The Godfather: Hjælp til SSO

The Godfather

09/10-08Hjælp til SSO
Hey guys.

Ja, så er tiden kommet til den større skriftlige opgave (SSO) i gymnasiet og givet min natur, er valget af opgave for mig ikke videre svært: filmanalyse i Dansk.

Hvad der tilgengæld er svært, er hvilken film jeg skal vælge - opgaven skal fylde 15 sider (ekls. forside og etv. bilag, billeder, lydbånd osv.), så den valgte film skal gerne være én af filmhistorisk, kulturel eller politisk værdi (læs imellem linjerne: værd at analysere), med en del litterært materiale skrevet om dén.

I første omgang faldt det mig ind at skrive om Coppola's "The Godfather", én af Kubrick's mesterværker eller måske noget fra den franske new wave-tid, men jeg ville høre om I evt. havde nogen forslag? Alt er velkommen!

Pft. tak!

09/10-08Hjælp til SSO
Hvad med en "Fight Club"?

Eller "Taxi Driver", den gik min mediekundskabs lærer op i til hans Bachelorgradseksame.

Godfather vil klart også være oplagt, helt sikkert.

09/10-08Klausen
Gode bud. Skrev dog en analyse af "Fight Club" sidste år, så den er desværre udelukket:(

Vil gerne undgå film som virker oplagte, hvilket også er grunden til at jeg søger hjælp - men tak for idéerne!

På listen:

Psycho
Dr. Strangelove
2001: A Space Odyssey
A Clockwork Orange
The Godfather
Apocalypse Now (som jeg også hælder meget til)
The Elephant Man
Amadeus
Dead Man
Seven

09/10-08Hjælp til SSO
'There Will Be Blood' ville klart kunne fylde 15 siders spændende læsestof, det samme kunne 'Magnolia' og 'Schindlers List'. (Og som nævnt ’Fight Club’)

Men jeg kunne sagtens også forestille mig at du kunne fortælle en hel betydelig del, om 'In The Bedroom'.

Men Kubricks film ville også klart være et godt valg.

Men hvis det ikke skal være alt for oplagt (ville jeg nok) vælge en film som 'M' eller 'Evigt Solskin i Et Pletfrit Sind'.

09/10-08Hjælp til SSO
Once Upon A Time In America ville også være et godt bud. Eller Scorseses Mean Streets som jeg selv brugte til min SSO tilbage i januar :-)

09/10-08Velvet
Okay, spændende liste du har. En der bestemt ikke lige er oplagt, at vælge, er Mike Nichols "The Graduate".

Ved ikke om du har set den?

Ikke desto mindre, er der stort scene for scene, en dybdegående symbolik og mening i. En utrolig detalje rig film, både teknisk, visuelt og handlingmæssigt.

Den er nok ikke så politisk et værk igen, men samfundsmæssigt kan man sagtens finde ting, at tage fat i. Uden tvivl.

Hvis du bor i nærheden af Frederikssund, må du gerne låne den af mig.

09/10-08Velvet
Jonas: Ville gerne have haft "There Will be Blood", da den (som du også nævnte) NEMT kan komme op på de 15 sider, men ved ikke om den har det litterære materiale til at bakke op omkring sig. Der dog bogen, som jeg desværre ikke har...

"In the Bedroom" er noteret og taget til grundig overvejelse:). Stiller dog mig selv spørgsmålet, om den virkelig bryder nok med formerne til at være en 15 siders analyse værdig. Jo, det gør den sgu nok... Tak for idéerne!

Pinhead: Godt bud. Hvordan gik det med din SSO?:o

Klausen: Tak for tilbudet! Så den for mange år siden (en af min mors favorit-film). Fremragende værk, som drager mange af de samme paralleler som "Fight Club" - er noteret.

09/10-08Velvet
Det gik sådan set rigtigt godt med min SSO. Et 10- tal som jeg var MEGET positivt overrasket over.

Grunden til at jeg valgte den var netop at den har været afgørende i gangstergenrens historie (efter min mening, da den var blandt de første film der skildrede bunden af den organiserede kriminalitet.

