Nynne: My Funny Nynne

Nynne
Film Nynne
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
My Funny Nynnesandmand
ikke noget for migmelanie
...zzz..mar16
Godt ramtCarcajou
Den moderne kvinde, ak!millennium
En ok film...Jayloaded
Okay .Camilla
Sød og SjovTrine9
Indlæg Se alle indlæg (49) Se mere

14/11-08My Funny Nynne
SPOILERS

Jonas Elmer slog igennem som lyn og torden med det poetiske mesterværk Let's Get Lost om hvordan man kommer sig over et knust hjerte, udviklet ud af Chet Bakers ensomme sange. At virkeligheden og fællesskabet er den eneste rigtige kurs for ens kuldsejlede drømme. Når Julie sætter sig til rette på tilskuerpladserne til landskamp i Parken med sin ven, bruger Elmer en flot ny version af en oldgammel filmisk kliché, at zoome ud på hovedpersonen, der ses som blot én person i mængden, tabt i mængden, let's get lost, men også fundet. Hun deler det knuste hjertes skæbne med alle andre, over en fadøl til bold i parken. Elmers fine bud på danskhed i en brydningstid.

Elmer bruger meget af sin romantiske poesi fra denne film, i den dejlige, varme og livsbekræftende romantiske komedie Nynne, en slags filmatisering af en speciel kvindekarakters fiktive dagbøger, eller verden set fra en dames befriende alt for dameagtige univers. Hvordan lærer man hvad kærlighed er, at det kan være the Blind Boy Next Door, som jo elsker dig for dén du er, og at det ikke er drømmen om at blive gift med the dark, handsome man. I Sex And The City træder Mr Big ud af sin dark-handsome rolle og bliver (for) menneskelig. Jonas Elmer lader Claes Bangs Henrik gå linen ud og lader derpå Nynne aflive den mørke mystiker, hun har nemlig fundet noget bedre - en fyr hun kan snakke med og have det sjovt og fedt og stille & roligt med og som gemmer på sin helt egen ild inde bag de seende blinde øjne. Og Nynne må bide al sin stolthed i sig og i den grad erkende, at kærligheden er blind.

Sjældent har jeg grinet sådan af danske replikker fyret af af den desperate Nynne i forsøget på af redde resterne af sit forevigt tabte ansigt. Hun er kejtet og kikset på en meget varm måde. Hun er indbegrebet af samtlige læserspørgsmål til Alt For Damerne, men hun finder selv svaret på sine spørgsmål, fordi hun har hjertet på rette sted. Det hjælper at blive fortabt, Let's Get Lost. I mørket bliver man først som blind, men efter en stund ser man i mørket tingene (og ikke mindst sig selv) klarere end nogensinde. Martin gør det helt bogstaveligt, og Nynne gør ham i overført betydning elegant kunsten efter i en fim, hvor den følelsesmæssige ludoman Nynne længe balancerer på livsfallittens rand, men ender med at spille på den helt rigtige hest til sidst. Sex in the Danish City er heldigvis stadig en smule mere jordnært end hos vores mere forfløjne amerikanske venner. Det handler nemlig om at være sig selv, don't change a hair. Og det kan vi bl.a. takke Elmer for.

My funny Valentine
Sweet comic Valentine
You make me smile with my heart
Your looks are laughable, unphotographable
Yet you're my favorite work of art

Is your figure less than Greek?
Is your mouth a little weak?
When you open it to speak, are you smart?

But don't change a hair for me
Not if you care for me
Stay little Valentine, stay
Each day is Valentine's Day

Is your figure less than Greek?
Is your mouth a little weak?
When you open it to speak, are you smart?

But don't change a hair for me
Not if you care for me
Stay little Valentine, stay
Each day is Valentine's Day
(Rodgers/Hart/Baker)

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.