Raging Bull: That's (Hard Hitting) Entertainment!

Raging Bull

02/10-08That's (Hard Hitting) Entertainment!
Hvadenten det være sig small-time gangsters (Mean Streets) eller sociopater (Taxi Driver) slår kombinationen De Niro og Scorsese aldrig fejl og Raging Bull er slet ingen undtagelse. Filmen følger bokseren Jake La Mottas storhed og fald med en god blanding af filmtekniske genistreger.

Historien er gribend i sig selv, men som en kulegravning af maskuliniteten er der hvor Raging Bull gør sig fortjent til mesterværksklassen. Her har vi at gøre en mand der i den grad går med på alt hvad han tror der gør ham mere mand, selv da disse ting begynder at smadre de ting han har fået i livet, det være sig ægteskabet, hans venner og til sidst hans karriere mens han lukker sig mere og mere ind i sin egen lille verden, hvilket blandt andet antydes i den smukke startsekvens. Rørende var ordet!

Scorsese er i topform her. Brugen af sort hvid var måske et kvalitetspørgsmål, men samtidig illustrerer det Jakes syn på verden. Enten er du med ham eller mod ham.

Boksescenerne er eksekveret med en vis overdreventhed med slow-motion og kaskader af blod og brækkede næser at det næsten er uudholdigt er se på, trods manglen på farver. Kombiner dette med Thelma Schoonmakers effektfulde redigering (den rumlende stilhed før de afgørende slag er helt suveræne) har vi boksescener der næppe kan overgås.

Et andet nøglelement er at Scorsese samtidig viser den smertefulde opløsning af Jakes liv og person på nærmeste hold, hvilket gør dette lige så engagerende som kampscenerne.

De Niro er fuldstændig blændende, ikke kun hans berygtede method-acting metoder men præstationen i sin frastødende helhed er fuldstændig formidabel, godt bakket op af Cathy Morarity og Joe Pesci som giver den hele armen som Jakes desperate bror Joey.

Raging Bull mestrer kort sagt alle sine områder til perfektion. Dramaet, sportsfilmen og til sidst som en gevaldig inspiration til alle der mener de har en fremtidig instruktør i maven! 6 stjerner...Ingen tvivl

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.