09/10-08Velvet
Nu skriver du at den valgte film skal gerne være én af filmhistorisk, kulturel eller politisk værdi (læs imellem linjerne: værd at analysere). Så ligger Apocolypse Now da lige til højrebenet, der kan 15 sider da næsten ikke gøre det:-)

09/10-08Velvet
Af de bud der er kommet, der er "In The Bedroom" både det mest originale og mindst oplagte (som det eneste måske, de andre er jo så oplagte så det er kedeligt). Der er masser i den film, bare man gider finde det. Både politisk, samfundsrelevant og rent menneskeligt. Ta' den Velvet og lad os andre læse hvad du kommer frem til. Det var blot min mening, som lige måtte ud da jeg læste dette.

Man kan jo intet skrive om Apocalypse Now, som ikke er skrevet 10.000 gange, så hvis du skal komme op med noget nyt, så er den ikke et godt bud. Nuvel, det er jo gymnasiet, så måske er den god nok alligevel c",)

09/10-08SSO
Pinhead: Lyder da kanon!:O
Interessant valg iøvrigt, af en film jeg stadig har til gode.

Thomas: How right you are... "Apocalypse Now" er bare så djævelsk spændende - en analyse af redigeringsarbejdet er alene noget der kunne fylde 10 sider. Men hvis jeg skal holde fast i min egen forudsætning, så kan jeg kun give dig ret. "In the Bedroom" er jo også en af mine absolutte favoritter... ja, hvis det da ikke er min personlige nr. 1.

09/10-08SSO
og nå ja, godt valg Mirza med "In The Bedroom". Du er den eneste der har nævnt en film som ikke er vildt oplagt. De andre der nævnes hører jo, efter min mening, til de mest oplagte film i filmhistorien!!!

09/10-08SSO
Som Thomas korrekt skriver, så er din liste meget oplagt, og derfor undgår du det netop ikke, som du jo gerne vil. Så skal du netop ikke vælge film som Rumrejsen, som er en af historiens mest diskuteret film. Men nu er det ikke en filmeksame du skal op i så at sige, og lærerne kender måske ingen af disse film, så måske går det an alligevel. Men de er ihvertfald oplagte dem du nævner.

Mit bud er måske The Prestige. Den virker ikke helt oplagt, og den har mange spændende temaer. Rivalisering, videnskab osv. Men den er svær.

10/10-08Velvet
"Hadet" ligger lige til højrebenet, hvis du spørger mig. Gensyn efter gensyn bliver lagene og detaljerne simpelthen ved med at gøre entré på ny. Et oplagt slaraffenland af analyseguf hvis du spørger - og i tilgift er det jo en fantastisk film.

10/10-08Velvet
Hej Velvet

Jeg synes du skal vælge "Apo now"

Når du skal skrive en opgave, skal det jo være en film du er fortrolig med. Og her er verdens bedste krigsfilm så oplagt.

Det er jo en film der er meget stof om, og det er en film man også kan få en god debat om i klassen, hvis din opgave skal fremlægges. Det som der også kunne være spændende at få med, med denne film, er den noget usædvanlige produktion, hvor der var flere forsinkelser under optagelserne pga. dit og dat.

Når du har skrevet om den, så kan du jo foreslå din lære, at "vi skal se den" Den er jo lang nok til at der kan gå nogle dansktimer med det...

Så Apo now er et godt valg!

10/10-08Velvet
Tak for idéerne gutter - der er jo en del at vælge imellem. Valget falder nok på "Apocalypse Now" eller "In the Bedroom"... Førstnævnte er jo en film med meget politisk tematik, en kulturel indflydelse og så var dén jo teknisk revolutionerende, men jeg har trods alt min store kærlighed for Todd Field og hans emotionelle drama. Jeg giver en opdatering, når jeg får opgaven tilbage!

Peter: Det lyder bestemt som en idé:D Alt andet end at sidde og læse dansk socialrealisme !

10/10-08Velvet
Det kommer nok lidt for sent, ville bare lige indskyde - hvad med Fellinis "8½"?

Den har en del blandede temaer, og klart en film man kunne vride en lang analyse ud af.

Ellers nogle fede forslag.

21/02-09Update
Hey drenge:)

Jeg ville bare lige give en update og sige tak for hjælpen til jer alle!

Jeg skrev en SSO af Todd Field's "In the Bedroom" og fik opgaven tilbage igår, med et smuk og hærligt 12-tal på!

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.