en utrolig lækker film med masser af Scorsese kendetræk og underholdning for fuld skrue. Men den Oscar sluger den blev , var nu ikke helt fortjent (bortset fra Thelma Schoonmakers klippe-Oscar) for klipningen er helt suveræn.

At least that's how I feel. Bestillingsarbejde, men i den bedre ende.

Og som Jarl rigtigt nok sagde er det kun på den visuelle side i The Departed man kan se at der er tale om "Scorsese", det engagement der blev lagt i film som Taxi Driver, Raging Bull, Mean Streets, GoodFellas og Casino er skubbet lidt i baggrunden i Departed til fordel for fuldblodsunderholdning og Nicholsons diabolske Costello.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.