Burn After Reading: Operation operation

Burn After Reading

29/10-08Operation operation
SPOILERS

Coenbrødrene er tilbage med en dejlig, sjov og absurd parodi på spionfilmen - i bedste Olsenbanden-stil. Alle snyder alle og ordensmagten er til sidst mere forvirret end da det hele begyndte.

Og i centrum af begivenhederne står en midaldrende single-kvinde i panikalderen med lidt for mange kilo på kroppen og en from drøm om plastikkirurgi, der ender med at udløse et sandt mareridt for alle andre. Lige indtil CIA må bøje sig og betale hendes plastikoperation.

Hun vil bare gerne finde én at holde af. Kærligheden er altings drivkraft - også den absurde komedies. Mere cheesy kan det ikke blive end i denne Bridget Jones møder James Bond-film. Men samtidig er det en film, der indeholder mørk, morbid humor, for det er Linda, der med dominobrikkernes hastige effekt får væltet det forløgne korthus, som alle andre har bygget op, og som er baseret på den falske idyl, de indestængte aggressioner og drifterne.

Hendes dumdristige projekt lykkes, i modsætning til i Fargo, fordi hun i bedste trivialnovellestil er god nok på bunden, kun lettere forfængelig, og det er ikke uden grund at Clooney bruger sin oparbejdede grundform og tager benene på nakken og flygter fra hende til sidst. Hun er i al sin plasticitet og forfængelighed filmens bedste bud på en menneskelig skikkelse uden meget uacceptable laster - og ikke et bekendtskab for Clooneys skøre sex maniac.

Endnu engang er kvinden med rette altings centrum og årsag, selvom mange af filmens personer nok ønsker at hun næste gang praktiserer burn after eating i stedet for plastiske operationer.

30/10-08Operation operation
Nja, jeg holder ikke nær så meget af hende som dig. Men sjov er rollen og filmen. Bare ikke så helstøbt, som jeg havde håbet.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.