Body of Lies: Brandfarlige punkter

Body of Lies

30/11-08Brandfarlige punkter
Kan man forestille sig en film med Leonardo DiCaprio og Russell Crowe i hovedrollerne skulle skuffe? Nej det kan man ikke, og det er bestemt heller ikke hvad der er tilfældet her.
Crowe spiller en CIA chef (Ed Hoffman) der styrer slagets gang hjemme fra borgen. DiCaprio spiller Roger Ferris som er manden i marken der bliver flyttet rundt til forskellige steder i mellemøsten, hvor han bl.a. kommer ud for at skulle samarbejde med det jordanske efterretningsvæsen.
Alt er indtil nu ikke gået som planlagt for at finde terroristlederen Al Saleem (Alon Abutbul), som står bag en ekstremistisk muslimsk gruppe, som har udført en række velplanlagte terrorangreb. Derfor arrangere Ferris et fiktivt mål på en amerikansk base, for at få Al-Saleem til at røre på sig, men heller ikke dette går som ønsket, hvorpå uskyldige kommer i farezonen – ikke mindst Ferris nye fund i form af en iransk sygeplejerske, som han gladeligt har konsulteret efter den seneste ”ulykke.”

Vi bydes op til en ganske habil spionthriller, hvor vi får et godt indtryk af hvordan efterretningstjenester som CIA opererer. Her kan de i dag takket være ved hjælp af moderne udstyr spore sig helt tæt på verdens brændpunkter, og så dirigere slagets gang udfra det man kan se fra satellitoptagelser. Kampscenerne er i kassen og operationerne er smækfyldte med mange kryptiske detaljer, som gør sit til den gode spænding, for man ved ikke hvad næste træk bliver. Politiske spændinger og forskellige indbyrdes interessekonflikter, ikke mindst mellem Hoffman og Ferris, gør også sit til, at ”Body of Lies” er mere end bare end en anderledes udgave af James Bond. Her er simpelthen stof til eftertanke, og selvom budskabet godt kan virke lidt for udtænkt engang imellem, så er det tydeligt at den gode Ridley Scott har intentioner om ikke at placere skylden entydigt, når det drejer sig om skylden for verdensufreden. De kulturelle sammenstød og sammenbånd, får vi friskt serveret gennem Ferris møde med iraneren Aisha (Golshifteh Farani), som bliver brikken der udvikler historien til det der bliver Ferris’ sande kamp. Uden at ville røbe noget, så kunne den sidste del af filmen godt have blevet lavet lidt mere drastisk, selvom slutningen egentlig er ganske genial i sig selv.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.